Τι ισχύει για το επίδομα αδείας και την καλοκαιρινή άδεια

Τι ισχύει για το επίδομα αδείας και την καλοκαιρινή άδεια

Ιούλιος 17, 2017 - 15:41
0 σχόλια

Έναν πλήρη οδηγό χορήγησης της καλοκαιρινής άδειας, για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, έχει καταρτίσει η ΓΣΕΕ ενώ δίνει την δυνατότητα αυτόματου υπολογισμού. Παράλληλα γνωστοποιεί και τον υπολογισμό για το επίδομα αδείας.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ), η Συνομοσπονδία παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο χορήγησης της άδειας, για την κατάτμησή της, καθώς επίσης και για το επίδομα αδείας που μπορεί να λαμβάνει ο δικαιούχος – εργαζόμενος. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει πλέον και on line εφαρμογή στο ΚΕΠΕΑ, από την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 673 ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ Α' ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ανακοινώθηκε η τροποποίηση της απόφασης ένταξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΕΣΠΑ: «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Τροποποίηση», για τον Α' Κύκλο, σύμφωνα με την οποία επιπλέον 673 επιχειρηματικά σχέδια εντάσσονται στη δράση. Μέχρι στιγμής στη δράση έχουν ενταχθεί 1.372 έργα, ενώ η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 34.217.977,45 ευρώ.

 

ΕΛΕΓΧΟΙ, «ΚΑΜΠΑΝΕΣ» ΚΑΙ «ΛΟΥΚΕΤΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

«Καμπάνες» και «λουκέτα» επιβλήθηκαν το σαββατοκύριακο από την ΑΑΔΕ ύστερα από ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς. Συγκεκριμένα, σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες. Επίσης για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδώσει 13 αποδείξεις, ενώ βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε σε εστιατόριο στη Μύκονο από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων γιατί δεν είχε κόψει αποδείξεις.  Εκτός από την εστίαση «βαριές καμπάνες» για αποδείξεις έριξαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ και σε εταιρίες με ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μύκονο και άλλα νησιά.

 

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε εγκύκλιος με θέμα «Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 30 Ν.4474/2017 (ΦΕΚ 80/Α΄/7.6.2017) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις». Η εγκύκλιος έρχεται ως απόρροια του άρθρου 30 και της παράτασης που δόθηκε στην προθεσμία από τότε που έληξε (δηλαδή 31/5/2017), μέχρι και την 30/9/2017.

Στο πλαίσιο αυτό, για δηλώσεις που υποβάλλονται από την 1η.6.2017 και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι φορολογούμενοι για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου μπορούν να υποβάλλουν και μετά τις 31.5.2017 και μέχρι τη λήξη της παραταθείσας προθεσμίας.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΩΝ ΕΩΣ 10.000 ΕΥΡΩ

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στις επόμενες ημέρες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίζει νέο πλαίσιο στο οποίο ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων και ο ΦΠΑ θα επιστρέφονται με αυτόματες διαδικασίες και χωρίς έλεγχο για ποσά ως και 10.000 ευρώ. Οι επιστροφές εξπρές προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης στη Βουλή. Παράλληλα, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε  απόφαση για την άμεση και χωρίς έλεγχο επιστροφή του ΦΠΑ που αφορά αιτήσεις με υψηλά ποσά πιστωτικού υπολοίπου, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι για τις επιχειρήσεις αυτές να εμφανίζουν υψηλό βαθμό φορολογικής συμμόρφωσης.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.