Τι θα «γεννήσει» η κάλπη σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμο Τρίπολης;

Τι θα «γεννήσει» η κάλπη σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμο Τρίπολης;

Μάιος 12, 2014 - 13:54
16 σχόλια

Δείτε ακόμη και τα προγνωστικά για τους υπόλοιπους Δήμους Αρκαδίας

Τελείωσαν τα «ψέματα, η Κυριακή είναι μπροστά μας. Μία Κυριακή, που θα καθορίσει νικητές και ηττημένους και φυσικά θα διαμορφώσει τα πολιτικά «πράγματα» για το αν θα υπάρξει και δεύτερη Κυριακή, κι εκεί πραγματικά το πολιτικο «ντέρμπι» θα καθηλώσει πολλούς.. Οπαδούς.

Ξεκινώντας ιεραρχικά να αναλύουμε τους επικεφαλής της αυτοδιοίκησης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι αυτή που έχει προτεραιότητα πριν τους Δήμους. Ειδικότερα, και βάσει των επίσημων γκάλοπ και όχι των «θολομένων» προεκλογικών και κατευθυνόμενων, ο Πέτρος Τατούλης έχει στόχο τη νίκη, είναι πολύ κοντά στο στόχο αυτό και σίγουρα την επιδιώκει από την πρώτη Κυριακή. Σε περίπτωση ωστόσο που δε γίνει αυτό, για δεύτερη Κυριακή το δίπολο «Τατούλη- Βουδούρη», είναι αυτό που θα πρωταγωνιστήσει.

Με τα μισά ποσοστά και χωρίς τάσεις ανόδου ακολουθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει περισσότερο ποσοστά αντίδρασης, παρά προτίμησης στο πρόσωπό του. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται σε χαμηλά ποσοστά μονοψήφια. Ενδεικτικό των ημερών είναι η απουσία αποτύπωσης σχεδίου για την Πελοπόννησο από τους επίδοξους διεκδικητές. H απάντηση του Πέτρου Τατούλη ότι "η Πελοπόννησος δεν χτίζεται με λάσπη" και ότι "ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει εισαγγελέας μετά από 20 χρόνια, πολιτικός όμως δεν θα γίνει ούτε στην επόμενη του ζωή" και η εμμονή του ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι το σχέδιο για την Πελοπόννησο και όχι τα κομματικά οφέλη του ενός ή του άλλου είναι εξίσου ενδεικτικό. Ο περιφερειάρχης περιοδεύει από άκρη σε άκρη στην Πελοπόννησο μιλώντας για το έργο της πρώτης θητείας και για όσα έχει σχεδιάσει για το μέλλον. Ο πόλεμος των αντιπάλων του γίνεται κυρίως στα καφενεία, όπου επιχειρείται με κουτσομπολιό η εμπλοκή του με ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής, στα οποία ο θεσμός της περιφέρειας δεν έχει καμία σχέση

Περνάμε στους Δήμους... Εκεί, τα πράγματα, πραγματικά εξελίσσονται σε μάχη στην αρένα, και οι πιο δυνατοί «ταυρομάχοι» θα επιβιώσουν από τη... «σαρκοφάγα» κάλπη. Βάσει επίσημων γκάλοπ – το τονίζουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων-, την πρώτη θέση την έχει σταθερά ο νυν Δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης.

Το θέμα είναι με τη δεύτερη που εκεί πραγματικά, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ δύσκολα για τους επικεφαλής και υποψηφίους των άλλων παρατάξεων. Σε αυτό κανένα γκαλόπ δεν μπορεί να δώσει με ακρίβεια τί και πώς, καθώς μην ξεχνάτε υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό «αναποφάσιστων», που τελευταία στιγμή είναι ικανό και σε θέση να ανατρέψει τα δεδομένα, αφού όλοι αυτοί μπορεί και να μην επιλέξουν την αποχή.Η εικόνα των γκάλοπ δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Κώστα Τζιούμη

Ερχόμενοι στη Βόρεια Κυνούρια, ο Παναγιώτης Μαντάς φαίνεται και δείχνει να είναι σε θέση να επαναλάβει τη νίκη «Σκαντζού» και να πάρει τη «ρεβάνς» ήδη απ’ την πρώτη Κυριακή. Από την άλλη η «Κυνουρίας γη», δίνει τη δική της αξιοπρεπή μάχη, μία μάχη, η οποία θέλει στο ενδεχόμενο δεύτερης Κυριακής να κερδηθεί.

Όσο για τη Νότια Κυνουρία, το προβάδισμα δείχνει να το έχει ο Γιάννης Μαρνέρης, νυν Δήμαρχος αυτής και υποψήφιος εκ νέου.

Στη Γορτυνία, δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ το «πολιτικό σκηνικό», με ελαφρύ το προβάδισμα Γιαννόπουλου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πλήρης εικόνα. Ο Γιαννόπουλος, δείχνει «τελευταία στιγμή» να πατάει γκάζι, τη στιγμή που ο Κολοβός ασκεί επιθετική πολιτική εναντίον του, ενώ ο Κούλης, κινείται σε ήπιους τόνους.

Κλείνουμε με Μεγαλόπολη, όπου κι εκεί δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως τα αποτελέσματα, ωστόσο οι δύο πιο μαχητικοί «παίκτες», φαίνεται να είναι Μπούρας και Γεωργακόπουλος.


16 Σχόλια

συμφωνα με τον κόσμο που μιλάω χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, Τζιούμης, Παυλής, Τσαμούλος λόγω της τριχοτόμησης του χώρου έχουν σημαντικότερο πρόβλημα σε σχέση με την Γιαννούλη, ενώ σε έναν δεύτερο γύρο ο μόνος που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο από τον υποψήφιο της ΝΔ κ. Σμυρνιώτη είναι πάλι η Γιαννούλη. Θα δείξει η κάλπη τι θέλει ο κόσμος για τα επόμενα 5 χρόνια.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΝΕ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ.Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Αν περάσει Γιαννούλη Σμυρνιώτης στον Δευτερο γύρο και ο νυν Δήμαρχος δεν παρει πάνω απο 60% θα είναι σαν να έχει νικήσει η Γιαννούλη την Δημαρχεία. θα έχει ενδιαφερον η αναμέρτηση.... αυτό που σίγουρα δεν έχει ενδιαφέρον είναι οτι δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ όποιος και αν βγει.... γιατί 10-15 αξιόλογοι άνθρωποι είναι διασκορπισμένοι..... οπότε.... Πρέπει να αλλάξει το υπάρχον σύστημα..... Καλή εκλογοβδομάδα ...

ΜΑ ΚΑΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Γ Κ Ο Υ Σ Γ Κ Ο Υ Ν Η ?

Η Γιαννουλη δεν είναι ούτε κατά διάνοια στο δεύτερο γύρω το ψηφοδέλτιο της είναι για τα κλάματα...Από που θα μαζέψει σταυρούς;;

ΠΡΟΣ: Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Δευ, 12 Μάιος 2014 - 16:39 Δεν ξέρω τι καταλαβαίνετε εσείς στο ΠασοκοΝδουλικο στρατόπεδο, με τον Σαμαροβενιζέλο αρχηγό, όταν εννοούμε την φράση δεύτερος γύρος, αλλά μετά το "γύρω", μπορεί να καταλαβαίνετε κανένα «πίτα γύρο απ' όλα», όταν το ακούτε... Και ξέρετε κάτι ακόμα? Σας βαρεθήκαμε και εσάς της Νέας Δημοκρατίας του Σμυρνιώτη και εσάς του ΠΑΣΟΚ του Τζιούμη και του Παυλή τόσα χρόνια... Μαζί με τα "λαοπρόβλητα" και "περίφημα" φοβερά στελέχη, που τους τρώμε στη μάπα 20 χρόνια τουλάχιστον...Νισάφι και μπρος για σπίτι σας... Χορτάσαμε τους πράσινους Γιατρούς και Μπλε δικηγόρους τόσα χρόνια.. Τα κάναν σαν τα μούτρα τους τα λιπαρά από το καθισιό και την καλοπέραση...Σπίτι σας επομένως... Αν σας στείλει η Γιαννούλη έχει καλώς, αλλά όποιος και να σας στείλει πάλι καλώς... Θα γίνει το πρώτο βήμα προς την κάθαρση αυτής της πόλης.. Επέται λογιστικός έλεγχος των οικονικών του Δήμου, για τα τελευταία αυτά 20 χρόνια...

Βέβαιο είναι ότι ο Γιάννης ο Σμυρνιώτης, θα είναι ο νικητής του πρώτου γύρου. Εχω επανειλλημένα γράψει ότι είμαι ετεροδημότης και δεν ψηφίζω στο Δήμο Τρίπολης. Πλην όμως η Γιαννούλη και ο συνδυασμός της, έχουν φέρει τα πάνω κάτω, μιας και πρώτη μίλησε για την ανάγκη του Δήμου Πρόνοιας, με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως επίσης είναι η μόνη που κατέθεσε αφενός τα προβλήματα του Μαντινειακού κάμπου, αφετέρου, πρόβαλλε λύσεις. Αναντίρρητα μέχρι στιγμής είναι η νικήτρια στο χώρο των εντυπώσεων. Ο κ. Τζιούμης προσπαθεί να συνδυασει τις θέσεις Σμυρνιωτη, για έργα και συνάμα να συνδυασει και το κοινωνικό προφιλ της Μαντινειακής Συμπολιτείας. Ο κ. Παυλής εμμένει, όπως δείχνει σε παλιές πρακτικές, ενώ ο κ. Τσιαμούλος έχει επιλέξει το δικό του τρόπο να πολιτευθεί. Ο κ. Σμυρνιώτης κουβαλά ένα έργο, η κ. Γιαννούλη κουβαλά την ουμανιστική θεώρηση των πραγμάτων και την ανάγκη στήριξης του πολίτη. Ο δεύτερος γύρος θα αναδείξει τον δεύτερο μέσα από τις κινήσεις των ιδίων των υποψηφίων και όχι των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Οποιος αγγίξει συγκεκριμένο πυρήνα θεματολογίας που μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΙΧΤΕΙ ΚΑΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ, και νομίζω ότι η κ. Γιαννούλη, επειδή διαθέτει ικανότατο back stage θα κάνει την έκπληξη!

Τι λέτε βρε παιδιά?? Η Γιαννούλη στον Β γύρο???? Μη τρελαθούμε.......

σε πολλα sites κυκλοφορει η λιστα Λαγκαρντ με τα ονοματα αυτών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, αναμεσα τους και κάποιος/α υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης. Ξερουμε τι ισχύει και αν εχουν δοθεί απαντήσεις περί αυτού ή λάσπη στον ανεμιστηρα εν όψη εκλογών;

To τραγικό με τους έξυπνους είναι πως είναι γεμάτοι με αμφιβολία, ενώ οι βλάκες με αυτοπεποίθηση

Αναμφίβολα ο έξυπνος είναι πάντα με την αμφιβολία, διότι δεν μπορεί ποτέ να σταθμήσει τον παράγοντα βλακεία. Το σύμπαν μπορεί να είναι πεπερασμένο κατά τον Αινσταϊν, απέραντη σίγουρα είναι η ανθρώπινη βλακεία. Φίλε και σύντροφε προβοκάτορα.

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2010-2020 KTIZOYME THN NEA ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ Π.ΤΑΤΟΥΛΗΣ 1.15 Ο.ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 15.00 Γ.ΔΕΔΕΣ 17.00 Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ 20.00

Και αν γίνει αυτό και βγεί όπως λές στις ευρωεκλογές να ψηφίσουμε όλοι ΛΕΒΕΝΤΗ γιατί λέει τα πράγματα όπως είναι, είμαστε ΖΩΑ.

Η Αντωνία το έχει καταλάβει οτι την πάτησε εις διπλούν; Ουτε δήμαρχος θα βγεί αλλα και την έκαψαν εύκολα οι δικοί της από τις βουλευτικές!!!!!!!

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στις περιφερειακές εκλογές Στον δεύτερο γύρο πάνε Τατούλης Βουδούρης η μάχη αναμένετε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον πρώτο γύρο. Στον πρώτο γύρο ο Τατούλης θα κινηθεί μεταξύ 30-35% & ο Βουδούρης 20-25% Στο δήμο Τρίπολης ο Σμυρνιώτης μεταξύ 30-35% Τζιούμης 19-24% Παυλής 17-22% η Γιαννούλη ερωτηματικό έκπληξης! Μεγαλόπολη μεγάλη μάχη Μπούρα-Παππαδόπουλου προβάδισμα ο πρώτος.Για τις ευρωεκλογές μεγάλη νίκη ΣΥΡΙΖΑ! ΔΙΑΦΟΡΆ 5-10% ΑΠΟ ΝΔ!