Τι θα γίνει με την ισοψηφία Τσαγκαρέλη – Χαλκιά στον Δήμο Τρίπολης

Τι θα γίνει με την ισοψηφία Τσαγκαρέλη – Χαλκιά στον Δήμο Τρίπολης

Ιούνιος 06, 2019 - 10:30
5 σχόλια

Οι δύο περιπτώσεις για την εκλογή τους

Ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Τρίπολης και από την επίσημη σταυροδοσία στον Δήμο Τρίπολης, είναι πλέον ευκρινές ποιοι θα είναι αυτοί που θα απαρτίσουν το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1 Σεπτεμβρίου.

Οι παρατάξεις ανασυντάσσουν δυνάμεις και θέτουν τις πρώτες βάσεις τους για την νέα θητεία. Στην παράταξη «Τρίπολη Αύριο» του νέου δήμαρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, υπάρχει ακόμα μία εκκρεμότητα για το ποιος θα είναι αυτός που θα έχει την τελευταία θέση στο δημοτικό συμβούλιο, αφού δύο από τους υποψηφίους έχουν ίσο αριθμό ψήφων.

Ο λόγος για τους Αντώνη Τσαγκαρέλη και τον Ηλία Χαλκιά οι οποίοι έχουν τον ίδιο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων και έλαβαν 422 ψήφους ο καθένας.  

Σε αυτές τις περιπτώσεις σύμφωνα και με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών υπ’ αριθμ. 12 για τη διενέργεια των εκλογών της 26ηςΜαΐου 2019 για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών σημειώνεται ότι: «Αν οι υποψήφιοι του ίδιου συνδυασμού ισοψηφήσουν, σε οποιαδήποτε σειρά κατάταξης, το Πρωτοδικείο διενεργεί κλήρωση».

Επομένως, η τύχη θα κρίνει ποιος από τους δύο θα συμμετάσχει στο ΔΣ Τρίπολης.

Βέβαια, υπάρχει και η δυνατότητα να μοιράσουν τη θητεία με μια συμβολαιογραφική πράξη.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους Τσαγκαρέλη – Χαλκιά  να υπογράψουν μια συμβολαιογραφική πράξη, να μοιράσουν την 4ετή θητεία και να αναλάβουν και οι δύο καθήκοντα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένσταση έτσι ώστε να γίνει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων της παράταξης.


5 Σχόλια

Αν ήμουν στην θέση του Χαλκια θα έφευγα οικειοθελώς γιατί ο άλλος είναι νέο παιδί και μπορεί να αποδειχθεί καλός και είναι μια καλή ευκαιρία να το δείξει από νωρίς αυτό. Βέβαια κανένας δεν βάζει για να μην εκλεγεί όποτε καλή τύχη στην κλήρωση . Ποντάρω στον Χαλκια ... Αν και το πιο σωστό και δίκαιο είναι να μοιράσουν την θητεία στα 2.

Ο Χαλκιάς είχε κάνει πολλη δουλειά όταν ήταν αντιδήμαρχος.Εχει εμπειρία του αξίζει τον θέλουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο άλλος ποιος είναι? Ο κ Ηλίας έχει δείξει την αξία του . Χαλκια προχωρά στο δημαρχείο τώρα!!

Ο καθένας έχει να δώσει και να πει πράγματα από διαφορετική οπτική, δυναμική και εμπειρία, αλλά και να επωμιστεί το βάρος της ευθύνης της θέσης του, μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Εύχομαι η κλήρωση (αν γίνει) να αναδείξει τον καταλληλότερο για την πόλη μας.

ο χαλκιας ήταν ο καλύτερος καθηγητής στο σχολείο και στο μάθημα του και σαν άνθρωπος.Ας μοιράσουν τη θητεία στα 2 για να ειναι δικαιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.