Τι είν' αυτό που το λένε ΕΦΚΑ, τι είν' αυτό; (vid)

Τι είν' αυτό που το λένε ΕΦΚΑ, τι είν' αυτό; (vid)

Φεβρουάριος 21, 2017 - 17:58
0 σχόλια

Το σχόλιο του Σωκράτη

Αιφνιδιάστηκε λες και του πέταξαν στα μούτρα απόσπασμα από τη στήλη της Ροζέτας και του ζήτησαν να το μεταφράσει. Λες και του μίλησαν αραβικά και δεν καταλάβαινε λέξη. Λες και τον ρώτησαν πόσο κάνει 15.980+12.890, λέω εγώ τώρα.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι» πριν από κάτι μέρες ρώτησε δύο φορές τι είναι ο ΕΦΚΑ, όταν οι δημοσιογράφοι τού έδωσαν τον λογαριασμό ενός ελεύθερου επαγγελματία ο οποίος βγάζει περίπου 2.600 ευρώ τον μήνα και πρέπει να πληρώσει ΕΦΚΑ 700 ευρώ μηνιαίως.

«ΕΝΦΙΑ; Τι είν' αυτό;», ρώτησε ο Γιάννης Μπαλάφας. Και αμέσως μετά: «ΕΦΚΑ; Τι είναι αυτό;».

Τι είναι ο ΕΝΦΙΑ, θα έπρεπε να το γνωρίζετε, επειδή θα τον καταργούσατε και μετά τον αυξήσατε, έτσι για το σασπένς και επειδή είστε κυβέρνηση που κρατάει τον λόγο της!

Αλλά για τον ΕΦΚΑ, τι να σας πούμε, κύριε Μπαλάφα μας; Συχνάζετε καθόλου σε εκείνο το μεγάλο κτίριο που το λένε Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος; Μήπως καμιά φορά σάς ζητάνε να ψηφίσετε και κάτι τι, σηκώνοντας το χεράκι; Μπράβο, το βρήκατε!

Πάντως, ο ένας υπουργός δεν ξέρει ότι υπάρχουν μισθοί των 200 και των 400 ευρώ, ο άλλος «πετάει χαρταετό» και διατυμπανίζει ότι η ανεργία μειώνεται ενώ άλλα λέει η «Εργάνη», και ετούτος εδώ δεν ξέρει τι είναι ο ΕΦΚΑ.

Καλή φάση, παιδιά, ανοίξτε και καμιά εφημερίδα -όχι την «Αυγή»- στο καφενείο της Βουλής εκεί που πίνετε τα εσπρεσάκια!

Ειδήσεις: 
Tags: 
Video: 

Μπαλάφας για τον ΕΦΚΑ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.