Τι θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην Τρίπολη για απορρίμματα και μεταλιγνιτική εποχή

Τι θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην Τρίπολη για απορρίμματα και μεταλιγνιτική εποχή

Φεβρουάριος 05, 2018 - 10:58
14 σχόλια

Παπαζαχαρίας: Οι δήμαρχοι ολιγώρησαν και γι’ αυτό η κυβέρνηση λέει «ναι» στη ΣΔΙΤ

Μια «καυτή» ατζέντα που περιλαμβάνει τα μύρια όσα άλυτα προβλήματα της Πελοποννήσου απασχολεί τους διοργανωτές του αναπτυξιακού περιφερειακού συνεδρίου το οποίο σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί μήνες νωρίτερα, αλλά τελικώς, κυρίως λόγω της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και λιγότερο εξαιτίας του μόνιμου «βραχνά» των απορριμμάτων, έχει δρομολογηθεί για το τέλος Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο των επαφών του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Παπαηλιού με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού αλλά και με φορείς της Αρκαδίας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου εν όψει της διοργάνωσης του συνεδρίου, που προγραμματίζεται μεταξύ 20-25 Φεβρουαρίου, συναντήσαμε τον κ. Τάσο Παπαζαχαρία, πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μας μίλησε για όλα.

Κατ’ αρχάς, όπως παραδέχθηκε ο κ. Παπαζαχαρίας, «ιδιαίτερη σκοπιμότητα δεν έχει η επιλογή του χρόνου της διοργάνωσης του συνεδρίου. Το καθυστέρησαν λίγο για να ξέρει η κυβέρνηση πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα σε σχέση με τη ΔΕΗ και τι θα ανακοινώσει ως προς τη μεταλιγνιτική περίοδο».

Επισημαίνουμε στον πρόεδρο της ΝΕ ότι κατά τη συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης τον Ιανουάριο για τη διεκδίκηση φθηνότερου ρεύματος για ολόκληρη την Αρκαδία, συνδικαλιστές της ΔΕΗ αντέδρασαν στην προοπτική της μεταλιγνιτικής εποχής, λέγοντας ότι ο λιγνίτης μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδέψει με τον λιγνίτη;

«Ο λιγνίτης ως καύσιμο είναι υπό διωγμόν από την ΕΕ και από η Συνθήκη του Κιότο, οπότε πηγαίνει στην άκρη. Η Αγγλία πρόσφατα αποφάσισε να απαγορευτεί η χρήση του λιγνίτη. Πληρώνουμε σοβαρά πρόστιμα από τη χρήση του λιγνίτη, χιλιάδες τόνοι διοξειδίου του θείου, που είναι δηλητηριώδες, εκλύονται στην ατμόσφαιρα. Ως ανταποδοτικό τέλος αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει την τιμή στα νοικοκυριά, και αυτό έκανε σε Μεγαλόπολη και Δυτική Μακεδονία».

Τα λιγνιτικά αποθέματα φθάνουν για την 3 Μονάδα ως το 2023 και για την 4 ως το 2032, το τέλος είναι πολύ κοντά. Μια σοβαρή κυβέρνηση πρέπει να βλέπει μακρύτερα από τώρα.

«Θέλουμε να είμαστε σοβαροί. Να μην βλέπουμε τι κάνουμε, αλλά να προβλέπουμε», επισημαίνει ο κ. Παπαζαχαρίας και εξακολουθεί λέγοντας:

Θέλουμε - δεν θέλουμε, πρέπει να μιλήσουμε για τη μεταλιγνιτική περίοδο.

 

Έρχεται ο Σταθάκης με έτοιμο πακέτο ανταποδοτικών μέτρων για τη Μεγαλόπολη για τη μεταλιγνιτική περίοδο

Ακόμη, όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης έρχεται με έτοιμο ανταποδοτικό πακέτο στην Αρκαδία για την μετά τον λιγνίτη εποχή.

Ρωτάμε τον κ. Παπαζαχαρία εάν η μεταστροφή της κυβέρνησης σε σχέση με τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα είναι περισσότερο ζήτημα προσωπικοτήτων (θυμίζουμε τις αντεγκλήσεις με τον κ. Τσιρώνη, όταν ήταν υπουργός) ή εάν τελικώς η κυβέρνηση πείστηκε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τα απορρίμματα:

«Επειδή παρακολουθώ από πολύ κοντά το θέμα, ισχύει το δεύτερο. Η κυβέρνηση έδωσε χρονικά περιθώρια μεγάλα στους δημάρχους, αλλά δυστυχώς κανείς δήμαρχος δεν έχει κατορθώσει να παρουσιάσει το δικό του έργο. Υπάρχει ολιγωρία. Έχουν κάνει δειλά-δειλά βήματα, αλλά κανείς δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο. Η κυβέρνηση προσανατολίστηκε στο να υλοποιηθεί η συμφωνία, χωρίς, όμως να παραβλέπει τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτήν».

Και εξακολουθεί χαρακτηρίζοντας μεγάλο εμπόδιο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου όπου η ΤΕΡΝΑ σχεδιάζει να δημιουργήσει το εργοστάσιο: «Έχουμε εξελίξεις εκεί, εμπλέκονται δικαστήρια. Γι' αυτό η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει τίποτα».

Στις 7 Φεβρουαρίου εκδικάζονται οι προσφυγές  5 δημάρχων στο ΣτΕ και άλλες υποθέσεις, εάν μία από τις ενστάσεις προχωρήσει, το έργο αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

«Η κυβέρνηση θα δει όλες τις εξελίξεις και θα αποφασίσει γι' αυτό τίποτα δεν έχει κριθεί.»

Γαλανιάδη Εύα


14 Σχόλια

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΙΔΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤ ΔΩΣΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΖΕΤΕ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;;; ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΣΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ;;;;; ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΤΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΣΚΙΑΖΕ Η ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ

Αφήστε τις παπαγαλίες τις προπαγανδιστικές για τα σουπιοκέφαλα που συναντ'ατε στα καφενεία των χωριών που ρημάξατε. Εδώ στην Τρίπολη, όποιος μιλήσει για το ΣΔΙΤ πρέπει να μας αποδείξει και πως υπάρχει και ποιές εταιρείες το αποτελούν . Γιατί οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι αποδεδειγμένες με στοιχεία και έγγραφα και καταρρίπτουν όλες τις Φλαμπουράριες συμπαιγνίες. Τα άρθρα δε που σερβίρονται στους Αρκάδες και στους Πελοποννήσιους σαν ενημερωτικά ή και καυστικά είναι τόσο ξεφωνημένα από που προέρχονται και από ποιόν συντονίζονται που απλά χάνετε τον χρόνο σας.

Οτι και να ανακοινώσει ψέμματα θα είναι. Τον μάθαμε, πια , τον αρχιπαραμυθά!!!! Οπότε ποιος ο λόγος να ασχολούμαστε με το τι θα πει?

Για την κωλοτούμπα που ετοιμάζεστε να κάνετε στην υπογραφή της ΣΔΙΤ, πάτε τώρα να τα ρίξετε στους Δημάρχους?? Τρούπααααα να κρυφτείτε kolotoubistas...

Υπάρχει φραγή για τα έργα των δημάρχων. Η αρμόδια υπηρεσία δεν δίδει άδειες για σχετικά έργα και όσοι πρόλαβαν και πήραν ήταν υπό τον όρο να σταματήσουν μέχρι κομποστοποιηση μόλις ξεκινησει το εργοστάσιο της Τερνα. Τα μάθαμε πια.

Οι παρανομίες στο Έργο έχουν γίνει χιονοστιβάδα. Η δικαιοσύνη τα γνωρίζει πλέον ολα. Με αποδείξεις. Οψομεθσ

Είναι ολοφάνερο ακόμα και στις… γάτες αυτού του τόπου, ότι οι πανικόβλητοι Τσιπροκαμμένοι επιχειρούν ν’ αλλάξουν επειγόντως την ατζέντα και να ξεχαστεί το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, για να εκτελέσουν εν συνεχεία ανενόχλητοι τις εντολές των υπερατλαντικών αφεντικών τους και να προδώσουν το όνομα της Μακεδονίας μας!

Πολυ θα ηθελα να δω ποιοι Τριπολιτες θα πανε να ακουσουν τον Πινοκιο εκτος των σφουγγοκολαριων του κομματος του,που σε λιγο θα μεινει σκετο αποκκομα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.Φωτο απο ολους τους παρευρισκομενους να ξερουμε ποιους θα φτυνουμε για τα χαλια μας. Λιγνιτικη μοναδα και Βιοαεριο στην βιομηχανικη ειναι στην ατζεντα του Σταθακη για την ερημοποιηση της πολης.Πως θα ζησετε χωρις καφετεριες και πλ.Πετρινου αφου θα σας τρωει η καπνα και η βρωμα αυτο θα το δουμε στο επομενο συλλαλητηριο της πολης μας.Ως τοτε Καληνυχτα Τριπολη Καληνυχτα Αρκαδια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.