Tι οδήγησε στο ΣτΕ τον Σμυρνιώτη

Tι οδήγησε στο ΣτΕ τον Σμυρνιώτη

Οκτώβριος 10, 2014 - 11:01
22 σχόλια

Τελικά τι ισχύει η λαϊκή βούληση ή ο νόμος;

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου δείχνουν να μην έχουν κλείσει για αρκετούς δήμους της χώρας καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί, οι οποίοι έχουν προσφύγει στο συμβούλιο επικρατείας. Όπως είχε αναφέρει το Arcadia Portal σε προηγούμενη ανάρτηση αρκετοί είναι οι δήμοι οι οποίοι είχαν και συνεχίζουν να έχουν συνέχεια στα δικαστήρια. (Δείτε ΕΔΩ).

Ανάμεσα στους δήμους της χώρας οι οποίοι ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να αποφασίσει για το ποιος θα είναι δήμαρχος είναι και αυτός της Τρίπολης. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η απόφαση για το δήμο Τρίπολης βγήκε την Τρίτη 26 Αυγούστου με την οποία ανακοινώθηκε ο κ. Παυλής δήμαρχος Τρίπολης. (Δείτε ΕΔΩ)

Οι δήμοι οι οποίοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια  είναι αυτοί της Τροιζηνίας – Μεθάνων, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Καισαριανής, Αγράφων, Μεγαλόπολης και Τρίπολης.

Στο ανώτερο δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει απευθυνθεί ο δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε τον επικεφαλή του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» Σάββα Αθανασίου ο οποίος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη πέντε φορές,  για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Νέα εκλογική αναμέτρηση θα έχουμε και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας  και σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι εκλογές στην Μάνδρα θα επαναληφθούν.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους  ότι ο κ. Σμυρνιώτης προχώρησε στο ΣτΕ  για λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν με την νομιμότητα των εκλογών, όπως είχε αναφέρει λίγες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των αυτοιδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν ήταν δεδομένο ότι θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο μετά την απόφαση του πρωτοδικείου. Σε αυτό τον ώθησε η έκβαση άλλων δικαστικών υποθέσεων οι οποίες είχαν αίσια έκβαση και αποφάσεις επανάληψης εκλογών.

Αν οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες, πώς γίνεται στην περίπτωση της περιφέρειας η κάλπη να μην λαμβάνεται υπόψη αλλά να λαμβάνεται ο νόμος των εκλογών. Εδώ γεννάται το ερώτημα τι ίσχυσε η λαϊκή βούληση ή ο νόμος των εκλογών;

Οι ενστάσεις όμως δεν σταματούν μόνο στους δήμους αλλά προχωρούν και στις περιφέρειες και συγκεκριμένα στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπου το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης έκανε δεκτή την ένσταση των περιφερειακών συμβούλων του Συνδυασμού Πελοπόννησος Πρώτα  και κήρυξε έκπτωτο τον κ. Ν. Γιαννακόπουλο, εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο Τατούλη ο οποίος προσέφυγε και αυτός στο ΣτΕ


22 Σχόλια

το κεφαλι το ξερο τον οδηγησε. δεν το εχει χωνεψει ακομα. η πολη μας εχει δημαρχο και αυτος ειναι ο δημητρης παυλης. δεν πειραζει γιαννη. ξυδι

Το άρθρο είναι ανυπόγραφο, η πατρότητά του επομένως ανήκει στο σάιτ. Δεν είναι αμιγώς ενημερωτικό, εκφράζει και απόψεις. Ζητάω διευκρινήσεις για τον υπότιτλο "Τελικά τι ισχύει η λαϊκή βούληση ή ο νόμος;". Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ανάλογα και ξεχωριστά για κάθε περιπτώσει η δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις!!! Άλλο το θέμα τις περιφέρειας που ήταν εξάρσεις ξεκάθαρο και άλλο του δήμου!! Για τον δήμο ο κ. Σμυρνιωτης δεν έβαλε μυαλό και προσπαθεί με κάθε τροπο να κρατήσει την καρέκλα!! Λοιπόν ας πει κάποιος στον κ. Παυλη να στείλει στον Γιάννη την καρέκλα του δημαρχείου για να νιώσει κάπως καλύτερα!!! Γ Ι Α Ν Ν Η ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Μ Υ Α Λ Ο!!!!!!!!

Αγαπητέ, ωραία τα λες αλλά κάνε λίγο υπομονή για την απόφαση του ΣτΕ. Αν δικαιωθεί ο Παυλής μετά γράψε για ξύδι και λεμόνια. Αν όχι θα τα χρειαστείς εσύ. Οπότε λίγη υπομονή. Κατά τα άλλα, το να έχει Δήμαρχο μια πόλη δεν λέει από μόνο του τίποτα. Και ο Βόλος έχει τον Μπέο. Και τι να λέει; Και εσύ που έχει τον Παυλή για Δήμαρχο απέκτησες πρόβλημα με τα σκουπίδια για 40 ημέρες με το καλημέρα ενώ υπήρχε τόπος να τα ρίχνει. Εκεί που θα τα ρίξει τώρα μετά από την προτροπή Σμυρνιώτη θα είναι καλύτερα; Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες. Το θέμα δεν είναι να έχουμε Δήμαρχο σκέτο αλλά Δήμαρχο που να παράγει έργο. Μέχρι τώρα προς τα πίσω πάμε, οπότε από το να παραχθεί έργο απέχουμε πολύ. Άσε την αλαζονεία λοιπόν. Τώρα που ο Παυλής είναι Δήμαρχος θα κρίνεται από τις πράξεις του και από λόγια του αέρα. Τώρα είναι τα δύσκολα.

να τον χαιρομαστε εναμιση μηνα τωρα και ειναι μουγκα στη στρουγκα δεν ακουγεται πουθενα και απο εργο ουτε για αστειο βρωμισε ολη η πολη...

Δεν νομίζω πως θα γίνει κάτι. Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε τι θα γινόταν αν ξαναγινόντουσαν τελικά εκλογές στον Δήμο Τρίπολης. Τι ποσοστό θα έπαιρνε άραγε τώρα ο κ.Παυλής;;;;; (μην ξεχνάμε 1 μήνα και 10 μέρες είναι μόλις δήμαρχος) Πραγματικά με ιντριγκάρει και μόνο σαν πιθανότητα!!!!

Η απόφαση του ΣτΕ. "ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ". Σίγουρα τρέμετε και στην ιδέα.... γι αυτό ***!!!!!! Α! βουτήξτε και καμιά σακούλα με σκουπίδια, σίγουρα κάτι θα έχει μέσα και για εσάς. Επιπλέον: η κεντρική πλατεία έχει γεμίσει με τα αγριοκάστανα και οι πεζόδρομοι με κάθε λογής σκουπίδι. Θα σκουπίσει κανείς; Πληρώνουμε δημοτικά τέλη. Τα φανάρια θα τα φτιάξει κανείς, ή μήπως "τάξατε" και στους φαναρτζήδες. Το χορτάρι στα πάρκα είναι έτοιμο γι θέρο, θα το κόψει κανείς; Tι έμπολα και ιστορίες, σε ετούτη την πόλη θα ψοφήσουμε σαν τα σκυλιά. Από εδώ θα προκύψουν ιοί που θα καταστρέψουν τον κόσμο. Σκουπιδαριό στο μεγαλείο σου. Τώρα θα τα στείλουμε και στην Κόρινθο..........

Ο Σμυρνιώτης δεν προσπαθεί να κρατήσει την καρέκλα γιατί την έχει ο Παυλής. Ο Σμυρνιώτης ζητάει την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της εκλογής του Παυλή κάτι για το οποίο "κόπτεται" ο Παυλής τα τελευταία χρόνια αλλά δεν το είδαμε από τότε που ανέλαβε . Τα σκουπίδια 40 ΜΕΡΕΣ στις γειτονίες στα σχολεία στις εκκλησίες της πόλης ζέχνουν ασθένειες , τα φανάρια 40 ΜΕΡΕΣ σε ελατωμματική λειτουργία (4 ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ), το κολυμβητήριο μια να ανοίγει και μέσα σε λίγες ώρες να ξανακλείνει , οι υπηρεσίες αποδυναμωμένες από τους υπαλλήλους που τράβηξε στο γραφείο να υποστηρίξουν (λέμε τώρα) το έργο του και από άλλους που τους έστειλε ταξιδάκι αναψυχής κ.α. Αυτά είναι τα δείγματα διοίκησης του δήμου από τον Παυλή σε ΜΟΝΟ 40 ΜΕΡΕΣ. Τι άλλο μας περιμένει δεν ξέρω!!!

Αφού τελικά και σε άλλους δήμους γίνονται εκλογές, που το περίεργο? Δεν είναι έρωτας της καρέκλας. Είναι θέμα νομιμότητας. Άλλωστε ο κύριος Παυλής καθημερινά λέει τη λέξη νομιμότητα αλλά τελικά δεν την τήρησε ούτε στις εκλογές, ούτε στις μέχρι τώρα αποφάσεις που πήρε. Μήπως τελικά πρέπει να πάρει ένα μάθημα? Να βάλει ένα φρένο?

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ! -ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ!

Απίστευτα πράγματα. Να ξεχωρίζει κάποιος την λαϊκή βούληση από το νόμο!!! Ο λαός εκλέγει τους Βουλευτές οι οποίοι νομοθετούν και οι δικαστές με την σειρά τους δικάζουν βάση αυτών των νόμων. Επομένως βούληση του λαού είναι οι αποφάσεις των δικαστών. Τέλος. Αυτό που λένε τα δικαστήρια είναι η βούληση του λαού. Μέχρι να γίνει επανάσταση και να υποστηρίξει κάποιος το αντίθετο, αυτό ισχύει. Το νόμιμο είναι η βούληση του λαού. Αν το ΣτΕ αποφασίσει ότι έχει εκλεγεί νόμιμα τότε αυτή είναι η βούληση του λαού. Αν όχι πάλι το ίδιο. Το να ξεχωρίζει κάποιος την βούληση του λαού από την απόφαση των δικαστηρίων και ειδικά του ΣτΕ είναι το λιγότερο επικίνδυνο...Να δεις ποιον πολιτικό χώρο μου φέρνει στο μυαλό αυτή η άποψη...

Το λέει ξεκάθαρα τι δεν κατάλαβες? Οτι στην περίπτωση του κυρίου Παυλή το δικαστήριο εδώ αποφάσισε να ακούσει τη λαική βούληση, ενώ το ίδιο δικαστήριο εδώ στην περίπτωση του περιφερειακού συμβούλου δεν άκουσε τη λαική βούληση και εφάρμοσε το νόμο. Αρα επιβεβαιώνεται αυτό που είχε ακουστεί ότι ο Κος Παυλής είχε τις γνωριμίες του στο δικαστικό κλάδο της Τρίπολης. Για να δούμε θα έχει και τις ίδιες γνωριμίες και στο ΣτΕ?

ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΛΥ Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ!- ΔΕΝ ΕΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ!-ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.- Ο ΠΑΥΛΗΣ ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ.-ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΗΓΕ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ Η ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ.

Με αυτή τη λογική και ο Σμυρνιώτης βρήκε το πρόβλημα από τους προηγούμενους. Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι τώρα επίκαιρο εδώ και είκοσι χρόνια. Παρόλα αυτά ο Σμυρνιώτης δεν κοίταξε να ρίξει τις ευθύνες στους προηγούμενους όπως ο Παυλής , ούτε έκανε μεγάλες δηλώσεις ότι θα δώσει αυτός την οριστική λύση , γιατί από την αρχή έλεγε ότι με υπουργική απόφαση έχει αφαιρεθεί από τους δήμους αυτή η αρμοδιότητα. Παρόλα αυτά άφησε για μικρότερο χρονικό διάστημα τα σκουπίδια κάτω, και έδωσε μία προσωρινή λύση ώστε να μην είναι η Τρίπολη μία απέραντη χωματερή . Ο Παυλής προκειμένου να εξυπηρετήσει δικά του συμφέροντα παίζει με την υγεία των δημοτών, χωρίς λόγο. Δε μας πείθει ότι θα βρει τη λύση, γιατί έτσι έλεγε ότι την είχε από πριν βρει και τελικά αποδείχθηκε ότι τίποτα δεν είχε βρει.

Αφου ο κύριος Παυλής πιστεύει ότι είναι νόμιμος τι φοβάται και στη Χάγη να πάει ο Σμυρνιώτης? Για να τραβάει όμως ζόρι , μήπως φοβάται ότι κάτι στραβό έχει κάνει και αυτός?

Γιάννη ξύδι!!! Βάλε και νεφτη και άντε και στην Χάγη!! Γιατί μετά το ΣΤΕ εκει θα πρέπει να πας!!! ( μετά θα σου πω που αλλού μπορείς να πας! Μεχρι τότε υπομονή)

Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣτΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΠΑΥΛΗ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΑΚΟΜΑ . ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΟΒΟΤΑΝ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΤΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ . ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΟΤΣΙΔΑΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ή ΤΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΑΝΑΛΙΟ ΠΑΥΛΗ ?

Ας θιμίσει κάποιος στο παιδί ότι το ΣτΕ είναι αυτό που αποφάσισε για το τσιμεντάδικο της Βλαχέρνας

Το τσιμεντάδικο της Βλαχέρνας είναι έργο Καβουρίνου πρώην δημάρχου Λεβιδίου. Μην μπλέκουμε τα πράγματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.