Τι κατέθεσε ο Γιάννης Σμυρνιώτης στη δίκη για την ΚΕΔΗΤ

Τι κατέθεσε ο Γιάννης Σμυρνιώτης στη δίκη για την ΚΕΔΗΤ

Δεκέμβριος 16, 2019 - 13:06
0 σχόλια

Τη  Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου συνεχίστηκε η  διακοπείσα πολύκροτη δίκη για την ΚΕΔΗΤ.

Ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.

Ο μάρτυρας εξετάστηκε αρχικά από το προεδρείο και από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων  Τσούκα, Τυροβολά, Μπρακουμάτσου και Παυλή.

Ο κ. Σμυρνιώτη μίλησε για όσα συνέβαιναν επί δικής της θητείας στον δήμο Τρίπολης και επί διοίκησης του κ. Κοκκινάκου στην ΚΕΔΗΤ, αλλά και για όσα είναι σε θέση να γνωρίζει για το επίμαχο διάστημα 2014-2015.

Αρχικά αναφέρθηκε στον Αύγουστο του 2015, όπου έκανε αναφορά στην Εισαγγελίας Τρίπολης η οποία περιελάμβανε τοα ακόλουθο κείμενο: Όπως αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ, πραγματικά στον τραπεζικό λογαριασμό της ΚΕΔΗΤ υπάρχουν σωρεία αναλήψεις σε μετρητό χρήμα από τον νόμιμο εκπρόσωπο και πρόεδρο καθώς και “ύποπτες” εισπραχθένετες επιταγές στις οποίες δεν αναφέρονται τα ονόματα των παραληπτών συνόλου 44.040 ευρώ.»

Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι παρέλαβε την Επιχείρηση με ένα μεγάλο έλλειμμα της τάξεως των 250.000 ευρώ και κατάφερε στη θητεία του να καλύψει το έλλειμμα και να αφήσει πλεόνασμα, φεύγοντας από τον δήμο στην ΚΕΔΗΤ και έχοντας τους απαραίτητους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς.

Παρέδωσα θετικό πρόσημο στην Επιχείρηση επί θητείας του κ. Κοκκινάκου

Ο πρώην δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όλες οι πληρωμές επί θητείας του κ. Κοκκινάκου και επί δημαρχίας τους γίνονταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών και πάντα με τα νόμιμα παραστατικά.

Έπειτα μίλησε για τα έγγραφα των κυρίων Ταλούμη και Κοκκινάκου που ζητούσαν να ενημερωθούν για την οικονομική κατάσταση της ΚΕΔΗΤ, αλλά δεν κατάφεραν να λάβουν κάποια απάντηση.

Οι επιταγές με στρογγυλοποιημένα ποσά που έβγαιναν από την ΚΕΔΗΤ παραξένεψαν τον κ. Σμυρνιώτη και του προκάλεσαν υποψίες, αφού συνήθως τα ποσά για πληρωμές είχαν και δεκαδικούς ρυθμούς.

Οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Σμυρνιώτης είχαν να κάνουν με τους ορκωτούς λογιστές που ήρθαν για έλεγχο στην ΚΕΔΗΤ και έφυγαν, για τον λογιστή που παρείχε υπηρεσίες χωρίς σύμβαση, για την απόλυση της κυρίας Τυροβολά και για την  παύση του κ. Τσούκα ως προέδρου της ΚΕΔΗΤ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.