Τι έκανες στη συνεδρίαση, κύριε δήμαρχε;

Τι έκανες στη συνεδρίαση, κύριε δήμαρχε;

Μάιος 11, 2016 - 13:31
17 σχόλια

Σημαντική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, με πολλά φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Τα απορρίμματα και η διαχείρισή τους, η επικίνδυνη πλέον γεμάτη χωματερή του Αγίου Βλάση, η ΔΕΥΑΤ, τα αδέσποτα, προβλήματα στις δημοτικές ενότητες, αλλά και η πολιτιστική πρωτεύουσα και οι προσλήψεις ήταν μόνο μερικά από τα θέματα τα οποία απασχόλησαν το Σώμα και απασχολούν ολόκληρη την κοινωνία του Δήμου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έθεσαν στην αρχή της συνεδρίασης τα ερωτήματά τους και έκαναν και τις τοποθετήσεις τους, ζητώντας από τη δημοτική αρχή και από τον δήμαρχο να απαντήσει στα καίρια αυτά θέματα όπως γίνεται σε κάθε συνεδρίαση.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής απουσίαζε από τη χθεσινή συνεδρίαση προκαλώντας την έκπληξη και την απορία των μελών του ΔΣ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαμάνος Αναστάσιος στην αρχή της συνεδρίασης, όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι ρώτησαν για τον αν θα έφθανε κάποτε ο δήμαρχος για να απαντήσει στις ερωτήσεις που ακολούθησαν, τους διαβεβαίωσε ότι ο δήμαρχος θα  ερχόταν στη συνεδρίαση αν και καθυστερημένα.

Οι ερωτήσεις έγιναν, οι απαντήσεις όμως στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν δόθηκαν, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο, ο δήμαρχος Τρίπολης δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Πνευματικό Κέντρο και στην αίθουσα συνεδριάσεων, γεγονός το οποίος σχολιάστηκε καταγγελτικά από τα μέλη της αντιπολίτευσης, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά όπου ο δήμαρχος δεν καταδέχεται να βρεθεί σε συνεδριάσεις, όπως έλεγαν.

Την πρώτη φορά που ο δήμαρχος Τρίπολης απουσίαζε από προκαθορισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν στις 8 Μαρτίου όταν το «παρών» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε ο κ. Νικόλαος Μάλλης, κρατώντας έναν φάκελο με όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεσή του, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Παυλή -προφανώς και να πιέσει- προκειμένου να επιλύσει τις χρηματικές διαφορές που έχει μαζί του.

Όπως είχε αναφερθεί στη συνεδρίαση, ο κ. Παυλής απουσίαζε από τη συνεδρίαση λόγω συνάντησής του με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη

Αλλά όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου του υπουργείου: «Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, επισκέφτηκε σήμερα τα εργοστάσια Ανακύκλωσης και παραγωγής μπαταριών της εταιρίας ‘’Sunlight’’ στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη. Τον Γιάννη Τσιρώνη συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Δήμαρχος Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου».

Ύστερα από δύο ώρες συνεδρίασης, ο κ. Κακλαμάνος είχε διακόψει τη συνεδρίαση και επιστρέφοντας ύστερα από 10 λεπτά, είχε πει ότι ο δήμαρχος Τρίπολης δεν βρισκόταν στην Αθήνα σε συνάντηση με τον κ. Τσιρώνη, αλλά σε συνάντηση με δύο δημάρχους και με υπηρεσιακούς παράγοντες στο υπουργείο.

Η δεύτερη απουσία του κ. Παυλή σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λίγες ώρες μετά τη σύλληψη ενός οδηγού φορτηγού το οποίο βρίσκονταν γεμάτο απορρίμματα στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, με τις διαφορές φωνές να θέλουν το απορριμματοφόρο από τη Δυτική Μάνη να εγκαταλείπει τα απορρίμματα που μετέφερε στην Τρίπολη.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν περί μηχανικής βλάβης του σταθμευμένου οχήματος μπορεί να έπεισαν κάποιους –ωστόσο, λογικά διερωτάται κάποιος για ποιον λόγο η δικαιολογία του οδηγού αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ- αλλά υπάρχουν και κάποιοι καχύποπτοι που θεωρούν φιάσκο την υπόθεση σε συνδυασμό πάλι με την απουσία του κ. Παυλή από τη συνεδρίαση.

Η σημερινή απάντηση του Δήμου για την απουσία του δήμαρχου Τρίπολης κ. Παυλή ήταν ότι ο δήμαρχος έλειπε εκτός πόλης και βρισκόταν συγκεκριμένα στην Αθήνα σε συνάντηση για τα απορρίμματα.

Οι συναντήσεις για τα απορρίμματα πυκνώνουν, αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει, εκτός από τις κραυγές δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα, το οποίο, όπως φαίνεται, θα απασχολήσει τους δημότες της Τρίπολης καθώς η «υγειονομική βόμβα» όπως έχει χαρακτηριστεί ο Άγιος Βλάσης είναι έτοιμη να εκραγεί.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και πρέπει άμεσα να δοθούν επίσημες απαντήσεις με στοιχεία για όλα τα θέματα, καθώς και να δοθεί επίσημη απάντηση για την απουσία του δήμαρχου με στοιχεία από τη συνάντηση του στην Αθήνα, αλλιώς αφήνονται υπονοούμενα για ακόμα μία φορά για την «αποστασία» του κ. Παυλή.

Ειδήσεις: 

17 Σχόλια

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΟΡΗΓΟ

ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΨΑΧΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ . ΟΥΡΕΣ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΑΚΟ

ΑΧ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΓΙΟΥΡΟ ΓΟΥΟΡΚΝΓΚ ΓΚΡΟΥΠ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ

ΕΓΩ ΔΗΜΑΡΧΑΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕΣ ΧΘΕΣ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟ Δ Σ .ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΖΗΛΕΥΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ . ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΖΗΛΕΙΑ

ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ,ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 14 ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΤΟ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΑΛΛΟΝ. ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ

ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΡΕ ΜΗΤΣΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ . ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ .ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.