Τι παίζει το Σαββατοκύριακο; Το Arcadia Portal σας προτείνει

Τι παίζει το Σαββατοκύριακο; Το Arcadia Portal σας προτείνει

Απρίλιος 05, 2013 - 12:26

Το ArcadiaPortal.gr σήμερα, όπως και κάθε Παρασκευή, σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε ωραία το Παρασκευοσαββατοκύριακό σας
Οι προτάσεις μας γι’ αυτό το τριήμερο είναι οι εξής:

Σινεμά
ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ
Ένας θνητός Ρωμαίος και μια μάγισσα Ιουλιέτα σε μια ιστορία ενηλικίωσης γύρω από την πραγματική μας ταυτότητα - μια μοντέρνα μυθολογία που εκτυλίσσεται σε μια γοτθική, βαθιά θρησκευόμενη επαρχία του Νότου, ανάμεσα στους πνιγμένους στην άναρχη βλάστηση κήπους, στους θολούς βάλτους και στα φαντάσματα του Αμερικανικού Εμφυλίου. Κάποιες αγάπες είναι μοιραίες… (Δείτε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα του Cine Ville Tripolis)

Τηλεόραση
- Όλα για την υγεία μου το Σάββατο στις 17:00 στο MEGA.
- Από τον Φρόυντ στο διαδίκτυο το Σάββατο στις 19:00 στην ΕΤ1.
- Ξανθιές....Γκομενοι το Σάββατο στις 21:15 στο  MEGA.
- Ελλήνων δρώμενα την Κυριακή στις 18:00 στην ΕΤ3.
- Πρωταγωνιστές με θέμα: Αγόρια που μεγάλωσαν νωρίς…  την Κυριακή στις 23:40 στο MEGA.

Αθλητισμός

Κυριακή 7 Απριλίου
-Αστέρας Τρίπολης-SKODA Ξάνθη στις 17:15 στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»
-Σ.Ε.Φ.Α. Αρκαδικός-Ζακυνθινός Α.Ο. Volley στη 13:00 στο ΔΑΚ Τρίπολης
-Τέλος, μην ξεχνάτε όλη την αθλητική κίνηση του Σαββατοκύριακου «Στα γήπεδα της Αρκαδίας» όπου το ArcadiaPortal θα την μεταδίδει «Λεπτό προς Λεπτό». (Περισσότερα ΕΔΩ)

Βιβλίο
Απόψε δεν έχουμε φίλους, Σοφία Νικολαΐδου
Δεκέμβριος 2008: Πορείες και συνθήματα. Μια μεγάλη φωτιά σε μια μεγάλη σχολή. Και μια φράση που εκτοξεύεται με δύναμη: Απόψε δεν έχουμε φίλους.
Οκτώβριος 1981-1989: Ένας ανυποψίαστος -μα αποφασισμένος- ιστορικός ερευνά το απαγορευμένο θέμα των δωσίλογων και τις γερμανοφασιστικές οργανώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από παντού, πέφτουν να τον φάνε.
1934-1944: Ναζιστική Γερμανία, κατεχόμενη Θεσσαλονίκη. Εβραίοι, Έλληνες, Γερμανοί. Μαυραγορίτες, κατηχητικά, φυλακές και συσσίτια. Προδότες και πατριώτες.
Ένα μυθιστόρημα για τρεις γενιές Ελλήνων που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, την ώρα που η Ιστορία δείχνει τα δόντια της. Γονείς και παιδιά, φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μπακάληδες και αλάνια, γιαγιάδες και υπάλληλοι, συνδικαλιστές και ουδετερόφιλοι μαθαίνουν μια και καλή πως πρώτα κοιτάς πού χύθηκε το αίμα σου και ύστερα διαλέγεις πλευρά.
Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος απόφαση, όταν ο κόσμος γύρω καίγεται;
Πώς τσακίζεται η θεωρία στην πράξη;
Και ποιος μας βεβαίωσε, παρακαλώ, πως αυτή η χώρα ποτέ δεν πεθαίνει;

DVD
Ο χορός των κατασκόπων
Η Ιρλανδή Κολέτ, νεαρή μητέρα ενός μικρού αγοριού, συλλαμβάνεται από τη βρετανική αστυνομία έπειτα από μια βομβιστική απόπειρα και αναγκάζεται να συνεργαστεί μαζί της. Σύντομα όμως αρχίζουν να την υποπτεύονται οι μαχητές του IRA με τους οποίους συνεργάζεται.

Πολιτισμός
-Επιστημονική Ημερίδα Ενημέρωσης από την ΑΕΚ Τρίπολης το Σάββατο στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. (Περισσότερα ΕΔΩ)
-Ημερίδα «Αναδεικνύοντας ένα καλντερίμι» από το ΚΠΕ Καστρίου την Κυριακή στις 9:00. (Περισσότερα ΕΔΩ)
-Ομιλία ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας την Κυριακή στις 19.30 στην αίθουσα Ξενοδοχείου «ΜΑΙΝΑΛΟ». (Περισσότερα ΕΔΩ)
-«Μ…ΕΡΑ ραδιοφώνου» από την ΕΡΑ Τρίπολης και τον ΦΟΤ τη Δευτέρα στις 20:00 στα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Ομιλία για θέματα της Τρίτης ηλικίας τη Δευτέρα στις 17:00 στο ΚΑΠΗ Τρίπολης. (Περισσότερα ΕΔΩ)

Διασκέδαση
-Ρεμπέτικο τραγούδι στην μουσική ταβέρνα το Αμπέλι Παρασκευή και Σάββατο. (Περισσότερα ΕΔΩ)
-Φιλανθρωπική βραδιά από το Χορευτικό Σύλλογο «Τεγέα» το Σάββατο στις 21:00 στο Sunset. (Περισσότερα ΕΔΩ)
-Θανάσης Αντωνόπουλος - Δημήτρης Μουργελάς live στο Bar One το Σάββατο στις 22:00. (Περισσότερα ΕΔΩ)

-Η παράσταση «Τρεις… και μη χειρότερα» την Κυριακή στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας. (Περισσότερα ΕΔΩ)

Εξόρμηση
Καστάνιτσα
Η Καστάνιτσα είναι ορεινό χωριό της Αρκαδίας, χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 840 μέτρων και το αρχαιότερο Τσακωνοχώρι. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα Αρκαδίας και Λακωνίας και απέχει 72 χλμ από την Τρίπολη. Με παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια βαμμένα λευκά, με στέγες από πλάκες σχιστόλιθου του Μαλεβού, με έντονα χρώματα στα παράθυρα και λουλουδιασμένες αυλές. Γύρω-γύρω απλώνεται πυκνό και παρθένο δάσος από έλατα και καστανιές. Στη νότια άκρη του χωριού, στην κορυφή ενός λόφου, υψώνεται ο ερειπωμένος πλέον Πύργος Καψαμπέλη, αμυντικό κτίσμα της Τουρκοκρατίας. Εντυπωσιακός είναι και ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με το μοναδικό τέμπλο του. Η περιοχή φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας κάστανα παραγωγής της και αξίζει να τα δοκιμάσετε με πολλούς τρόπους (από γλυκά του κουταλιού μέχρι φαγητά και λικέρ). Η Καστάνιτσα είναι ιδανικό μέρος για ηρεμία και περπάτημα. Διαθέτει καλό φαγητό σε εστιατόρια και ταβέρνες καθώς και διαμονή σε όμορφα ξενοδοχεία.