Τι θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο; Το Arcadia Portal σας προτείνει

Τι θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο; Το Arcadia Portal σας προτείνει

Ιούλιος 25, 2014 - 12:55
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή εδώ και 1,5 χρόνο σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Πολιτισμός-Ημερίδες-Εκκλησία-Εκδηλώσεις

-8ο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-«Ο Καραγκιόζης ψαράς». (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Απανταχού Ευρισκομένων Βασκινιωτών. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Λαϊκό ξεφάντωμα στη Μαγούλα. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή στην Τρίπολη. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-41ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Εορτασμός της μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής στη Βάχλια. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Πανηγύρι στον Αη-Γιώργη Ενδύσσενας. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Πανηγύρι στο Αλεποχώρι. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Παρουσίαση Συλλογής Κοσμημάτων ΑRΚΑΔΙΑ της Μαρίας Γ. Γαβρήλου . (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Βραδιά σινεμά στην Τρίπολη με την ταινία «Εγώ, ο Απαισιότατος». (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Προβολή ντοκιμαντέρ «Mystagogea» για την Αρκαδία. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Συναυλία με τους ALLA D' ALLON. (Περισσότερα ΕΔΩ)

Αθλητισμός

-Τρίαθλο Λάδωνα 2014. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-12η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου. (Περισσότερα ΕΔΩ)

Εξόρμηση

Το  φαράγγι της Λεπίδας
Το φαράγγι της Λεπίδας είναι ένα από τα πολλά, εντυπωσιακά φαράγγια του Πάρνωνα, του όρους που αποτελεί το φυσικό χώρισμα μεταξύ Αρκαδίας και Λακωνίας. Το μήκος του είναι 500 μ. και είναι ένα σχετικά ομαλό φαράγγι.

Το Φαράγγι της Λεπίδας αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο διαθέτει υπέροχη φυσική ομορφιά.  Για να φθάσει κανείς στο φαράγγι έχει δύο επιλογές είτε από τα Κάτω Δολιανά είτε από τα Καστριτοχώρια.  Διαθέτει δύο καταρράκτες, τον μεγάλο 70 μέτρων και τον μικρό 45 μέτρων, που αφήνουν τον επισκέπτη εντυπωσιασμένο. Εκτός από το φυσικό τοπίο ο περιπατητής μπορεί να θαυμάσει τα πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας που έτσι και αλλιώς αφθονούν στον Πάρνωνα.
Η πρόσβαση για την περιοχή της Λεπίδας γίνεται από το Άστρος Κυνουρίας (απόσταση από Αθήνα μέσω Άργους 160 χιλιόμετρα) με κατεύθυνση προς το χωριό Σίταινα.  Στα  6,5 χλμ αφήνετε το όχημα σας  σε παρκινγκ πάνω σε απότομη στροφή όπου υπάρχει χαρακτηριστική ξύλινη πινακίδα και παγκάκι του δασαρχείου και ακολουθείσθε στην αρχή το μμονοπάτι και μετά συνεχίζετε κυριολεκτικά στην κοίτη του ρέματος.
Στη συνέχεια αφού πεζοπορήσετε 800 μέτρα και σε 20 λεπτά θα φτάσετε στον μεγάλο καταρράκτη της Λεπίδας. Καθίστε στα σταχτιά βράχια που βρίσκονται γύρω και θαμάστε τη δύναμη του νερού που πέφτει πάνω στην πελώρια γλυμμένη ορθοπλαγιά.  Τα χρώματα που έχει αποκτήσει με τους αιώνες ο κάθετος βράχος θα σας μαγέψουν.. Αν μάλιστα  πάτε καλοκαίρι θα βρείτε και μια περίφημη  λιμνούλα για δροσερές βουτιές.

Μάλιστα λέγεται ότι μπορεί κανείς να μετρήσει 80 είδη φυτών και βοτάνων. Το φαράγγι είναι κατάλληλο για extreme sports και για  canyoning:  Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το φαράγγι διαθέτει δύο εντυπωσιακά ραπέλ (καταρράκτες) , jump και τσουλήθρες σε πεντακάθαρα νερά. Ώρες κατάβασης υπολογίζονται στις έξι.  Απαιτείται πολύ καλή γνώση ραπέλ και κολύμβησης, καθώς και πρότερη κατάβαση τουλάχιστον δύο τεχνικών φαραγγιών.

 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλά να περάσετε ό,τι κι αν κάνετε!!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.