Τι γίνεται με τη χρηματοδότηση Φωτίου για τα νηπιαγωγεία του Δήμου Τρίπολης

Τι γίνεται με τη χρηματοδότηση Φωτίου για τα νηπιαγωγεία του Δήμου Τρίπολης

Αύγουστος 31, 2018 - 11:13
0 σχόλια

Βρέντας: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών στην Τρίπολη

Με αφορμή το γεγονός ότι έμειναν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 35.000 παιδιά συνολικά σε όλη την Ελλάδα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι η ευθύνη για αυτό βαραίνει αποκλειστικά τους Δήμους, οι οποίοι δεν διαθέτουν βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σε δήλωσή της αναφέρει επίσης ότι «τρέχουν» οι αιτήσεις για τη χρηματοδότηση των Δήμων από το υπουργείο για τη δημιουργία αιθουσών ώστε να καλυφθούν τα κενά: «Εξασφαλίστηκαν 15 εκατ. ευρώ από το spending review (εξοικονόμηση δαπανών) και κλήθηκαν όλοι οι δήμοι της Ελλάδος, στους οποίους γνωστοποιήθηκε ότι θα λάβουν 50.000 ευρώ για την ίδρυση ενός βρεφονηπιακού σταθμού ή 75.000 ευρώ για την ίδρυση δύο βρεφονηπιακών σταθμών. Μέχρι σήμερα, έχουν ανταποκριθεί 130 Δήμοι», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας ότι έχει δοθεί παράταση, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Βρέντα, προκειμένου να πληροφορηθεί τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, αλλά και γενικότερα με τις αιτήσεις που έγιναν για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τελικά πόσα παιδιά έμειναν εκτός. Ο κ. Βρέντας μάς απάντησε ότι η εικόνα που έχει, είναι ότι κανένα παιδί στον Δήμο Τρίπολης δεν έχει μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού, ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει τη Δευτέρα, όταν θα έχει στοιχεία τόσο από την ΚΕΔΗΤ όσο και από το ΝΠΔΔ Τρίπολης.

Ως προς τη χρηματοδότηση την οποία αναφέρει η κυρία Φωτίου, ο κ. Βρέντας απάντησε ότι δεν είναι ακριβώς όπως περιγράφει την κατάσταση η υπουργός, καθώς τα χρήματα που δίνονται, αφορούν στη βελτίωση των υποδομών κάποιων αιθουσών νηπιαγωγείων: «Ο Δήμος Τρίπολης έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα χρηματοδοτήσει τη βελτίωση των προδιαγραφών δύο αιθουσών νηπιαγωγείων. Το πρόγραμμα αυτό έχει να κάνει κυρίως με την αντιμετώπιση προβλημάτων πυρασφάλειας ή με την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλάζοντας κουφώματα, για παράδειγμα».

Κάναμε αίτηση για τη βελτίωση των συνθηκών πυρασφάλειας, ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με αυτά που προσφέρει το πρόγραμμα.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.