Τί πήραν Τατούλης και Δράκος ανα νομό σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές

Τί πήραν Τατούλης και Δράκος ανα νομό σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές

Νοέμβριος 08, 2010 - 15:51
1 σχόλια

Μια προσωπική νίκη κατέγραψε ουσιαστικά χθες ο κ. Πέτρος Τατούλης , μπαίνοντας μπροστά την Περιφέρεια Πελοποννήσου έστω και με μια μονάδα διαφορά απο τον "γαλάζιο" υποψήφιο Δημήτρη Δράκο, o οποίος όμως κατάφερε να μειώσει την μεγάλη διαφορά που έδιναν οι δημοσκοπήσεις.

Απέναντι στην μεγαλύτερη κινητοποίηση της Νέας Δημοκρατίας των τελευταίων ετών και έχοντας απέναντί του ολόκληρη την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, (Αντώνη Σαμαρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Σταύρο Δήμα, Ανδρέα Λυκουρέντζο), κατάφερε να κερδίσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον πρώτο γύρο με 41,8%, έναντι 40,8% του Δημήτρη Δράκου και να μπεί στον δεύτερο γύρο με καλές προυποθέσεις.

Πάντως για να βγούν ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα ανα νομό, σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές, καθώς ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο οι Περιφερειακές εκλογές έλαβαν χαρακτήρα εθνικών εκλογών!

Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης στην Αρκαδία έλαβε το εντυπωσιακό ποσοστό 56,7%, έναντι 28,6% του Δ.Δράκου. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Δράκος δεν κατάφερε να φτάσει το ποσοστό της ΝΔ στις εθνικές εκλογές 36,5%, ενώ ο κ. Τατούλης ξεπέρασε το άθροισμα ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ 51,1%.

Στην Μεσσηνία ο κ. Τατούλης έλαβε 34,1%, έναντι του ισχυρού εκεί πρώην νομάρχη Δ.Δράκου, που έλαβε 45,3%. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Δράκος ξεπέρασε το ποσοστό της ΝΔ στις εθνικές που ήταν 43,2%, ενώ ο κ. Τατούλης δεν μπόρεσε να φτάσει το άθροισμα ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ που ήταν 44%.

Στην Λακωνία ο κ. Τατούλης συγκέντρωσε 36.8%, έναντι 48,6% του κ. Δράκο, που σημαίνει ότι ο νομάρχης Μεσσηνίας κατάφερε να ξεπεράσει λίγο το ποσοστό της ΝΔ στις εθνικές που ήταν 47,2%, ενώ ο Πέτρος Τατούλης δεν έφτασε το άθροισμα ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, που ήταν στην Λακωνία 41,9%.

Στην Αργολίδα ο κ. Τατούλης συγκέντρωσε 44.6% και ο κ. Δράκος 39.3%. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Δράκος δεν κατάφερε να φτάσει το ποσοστό της ΝΔ στις εθνικές που ήταν 42,4%, αλλά ούτε και ο κ. Τατούλης το άθροισμα των ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ που ήταν 46,4%.

Στην Κορινθία ο κ. Τατούλης συγκέντρωσε ποσοστό 39,9%, έναντι του κ. Δράκου που έφτασε το 41,3%. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τατούλης ήταν πολύ χαμηλά απο το άθροισμα των ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ στις εθνικές εκλογές που ήταν στο 52%, ενώ ο κ. Δράκος κατάφερε να ξεπεράσει το ποσοστό της ΝΔ που ήταν στο 36%.

Πηγή: www.parapolitika.gr


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η ηγεσια του ΠΑΣΟΚ ας τραβηξει το αυτη των τοπικων παραγοντων του κοματος στην Κορινθια που με της βλακειες τους εφεραν πρωτο κομα στην Κορινθο τη Νεα Δημοκρατια