Τι είπε ο Παναγιώτης Νίκας για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Τι είπε ο Παναγιώτης Νίκας για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Δεκέμβριος 02, 2018 - 10:54
0 σχόλια

«Στα σκοινιά» επιχείρησαν να στριμώξουν τον Παναγιώτη Νίκα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Αρκαδία, κατά τη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με στελέχη του κόμματος στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου.

Η πίεση που δέχτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ήταν αναμενόμενη. Εν μέρει και επειδή κατά τη συνάντηση του τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ Κώστα Σκρέκα και του βουλευτή Αρκαδίας το κόμματος Κώστα Βλάση με τους εργαζομένους της επιχείρησης στις 24 Σεπτεμβρίου, κανένα ερώτημα των εργαζομένων δεν απαντήθηκε ως προς τις θέσεις του κόμματος σχετικά με την πώληση της ΔΕΗ.

Θυμίζουμε ότι σε εκείνη τη συνάντηση, ο κ. Σκρέκας είχε αναλωθεί να βάλει εναντίον της κυβέρνησης, και παράλληλα δεν είχε απαντήσει σε κανένα ερώτημα. Σε ερώτηση, δε, του Πάνου Αλεβίζου και του «Καφενείου Μεγαλόπολης» για το τι προτείνει η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σκρέκας απάντησε γενικά ότι πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις δυνατές που θα εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας.

Ο κ. Βαγγέλης Τσουμπλέκας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΗ, απευθυνόμενος στον κ. Νίκα, αφού επεσήμανε ότι η ΔΕΗ δεν είναι μια χρεοκοπημένη επιχείρηση και δεν πωλείται ως τέτοια, τον ρώτησε, ευθέως τι θα κάνει αν και εφόσον αναλάβει την Περιφέρεια Πελποννήσου.

Από την πλευρά του, και ο Αριστείδης Μπρουμάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τους ιδιώτες για να πάρουν τις μονάδες όσο-όσο, και ρώτησε τον κ. Νίκα σχετικά με τις θέσεις του κόμματος.

Ο Παναγιώτης Νίκας ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος του είναι αυτοδιοικητικός και όχι κομματικός, λέγοντας:

Δεν είμαι εκπρόσωπος κανενός για να μιλάω εκ μέρους ενός κόμματος, δεν μπορώ να σας παρουσιάσω εγώ το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη ΔΕΗ

«Θα έρθει υπεύθυνος που θα σας το παρουσιάσει και να δώσει και τις απαντήσεις. Αυτά που έχω να πω, είναι κάποιες απόψεις που έχω. Αυτό που είναι κρίσιμο, είναι οι εργαζόμενοι. Δεν πρέπει να χάσουν τα δικαιώματά τους και κανείς δεν ψήφισε εναντίον των εργαζομένων. Η ΔΕΗ με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών, έχει καταστεί πολύ μεγάλο πρόβλημα, πολύ μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με ευθύνη των κυβερνώντων. Αυτή τη στιγμή με τη ΔΕΗ, ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς. Αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και στους Δήμους, επειδή δεν εισπράττουν τέλη. Για τη ΔΕΗ θα σας πω κάτι: Αγωνιζόμαστε να βάλουμε έναν μετασχηματιστή για τα γιοτ στο λιμάνι της Καλαμάτας. Οι δυνατότητες της ΔΕΗ είναι δυστυχώς πολύ μικρές, ιδιαίτερα την εποχή των capital controls. Εκρηκτική η κατάσταση οικονομικά. Συμφωνώ ότι αλλεπάλληλες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα, φτάσαμε στο παρά πέντε, γι’ αυτό μιλάτε για ξεπούλημα».

Αν αύριο έρθει μια κυβέρνηση με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πουν ότι οι συγκεκριμένες μονάδες θα μείνουν στη Μεγαλόπολη και θα αυξηθούν κιόλας, γιατί να έχω εγώ κάποια αντίρρηση; Θα τους λέω πουλήστε τις, ενώ υπάρχει δυνατότητα;

«Είμαι ένας απλός εργαζόμενος, δεν είμαι εκπρόσωπος του κεφαλαίου», επεσήμανε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσωπική του θέση, σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις. Είπε, ότι με ευρεία πλειοψηφία στο ΔΣ Καλαμάτας, πέτυχε να μπουν ιδιώτες στο λιμάνι της Καλαμάτας και στο αεροδρόμιο, και ότι το πρότεινε με θάρρος. «Αν μπορεί αυτά τα 70 εκατ. ευρώ, τα βάλει ιδιώτης, και δεν μπορεί το κράτος, γιατί να μην τα δώσει; Θα είχαμε δρόμους αν δεν είχαμε ιδιώτες;».

Το ζήτημα είναι: Ελέγχει το κράτος τον ιδιώτη; Ή δεν τον ελέγχει;

Γαλανιάδh Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.