Τι έκανες όταν πωλούσαν τη ΔΕΗ, κύριε βουλευτά;

Τι έκανες όταν πωλούσαν τη ΔΕΗ, κύριε βουλευτά;

Μάιος 05, 2017 - 11:00
20 σχόλια

Το συλλαλητήριο μόλις έχει ξεκινήσει. Στην πλατεία της Μεγαλόπολης ακούγονται από τα μεγάφωνα τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σύντροφοι σε κάθε πορεία, σε κάθε συγκέντρωση, μεγάλη ή μικρή, στη χώρα. Αναρωτιέμαι αν νιώθει κάποιος από τους παρευρισκομένους το πόσο ακριβή είναι αυτή η άνοιξη.

Κάποιος από τους διοργανωτές ανεβαίνει στο βήμα για να διαβάσει στον κόσμο το μήνυμα που έστειλε ο βουλευτής Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο. Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει, και ακούστηκαν πολλά γιουχαΐσματα από τον κόσμο. Ο εκφωνητής δεν απόσωσε την ανάγνωση του μηνύματος, αφού οι αποδοκιμασίες του κόσμου ήταν πολύ έντονες. Τα τραγούδια επέστρεψαν στα μεγάφωνα.

Τι έκανες όταν πωλούσαν τη ΔΕΗ, κύριε βουλευτά; Το ερώτημα, ασφαλώς, δεν απευθύνεται μόνο στον κ. Παπαηλιού, το χθεσινό μήνυμα του οποίου τελικώς λάβαμε μέσω δελτίου Τύπου. Ο βουλευτής προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, λέγοντας: «Το τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης φαίνεται να είναι ισορροπημένο, αν ληφθούν υπόψη ο συσχετισμός δυνάμεων, οι ασκηθείσες πιέσεις και εκβιασμοί αλλά και όσα είχαν αποδεχθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το συλλαλητήριο αποτελεί έκφραση της θέλησης τόσο των εργαζομένων της ΔΕΗ όσο και των πολιτών της Μεγαλόπολης, να στηρίξουν τον δημόσιο χαρακτήρα του ενεργειακού τομέα και της ΔΕΗ».

Δεν καταλαβαίνω σε ποια ισορροπία αναφέρεται ο κ. Παπαηλιού, όταν μιλάμε για την πώληση της ενέργειας της χώρας σε ιδιώτες, όταν το διακύβευμα είναι ο έλεγχος της ενέργειας. Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα εθνικό ζήτημα.

Βέβαια, ο κ. Παπαηλιού έστειλε έστω ένα μήνυμα στη συγκέντρωση. Οι άλλοι δύο βουλευτές της Αρκαδίας, ούτε καν αυτό!

Μήπως είχαν προβλέψει ότι θα εισέπρατταν το γιουχάισμα του κόσμου; Πιθανόν.

Η φωτογραφία στο δέντρο τα λέει όλα: Συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, έγιναν όλοι ένα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του είπε ότι θα προχωρήσει στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, οπότε τι να έρθει να κάνει στο συλλαλητήριο ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας; Όσο για το ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ, εκεί είναι απασχολημένοι, ως φαίνεται, με το πόσα ψηφαλάκια θα χάσουν από τη νέα κίνηση της Διαμαντοπούλου, με το πώς θα εντάξουν τον Γιωργάκη στα καινούρια σχήματα και με το συνέδριο που διοργανώνεται.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στην ομιλία του αναφέρθηκε στους ανθρώπους που, τόσο στη Δυτική Μακεδονία όσο και στην Αρκαδία ξεσπιτώθηκαν και έφυγαν από τις περιουσίες τους για το εθνικό συμφέρον και όχι για το κέρδος κάποιου ιδιώτη. Είναι ζήτημα εθνικής σημασίας η πώληση της ενέργειας και του νερού αργότερα, όπως μεθοδεύεται. Είναι έγκλημα και για τις τοπικές κοινωνίες της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου ολόκληρης.

Τον Σεπτέμβριο, λένε κύκλοι του υπουργείου, θα γίνει το market test που θα δείξει πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται για τις μονάδες. Αν το market test δεν αποφέρει αποτελέσματα, τότε στο «καλάθι» των προς πώληση μονάδων θα ενταχθούν και τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ. Ανεπισήμως στελέχη του υπουργείου επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία με τους δανειστές για την πώληση λιγνιτικών μονάδων έχει κλείσει, επισήμως αφήνουν να εννοηθεί ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Και για όλα αυτά, οι βουλευτές του Νομού δεν έχουν να πουν τίποτα απολύτως; Ας πάρουν θέση με παρρησία. Επειδή η άνοιξη ετούτη είναι ακριβή.

Γαλανιάδη Εύα


20 Σχόλια

η ΔΕΗ είτε πουληθεί, είτε όχι, θα καταρεύσει σύντομα αν δεν εξυγιανθεί οικονομικά και όχι μόνο. Αν μεν πουληθεί δεν θα αφήσουν (οι συνδικαλιστές) τον νέο ιδιοκτήτη να την αναδιοργανώσει και να την εξυγιάνει, αν ΔΕΝ πουληθεί θα ακολουθήσει το δρόμο που έχει από καιρό πάρει.Οι νόμοι της Οικονομίας είναι σκληροί και αμείλικτοι και δεν μπορούν να παραβιάζονται στο διηνεκές....

Θα ψηφίσουν ότι τους πει ο αρχηγός τους. Μετά θα έρθουν για την τοπική εορτή και και εμείς θα τρέχουμε να τους χαιρετήσουμε και να τους συγχαρούμε για τις προσπάθειές τους, όπως πάντα. Αυτά...

Εδω ψηφισαν τα μνημονια για καταστροφη της Ελλαδας στη ΔΕΗ θα κολωσουν; Μαυρογυαλουρος.......που τους χρειαζεται... Θυμηθειτε τους παιδια!

Μην σκάτε ρε παλικάρια! Θα καταλάβει ο ιδιώτης τα δίκαια κεκτημένα σας... 0,018 η κιλοβατώρα, Δωροεπιταγές τα Χριστούγεννα, Τις αιμοδοτικές άδειες, Το τσάμπα λεωφορείο, Κτλ κτλ....

Κάποιοι που μάλλον είχαν στο μυαλό τους τον Μπατίστα της Κούβας καλλιέργησαν την άποψη "δεν βρίσκεται ένας δεκανέας να μας σώσει;". Βρήκαν πρόσφορο κλίμα στις συνθήκες της εποχής, αποστασία, δολοφονία Λαμπράκη, μηχανορραφίες της Δεξιάς και του Παλατιού, που είχαν απαξιώσει την πολιτική. Και μας έβαλαν γύψο για 7 χρόνια. Υποτίθεται ότι η χώρα έκανε reset με την πτώση της χούντας και αρχίσαμε να τραβάμε την ανηφόρα για να γίνουμε πολιτισμένοι. Άλλη σφαλιάρα με τον Αντρέα (όχι ότι ο γέρος Καραμανλής ήταν καλύτερος, ή ο Ράλλης) και επιγόνους. Τέλος δεν έχει ο κατήφορος.

δεν μας ειπες παλικάρι εσύ τι δουλειά κάνεις? Απο ποιον Βουλευτή είσαι διορισμένος? σε ποιά θεσούλα του Δημοσίου? Εγώ στη ΔΕΗ δουλεύω στα Ορυχεία. Δεν πήρα "δωροεπιταγή" Χριστούγεννα ή Πάσχα μόνο τον μισθό μου! Αυτά που γράφεις για δωροεπιταγές και δωρεάν λεωφορεία μόνο μπούρδες είναι. Γιατί εσύ πας στη δουλίτσα σου στις 8 το πρωι, βγαίνεις για καφέ και ψώνια στις 10 και γυρνάς πίσω κατά τις 2 που είναι ωρα να σχολάσεις. Ενώ εγώ ξυπνάω στις 5.30 το πρωι και πιάνω δουλειά στις 7 μέσα στο κάρβουνο και σχολάω στις 3 μεσημερι . Ελα μια μέρα να σε ξεναγήσω και να σου δώσω την "δωροεπιταγή" σου.

Καλησπέρα και μπράβο σου εργαζόμενε στα ορυχεία.Ο σύζυγός μου δουλεύει στην Μεγαλόπολη στη ΔΕΗ και ξέρω πολύ καλά πώς είναι!Χριστούγεννα,Πάσχα,αργίες,τριήμερα...πολλά από αυτά τα δουλεύει..τα πληρώνεται θα πει κάποιος...βέβαια.Πριν γράψετε όμως τα κακόβουλα σχόλιά σας,καλό θα ήταν να κάνετε μια κουβέντα με έναν από αυτούς τους εργαζόμενους,να δείτε από κοντά το περιβάλλον εργασίας,τις συνθήκες εργασίας τους κι έπειτα τα ξαναλέμε.Διπλές πλύσεις στα ρούχα το χειμώνα γιατί δεν βγαίνει η λάσπη και το κάρβουνο.

Εκτός από τους συνδικαλιστές που αρμέγουν την ΔΕΗ, ΟΥΔΕΙΣ άλλος έχει συμφέρον από τη συνέχιση του σημερινού ιδικτησιακού καθεστώτος. Ξύπνα λαέ.

Τι λες ρε γελοίε που καλείς το λαό να ξυπνήσει, η ΔΕΗ είναι δική μου περιουσία, εγώ την έκανα ΔΕΗ και τώρα θέλουν να τη χαρίσουν στους επενδυτές. Οι επενδυτές να στήσουν δικό τους δίκτυο, δικές τους υποδομές, μονάδες, γραμμές μεταφοράς και μετά ας έρθουν να μου προτείνουν το προϊόν τους. Ελεύθερη αγορά σου λέει. Ελεύθερη με τις πλάτες των τοκογλύφων.

Και εγώ ρε σκληρά εργαζόμενοι στα ορυχεία έχω πρόβατα και είμαι μέσα στη βροχή και τη λάσπη και πότε δε έχω τριμερα αλλά ούτε και Πάσχα και είμαι από τα άγρια χαράματα έως αργά το βράδυ και χωρίς να κοιτάζω το ρολόι τη ώρα θα πάω σπίτι μες στο κρύο ή τη ζέστη...Έλεος!!!!!!

Δεν ειδα τους εργαζομενους της ΔΕΗ να φωναζουν οταν η κιλοβατωρα αυξανοταν εις βαρους των ιδιωτων. Τωρα που θιγεστε ξεσπαθωνετε; Ο καθενας την παρτη του κοιταζει γι αυτο την πληρωνουμε ολοι μαζι!

Ο κ. Κούλης μας να διορίσει πα πα πα πα πα πα θα βγει ο ήλιος από τον Νοτιά! μπορεί και από τον Βοριά! Άφες αυτοίς..........

Δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι φίλε... Αν πραγματικά αξίζεις τα χρήματα και ότι άλλο παίρνεις ο ιδιώτης δεν θα είναι χαζός πίστεψε με να σου δώσει λιγότερα. Στον ιδιωτικό τομέα (που είμαι και εγώ) ο καθένας έχει αυτά που δικαιούται!

Αυτά που ο υπάλληλος παίρνει στον ιδιωτικό τομέα εξαρτώνται από την προσφορά και τη ζήτηση. Όταν υπάρχει μεγάλη προσφορά ο εργοδότης θα είναι χαζός αν δεν δώσει λιγότερα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.