Τι συμβαίνει ξαφνικά με το ΠΑΣΟΚ και τον Πέτρο Τατούλη;

Τι συμβαίνει ξαφνικά με το ΠΑΣΟΚ και τον Πέτρο Τατούλη;

Αύγουστος 29, 2010 - 23:55
18 σχόλια

Γιατί το φλερτ που είχει ξεκινήσει παραμένει στα προκαταρκτικά και δεν προχωρά σε σχέση;
Γιατί όλοι αυτοί που είχαν “κλειδώσει” την υποψηφιότητα με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, τώρα έχουν σωπάσει και το επανεξετάζουν;
Η πολυπόθητη Περιφέρεια Πελλοπονήσουν είναι δύσκολο να χαθεί από τη ΝΔ. Και αυτό το γνωρίζουν καλά στην Ιπποκράτους.

Τα πρώτα χαμόγελα της πιθανής στήριξης του Π. Τατούλη αγκαλιά (για μια ακόμη φορά) με το ΛΑΟΣ, τα διαδέχτηκε ο έντονος εκνευρισμός.
Παντιέρα πρωτος σήκωσε ο Κορίνθιος Π. Μπεγλίτης ο οποίος δήλωσε πως “Δεν πρόκειται ποτέ ν‘ ανέβω στο ίδιο μπαλκόνι με τον Καρατζαφέρη“…ξεχνώντας προφανώς τα κοινά μπαλκόνια του Μνημονίου που έχουν ανέβει..
Αφήνοντας όμως στην άκρη την θεατρική ατάκα του υφυπουργού Άμυνας οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος είναι μεγάλες.
Από τη μία μεγάλη μερίδα του κόσμου “δε ξεχνά” τι έχει πει στο παρελθόν για την “Ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει το τόπο” (http://e-rooster.gr/09/2008/933), από την άλλη πολλοί θεωρούν πως μία τέτοια επιλογή θα συσπειρώσει το κόσμο της Αριστεράς περισσότερο εναντίον του ΠΑΣΟΚ και σχεδόν καθόλου εναντίον της ΝΔ, μιας το ζήτημα του Μνημονίου θα κυριαρχήσει στην κορυφή της ατζένας .
Επειδή όμως στις μέρες μας η πολιτική είναι η τέχνη του επικοινωνιακού, το πυροτέχνημα Τατούλη και η τυχωδιοκτική προσφορά του να θέσει υποψηφιότητα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα τρικ της κυβερνώσας παράταξης, να …πετάξει τη μπάλα στη κερκίδα και ο κόσμος να ασχολείται με πολιτικά ανούσια θέματα.
Σε μία περιοχή που εκ προοϊμίου ”δεν βγαίνουν τα κουκιά για το ΠΑΣΟΚ” η δημοσιοποίηση μίας ενδεχόμενης στήριξης του, θολώνει τα νέρα, ανακατεύει τη τράπουλα και κυρίως “ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα.”
Σκοπός είναι ο αποπροσανατολισμός από το δίλημμα του Μνημονίου και η στροφή στο δίλημμα του φυλακισμένου (κόσμου).
Εξάλλου στην Ιπποκράτου γνωρίζουν καλά από “Στρατηγική των Παιγνίων..”

Πηγή:http://www.antinews.gr/


18 Σχόλια

Η κυβένηση έπαιξε με πυροτεχνήματα και τώρα .... πήρε φωτιά. Ο Ραγκούσης δεν θα φτάσει ποτέ τον Λαλιώτη ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι!

Είναι αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ επενδύοντας, επικοινωνιακά κατ΄ αρχην, στην υποψηφιότητα Τατούλη κέρδισε τον προφανή του αρχικό σκοπό του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τις καθημερινές συνέπειες του μνημονίου. Όλοι ασχολούνταν με την δυναμική του αποστάτη της ΝΔ και στοιχημάτιζαν στην ζημιά που θα έκανε στην παράταξη του Σαμαρά. Τα πυροτεχνήματα όμως γρήγορα σβήνουν και την πόρτα της Ιπποκράτους χτυπά .... ο λογαριασμός. Το τίμημα του παιγνίου αποδεικνύεται αρκετά βαρύ αφού το ΠΑΣΟΚ ΄"μπούκωσε" τρέχοντας πίσω από τον δικό του λαγό. Είναι αποδεκτό από όλους ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν έχει καμία τύχη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην οποία ήταν πρώτη πολιτική δύναμη στης τελευταίες εκλογές. Το εκβιαστικό για αυτούς δίλημα είναι αν θα κατεβάσουν τελικά υποψήφιο με ορατό κίνδυνο να βρεθούν τρίτοι ή θα συρθούν πίσω από τον Τατούληεπισημοποιώντας τον συνεταιρισμό τους με τους λοιπούς υποστηρηκτές τυο Μνημονίου; Από ποιά επιλογή θα χάσει λιγότερο; Ταυτόχρονα ο Τατούλης που έπαιξε τα πολιτικά του ρέστα πετώντας δόλωμα παντού δεν ψαρεύει όσο εύκολα περίμενε. Έχοντας γίνει ο ίδιος πολιτκός νομάς εκφράζοντας ένα ανέξοδο πολιτικό νταηλίκι περιμένει χαρά από τον κάθε πικραμένο. Η υποψηφιότητά του σε καμία περίπτωση δεν έχει αυτοδιοικητική οντότητα και σε καμία περίπτωση δεν έχει κανένα σαφές πολιτικό περιεχόμενο. Ήδη η επιλογή Κικίλια τον απογύμνωσε από πολλά επιχειρήματα ενώ τον τοποθέτησε στο κάδρο του χθες. Στην περίπτωση δε που ο Σαμαράς τολμήσει κάτι ανάλογο και στην Αρκαδία, η τοιχοδιωκτική περιπέτεια Τατούλη θα λάβει άδοξο τέλος.

Υπομονή μέχρι 5 Σεπτέμβρη που θα ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τους υποψηφίους του. Θέλουμε Αρκά περιφερειάρχη ανεξάρτητα απο τις διαθέσεις ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ. Πολιτικά και βιολογικά γερασμένους εκλεκτούς του Σαμαρά δε τους θέλει η Αρκαδία.

Η Αρκαδία θέλει Περιφερειάρχη που θα δουλεύει για την Αρκαδία και όχι για τον εαυτό του. Ο Τατούλης είναι γερασμένος βιολογικά αλλά κυρίως πολιτικά. Δεν μπορείς να ζητάς τον ψήφο του κόσμου μόνο με στείρα κριτική χωρίς να προτείνεις τίποτα

Τοση λάσπη και τέτοιο συντονισμένο πόλεμο δεν έχουμε ξαναδει σε βάρος πολιτικού! Η μπλε παράταξη αντί να κοιτάει να διορθώσει τα δικά της προβλήματα, αποσυντονίζει ... κάνοντας επίθεση στον Τατούλη. Ο Τατούλης είναι ο μόνος που τα είπε χύμα στον Καραμανλή και μας προετοίμαζε για το χάος που θα ακολουθούσε και εμείς κοιμόμασταν... αυτό τον κάνει "γερασμένο" πολιτικά; Μόνο και μόνο και που είναι ανεξάρτητος και στα δύσκολα ήταν ο μόνος που μας είπε την αλήθεια, εμείς θα τον στηρίξουμε! Δεν πιστεύουμε ούτε μπλε ούτε πράσινους! Καλύτερα ανεξάρτητος και όσο πιο "καθαρός" γίνεται! Στην ΝΔ πόσο παρασκήνιο υπάρχει για το ποιος θα κατέβει στην Τρίπολη;;; Στο ΠΑΣΟΚ πόσο κοιμούνται και περιμένουν την ΝΔ για να αποφασίσει και μετά να κάνουν κίνηση!? δεν είναι σκάκι!!!

Αγαπητέ κύριε Δεξί Εξτρέμ, αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου, πλην όμως έχω κάποιες αντικειμενικές παρατηρήσεις να σου κάνω. Το ΠΑΣΟΚ δεν το πνίγει καμία απολύτως αγωνία. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις λένε τα εξής: Τατούλης 52%, ΠΑΣΟΚ 15%, Δράκος 9% με το υπόλοιπο ποσοστό οι αναποφάσιστοι. Οπότε μάλλον, ακόμη και για τη δεύτερη θέση θα πρέπει να δώσετε σκληρό αγώνα. Δεύτερον, ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στην Κορινθία όλο το Σ/Κ προκειμένου να πείσει τον νυν νομάρχη και προσκείμενο στη Ντόρα, κ. Ταγαρά( ήταν από τους 50 που είχαν υπογράψει την αίτηση υποψηφιότητας της Μπακογιάννη για την προεδρία της ΝΔ) να κατέλθει ως αντιπεριφερειάρχης στο πλευρό του Δράκου. Όποιο αποτέλεσμα κι αν προκύψει, πρόκειται για μια υποψηφιότητα "τραβάτε με κι ας κλαίω". Λέγεται ότι για να τον πείσουν να κατέλθει στις εκλογές του υποσχέθηκαν θέση βουλευτή στις επόμενες εκλογές. Τρίτον, ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του είπε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να σπάσει τον κομματισμό κι αυτός κάνει αγώνα door to door για να πείσει στελέχη της παράταξης να τον ακολουθήσουν. Τέταρτον, ο κ. Καραμανλής θα είχε καλέσει στη Ρηγίλλης τους εν λόγω επιτελείς και δεν θα έτρεχε ξοπίσω τους σε ταβέρνες και καφετέριες. Για να ανακεφαλαιώσω, ο κ Σαμαράς και η παρέα του πρέπει να σταματήσουν να γυρνάνε στους διαδρόμους της Ρηγίλλης με τα χαμόγελα της επιτυχίας που πήρανε το κόμμα. Διότι, μάλλον θα μείνουν με αυτήν την νίκη στα χέρια και με καμία άλλη. Αλλά από την άλλη πλευρά, μάλλον επέτυχαν το στόχο τους. Να μας κάνουν τη δική τους "οικογενειακή φαβέλα", έστω κι αν μας κάνουν ένα μικρό κόμμα. ps. Διάβασε το άρθρο του κ. Σαμαρά στην χθεσινή "Real News" για την οικονομία, είναι τουλάχιστον παιδαριώδεις οι θέσεις του. όσο για τον κ. Τατούλη που "περιμένει χαρά από τον κάθε πικραμένο", μάλλον υπάρχουν πολλοί "πικραμένοι" στην ελληνική κοινωνία, τους άλλους τους χαρούμενους τους αφήνουμε σε εσένα...Δεν πρέπει να είναι και πολλοί...

Είπαμε να κάνετε προπαγάνδα για τον Τατούλη αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας! Μη κλάψουμε κιόλας για τον αδικημένο! Πόλεμο λάσπης κάνει ο ίδιος συστηματικά και τώρα ο ανεμιστήρας του την επιστρέφει. Πρέπει να σοβαρευτούμε με τις δήθεν "δημοσκοπήσεις" για τις οποίες προσπαθούν διάφοροι να μας πείσουν! 15% στο ΠΑΣΟΚ χωρίς καν να κατεβάζει υποψήφιο!!! Ο "καθαρός" κ. Τατούλης τα είπε χύμα στον Καραμανλή μόνο αφού τον έκοψε από την κυβέρνηση. Μέχρι τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα να διορίζει την κόρη του σε υψηλόμισθες θέσεις του δημοσίου, ούτε να καταστήσει την Τεχνική εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος, ΚΑΣ-ΤΑΤ, σχεδόν αποκλειστικό υπεργολάβο όλων των δημοσίων έργων στην περιοχή.Δεν τον ακούσαμε ποτέ να πει λέξη για τα εκατομύρι ευρώ που μοιράστηκαν στην Πολιτιστική πρωτεύουσα. Αλήθεια γιατί δεν ρωτάτε και του Πατρινούς; ΑΦΘΑΡΤΟΣ!!! Όσο για τον Ταγαρά και τι του έταξαν να ξέρετε τουλάχιστον ότι δεν επιτρέπεται στους Αντιπεριφερειάρχες να είναι υποψήφιοι στις Εθνικές εκλογές. Φίλε δεξί εξτρέμ συγχαρητήρια για την παρέμβασή σου. Περιγράφει ακριβώς τηνπραγματικότητα. GEO7

E,όχι και ότι κάνουμε εμείς προπαγάνδα. Το "Δίκτυο 21" και η "Πολιτική άνοιξη Νο2" , που όλα μαζί συνθέτουν τη σημερινή παράταξη όπως την καταντήσανε, έχουν γράψει το όνομά τους δίπλα στον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησες. Σκασίλα μου για τον Τατούλη και τη χολή που βγάζεις εναντίον του! Κι αν θες μάθε το η δημοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ με το 15% είναι ονομαστική και ακούει στο όνομα νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, και αν θες να το πάω ακόμη παραπέρα, στο 17% είναι ο πασόκος Λάκων βουλευτής Οδ. Βουδούρης. Δε σου είπε κανείς φίλε μου να λυπηθείς τον Τατούλη, τους εαυτούς μας πρέπει να λυπόμαστε για τη σημερινή μας κατάντια. Κατάντια για την οποία δεν φταίει (ή φταίει λιγότερο από όλους αν θες ο Τατούλης). Εσύ όμως προφανώς ανήκεις σε κομματικό στρατό, οπότε τρώγεις καλά! Φιλάκια

Ελάτε ρε παιδιά μη τρελαίνεστε ήττα είναι θα περάσει!!!! Στην μόνη Δημοσκόπηση που ο Τατούλης παίρνει 52% είναι στο οικογενειακό τραπέζι του Σμυρνιώτη!!! ΧΑ ΧΑΧΑ! Λίγο πλάκα να χαλαρώσουμε! Υ.Γ. Ο Λάκων βουλευτής Οδ. Βουδούρης είναι από την .... Μεσσηνία!

Ενώ στις οικογένειες Σωτηρόπουλου, Καλτεζιώτη, Μανδρώνη κ.λ.π. έπαιρνε ο Πέτρος 100 %!! Μανία να ταυτίζετε Σμυρνιώτη - Τατούλη!! Ρίξτε μια ματιά στο Ψηφοδέλτιο Κωνσταντόπουλου του 2006 να δείτε ότι άν δεν "έχωνε" μέσα ο Τατούλης τους κολλητούς τους όχι εκλογές δεν θα έπαιρνε αλλά ούτε θα κατέβαινε!! Συνεχίζετε όμως να τραβάτε μεγάλο ζόρι με το Σμυρνιώτη!!!

Παίδες έχετε μπλέξει τα μπούτια σας. Απο αυτά που διαβάζω σχεδόν τίποτα δεν ισχύει. Αναφέρετε διάφορα ονόματα και τα ταυτίζετε με πρόσωπο χωρίς να είναι έτσι. Ο Σμυρνιώτης δεν ταυτίζεται με τον Τατούλη, όπως δεν ταυτίζονται και τα άλλα ονόματα που αναφέρθηκαν. Για ρωτήστε και τον Λυκουρέντζο... Το δίλημμα Σμυρνιώτης-Μανδρώνης δεν υπάρχει. Ο Σμυρνιώτης αναγκάστηκε να κατέβει ανεξάρτητος πριν 4 χρόνια γιατί αθέτησε τον λόγο του ο Κωνσταντόπουλος. Έχει μεγαλύτερη πέραση στην εκλογική θέση για πολλούς λόγους. Πήρε σχεδόν 15% μόνος του σε όλο το νομό και έχει έτοιμο εκλογικό πλάνο. Ο Μανδρώνης είναι επιλογή με σκοπιμότητες. Νομίζω δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο η Τρίπολη. Στην τελική ζήτησαν από τον Σμυρνιώτη να κάνει δήλωση υπέρ του Δράκου και την έκανε. Τι άλλο πρέπει να κάνει? Να πάει γονατιστός στις Βάρσες? Μην λέμε για προδοσίες και κουταμάρες γιατί ο πρόεδρος του κόμματος με αυτή την λογική είναι νούμερο ένα στην λίστα. Αν θέλετε να συζητήσουμε για τον Σμυρνιώτη και οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο να ασχοληθούμε με τα προσόντα του. Η κομματική υποτέλεια δεν ενδιαφέρει κανένα και ΔΕΝ είναι προσόν. Ρωτήστε και τον Σαμαρά... Υπάρχουν και άλλα ονόματα για την πόλη. Έχουν αναφερθεί. Δεν νομίζω ότι κάνει για την θέση του Δημάρχου κάποιος δημοτικός υπάλληλος. Χρειάζεται ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ αυτή η καρέκλα.

Με τα δημαρχιακά ξέχασα το θέμα μας. Όσο αφορά τον Πέτρο Τατούλη... έχασε το δίκιο του όταν άρχισε να κελαηδάει ΜΕΤΑ την απομάκρυνση από την καρέκλα. Ανέφεραν και άλλοι την συμπεριφορά που είχε όταν ήταν υπουργός. Μια από τα ίδια. Βολέματα φίλων και γνωστών κτλ. Άρα το να μας παρουσιάζεται ως τίμιος και αμόλυντος είναι τουλάχιστον ΑΣΤΕΙΟ. Βγάζει μάτι ότι όλες του οι κινήσεις ήταν στοχευμένες. Ήξερα ότι στην κυβέρνηση Καραμανλή ήταν ΚΑΜΕΝΟΣ και έπαιξε το χαρτί του με το ΠΑΣΟΚ. Αν είχε παραιτηθεί όσο ήταν υπουργός και είχε κάνει τις ίδιες καταγγελίες θα ήταν όλη η Αρκαδία μαζί του. Το ίδιο και εγώ. Δυστυχώς όμως για αυτόν απομακρύνθηκε όταν έχασε την κουτάλα. Δεν με πείθει...ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Βολεμένος είναι και παριστάνει τον αδιάφθορο. Μην τρελλαθούμε. Όλα τα ήξερα εδώ και χρόνια για την βρωμιά της πολιτικής και συμμετείχε μια χαρά. Τώρα που βρέθηκε στην απέξω??? Τώρα είναι αργά...

Αγαπητoi φίλοι ο Τατούλης είναι ο μόνος πολιτικός που έχει βοηθήσει πραγματικά τον τόπο του και όχι μόνο, επίσης αν θυμάσαι καλά δεν άρχισε να "κελαηδάει" από όταν έφυγε από την καρέκλα...αλλά όταν ήταν στην καρέκλα (περίπτωση Ζαχόπουλου) και πολλές άλλες.Ο Τατούλης εκλεγόταν από την ΝΔ αλλά δε βοηθούσε μόνο τα "δικά" της παιδιά αλλά όλου του κόσμου τα παιδιά...Λοιπόν είναι άδικο να υπάρχει αυτή η λασπολογία και η συκοφαντία πλέον,όχι μόνο στον Τατούλη αλλα και σε όλους τους υποψήφιους...

Σαφως δεν υπάρχει δίλημμα Σμυρνιώτη - Μανδρώνη! Αυτό έληξε από τις 14 του μήνα. Ο Σαμαράς δεν θέλει ούτε να τον ακούει τον Γιάννη! Από την στιγμή που ακούστηκε το όνομα του Μανδρώνη ο Σμυρνιώτης δείχνεί τον πραγματικό του εαυτό. Στο τέλος θα μείνει με ............ την δημοσκόπηση στο χέρι! Δεν τον θέλει ούτε ο κουμπάρος του ο Καβουρίνος! Ας κόψουμε λίγο με τους πολιτικούς γίγαντες. Αν η βάση δεν ήθελε Μανδρώνη η ΝΔ ήταν υποχρεωμένη να πάει σε άλλο πρόσωπο. Η αλήθεια είναι ότι η ανταπόκριση στον Κώστα είναι εντυπωσιακή. Όλοι μαζί και ο Γιάννης θα δώσουν την νίκη στην παράταξη. Οι μωροφιλόδοξες ανταρσίες έχουν τελειώσει.

Ο Τατούλης είναι πολιτικός που δεν άφησε πίσω του ένα αξιόλογο έργο! Μόνο καλοταίσμένους μουτζαχεντίν! Φίλε GEO7 που διορίστηκε η κόρη;

Ωπα παιδιά κόψτε λίγο! Για να γίνει πολιτικός γίγαντας ο Μανδρώνης χρειάζεται ακόμα πολλα καρβέλια! Και "λείπει" και ο Πέτρος να σπρώξει ψηφάκια όπως στις δημοτικές του 2006! Όσο για τις 14 - 15 Αυγούστου προσπαθήσατε πράγματι να τον επιβάλετε ως "άνωθεν" επιλογή αλλά όπως και να το κανουμε το 4% δύσκολα γίνεται διψήφιο! Οσο για τον Αντώνη μάλλον σας αντελήφθη εγκαίρως και θα επιβάλλει αυτόν που θέλει η πραγματική βάση της Παράταξης και όχι τα "παπαγαλάκια" που τον κρατάνε "κολλημένο" στο 21%!!

Ποιός είσαι ρε μεγάλε; Ο Νικολακόπουλος; Μήπως να κάνουμε τον Σμυρνιώτη πρόεδρο να απογειωθούμε; Ωπα δεν λες τίποτα!

Το πε το πε ο παπαγάλος πως το χρίσμα πήρε άλλος!