Τι συνέβη με τη δράση στείρωσης των αδέσποτων από τη ΜΚΟ Save a Greek Stray στην Τρίπολη;

Τι συνέβη με τη δράση στείρωσης των αδέσποτων από τη ΜΚΟ Save a Greek Stray στην Τρίπολη;

Δεκέμβριος 02, 2019 - 21:06
10 σχόλια

Ερώτηση σχετικά με τη δράση στείρωσης, αποπαρασίτωσης και λοιπών επεμβάσεων σε αδέσποτα, που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Save a Greek Stray το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Νοεμβρίου έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τρίπολη» Γιάννης Σμυρνιώτης, αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος. Ο κ. Σμυρνιώτης ρώτησε αν η διαδικασία προβλέπεται από τον Νόμο και αν έγιναν μόνο στειρώσεις, ενώ ζήτησε και μια κατάσταση με την καταγραφή των ζώων που στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν.

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε τόσο σχετικά με κάποιες πληροφορίες που έχει ότι στη δράση συμμετείχαν και δεσποζόμενα ζώα, αλλά και ζώα εκτός Δήμου, από Κόρινθο και Άργος, αλλά και στο γεγονός ότι τα ΜΜΕ βρήκαν τις πόρτες κλειστές και δεν κατέγραψαν τη δράση, ώστε να πληροφορηθεί το κοινό.

Ο κ. Τσιαμούλος είπε: «Για τα αδέπσοτα και τις αποπαρασιτώσεις, έφτασαν σε εμάς ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες. Μας έκανε εντύπωση για μια τέτοια δράση που δεν εμφανίστηκε κανένα μέσο, κάποια εμποδίστηκαν να πάρουν πλάνα και να κάνουν ρεπορτάζ, μας κάνει εντύπωση. Γιατί δεν το προβάλαμε; Μας έκανε αυτό εντύπωση και πολλά άλλα, αν σε αυτή τη διαδικασία 23 και 24 Νοέμβρη υπήρχε νομιμότητα να παρέμβουμε ως Δήμος για να γίνουν αυτές οι ενέργειες».

Για τη δράση ο δήμαρχος απάντησε ότι υπήρχε απόλυτη νομιμότητα, «αλλιώς θα μας είχαν σταματήσει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Θα γίνει το επικοινωνιακό, όταν θα έχουμε αποτελέσματα, πόσα και ποια σκυλιά, πόσα ακριβώς, ποια ήταν, πού ήταν όταν θα έχουμε τα στοιχεία από την εταιρία.

Ο κ. Λαγός, υπεύθυνος αντιδήμαρχος, απάντησε ότι ακούγονται περίεργα πράγματα. «Έχουν κοινοποιηθεί οι αποφάσεις στην Κτηνιατρική Υπηρεσία. Ως προς τα μέσα ενημέρωσης κλείστηκαν οι πόρτες γιατί αυτή ήταν η συμφωνία με τη ΜΚΟ, η προβολή του θέματος θα γίνει μόνον από αυτούς, και εντός της εβδομάδας θα έρθει κάποιος να μας τα φέρει και μετά θα καλέσουμε τα μέσα ενηέρωσης να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει. Ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή των σκυλιών που εμβολιάστηκαν και τσιπαρίστηκαν και θα εκδοθούν στο ηλεκτρονικό αρχείο του κράτους. Αβάσιμες αυτές οι κατηγορίες. Τα δεσποζόμενα ζώα έχουν ταυτότητα ιδιοκτήτη».

Ο κ. Τσιαμούλος απάντησε ότι δεν κατηγόρησε κάποιον και είπε: «Επειδή είχατε συμφωνήσει να μην υπάρχουν κανάλια δεν μας το είχατε πει». Ο κ. Λαγός απάντησε ότι ο ίδιος το είχε ανακοινώσει σε συνεδρίαση του ΔΣ.

«Κι εμείς θα πάρουμε στοιχεία», απάντησε ο κ. Τσιαμούλος. «Αυτό που με αφορά, είναι ότι εμείς δεν ήρθαμε να κατηγορήσουμε κάποιον. Ρώτησα γιατί δεν μπήκαν τα ΜΜΕ. Δεν ήξερα ότι υπήρχε συμφωνία».

 


10 Σχόλια

Σμυρνιώτη έχεις το θράσος και μιλάς; Εσύ που χρέωνες 380 ευρώ για την κάθε στείρωση; Εσύ που πλήρωνες 1.300 ευρώ το μήνα για το κολαστήριο στο Περθώρι; Μη μιλάς...

γιατί όταν γίνεται μια καλή προσπάθεια για την πόλη μας υπάρχεται ΕΣΕΙΣ που προσπαθήτε να την υπονομεύσετε?!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ,ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.ΤΣΑΜΟΥΛΟ ΑΣΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΝΕΨΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ.

ΤΣΑΜΟΥΛΟ,ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΌΤΑΝ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΝΑ ΒΡΩΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΕΒΛΕΠΕΣ(ΤΟ ΤΣΑΜΟΥΛΕΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.)

παιδιά ο τσιαμουλος κατεβαίνει στο οικονομικό επιμελητήριο σαν ΠΑΣΟΚ ,ξέχασε ότι στήριξε ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ στις δημοτικές εκλογές. Μήπως έπρεπε να πούμε του λαγού να τον στειρώσει; αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας διοικουν.!!!

Το ότι θα φέρει κάποια ηλεκτρονική καταγραφή σημαίνει ότι τ αδέσποτα του άστρους που στείρωσαν τα καταχώρησαν σαν αδέσποτα της τρίπολης. ξεφτυλίκια αν νομίζεις ότι τρώμε σανό και δεν καταλάβαμε τι έκανες λαγέ. δυστυχώς επιβάρυνες το πρόβλημα και δεν το βοήθησες με την δράση αυτή

Καταγγελίες απο ποιους? απο τους κτηνίατρους που χάνουν λεφτά απο τέτοιες δράσεις ..... απο 3-4 φιλοσκυλες που θέλουν σώνει και καλά τα σκυλιά στην πλατειά Πετρινού ???

Με αφορμή τις δηλώσεις ας μου επιτραπεί να σχολιάσω το εξής: Σαφώς και οι μαζικές στειρώσεις ήταν μια σημαντική δράση και ορθά έγινε με σκοπό να στειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σκυλιά για να υπάρχουν λιγότερες γεννήσεις στο μέλλον. Αυτοί που αντέδρασαν είναι αυτοί που είχαν οικονομικά συμφέροντα δηλαδή μια παρέα ανθρώπων που τουλάχιστον για μια δεκαετία εκμεταλλεύονται τα αδέσποτα για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των δημοτών και φυσικά εις βάρος των ζώων. Αντιδρούν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που αποδείχτηκε εκ των αποτελεσμάτων λίγοι... για να λύσουν το πρόβλημα......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.