Τι άλλο θα σε βρει, Θεόδωρε Κολοκοτρώνη...

Τι άλλο θα σε βρει, Θεόδωρε Κολοκοτρώνη...

Σεπτέμβριος 22, 2016 - 11:40
6 σχόλια

Πού να φανταζόταν ο Γέρος του Μοριά -που σαν σήμερα πριν από περίπου δύο αιώνες έκανε τους τελευταίους σχεδιασμούς για να απελευθερώσει την Τριπολιτσά- ότι θα κατέληγε το κεφάλι του να διαφημίζει μπράντι σαμιώτικο, και μάλιστα κολλημένο πάνω στο σώμα του άλλου μεγάλου στρατηγού, του Ναπολέοντα...

Αναγνώστης του Arcadia Portal, ο Χρήστος Κιντής, μάς έστειλε τη φωτογραφία που βλέπετε. Πρόκειται για μια διαφημιστική καταχώριση της εταιρίας Βίκτωρ ΑΒΕΕ με έδρα τη Σάμο, σε περιοδικό που διατίθεται στους τουρίστες στην αεροπορική εταιρία Astra airlines.

Στο κεφάλι του διαφημιστή ή του γραφίστα προφανώς η ιδέα να συνενώσει τους δύο άνδρες σε ένα υβρίδιο φάνηκε μάλλον πιασάρικη. Πιστεύουμε ότι μάλλον ήθελε να συνταιριάξει το μπράντι, αγαπημένο ποτό του Ναπολέοντα, με την ελληνική καταγωγή του προϊόντος που διαφημίζει και δεν βρήκε τίποτε καλύτερο να κάνει από ένα κακόγουστο κολάζ που προσβάλλει και τις δύο προσωπικότητες.

Κακόγουστο, ασεβές, ένα κολάζ της συμφοράς. «Ο Κολοκοτρώνης Βοναπάρτης» προσβάλλει όχι μόνο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αλλά και τον Ναπολέοντα και αναρωτιόμαστε αν οι Γάλλοι τουρίστες το βρίσκουν χαριτωμένο...

"Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να στηλιτεύσω το γεγονός πως η αεροπορική σας εταιρεία σε έντυπο  που διανέμει -πρωτίστως- στους τουρίστες επιβάτες της, αλλά και στην ηλεκτρονική του μορφή στην ιστοσελίδα σας  διαφημίζει προϊόν όπου απεικονίζει τον αρχιστράτηγο των Ελλήνων και πρωτεργάτη της απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό σε μορφή αλλοιωμένη αφού η κεφαλή ανήκει στον ήρωα του 1821 Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και το σώμα παραπέμπει στον Μέγα Ναπολέοντα. Η ενέργειά αυτή είναι άκρως προσβλητική αφού στο βωμό της επίτευξης κέρδους δε διστάζουν ορισμένοι να παραποιήσουν ιστορικές μορφές της πατρίδας μας που διακρίθηκαν στα πεδία των μαχών προκειμένου να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Σας ζητώ λοιπόν προκειμένου να σεβαστούμε τη μνήμη μιας εκ των μεγαλυτέρων ηρωικών μορφών της Ελλάδος ,αν όχι την επιβλητικότερη, και τη γεωγραφική περιοχή με την όποια ο Γέρος του Μοριά έχει ταυτιστεί (εκείνη δηλαδή της Πελοποννήσου) να διακοπεί η διανομή του εν λόγω περιοδικού από την εταιρεία σας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Κιντής Χρήστος "

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Ολοι πρέπει να βγούν και να καταδικάσουν την διαφήμιση αυτή μου αρέσει που η Αstra κάνει και πτήσεις απο Καλαμάτα

Σωπάτε καλέ, τον ομώνυμο σύλλογο ξυλοκερατάδων τον παρουσιάσατε πολλάκις

@APOTROPEA SXOLIA Το ίδιο είναι αυτή η δυσφήμιση βρε καρούμπαλε ψυχοπαθή ανέραστε, που σ' έχει βαρέσει η μ.......ία στον εγκέφαλο, με το ότι ένας σύλλογος ονομάζεται «Θ. Κολοκοτρώνης»; Σε τί ακριβώς προσβάλλει δηλαδή ο εν λόγω σύλλογος τον Κολοκοτρώνη; Παρεμπιπτόντως, μιας που ανέφερες τους «ξυλοκερατάδες», εσύ ο χωρίς το «ξυλο» μπροστά, δεν πας να δεις λίγο τη γυναίκα σου μην σε προλάβει κανένας άλλος; Εκτός βέβαια κι αν είσαι άλλης συνομοταξίας...

Πόνεσε πολύ βλέπω όποιους είχαν τη μύγα και εύγε στο φιλόξενο portal που υποδέχεται τόσο κόσμιες τοποθετήσεις.

@ΑPOTROPEA SXOLIA Δεν ψιχαλίζει. Σε φτύνουν.

Καλώς ήρθατε στον καπιταλισμό και στην επικράτηση της νεοφελελέ-ποταμισιο-ποπ κουλτούρας, που τα ενσωματώνει όλα, επαναστάσεις-ιδεολογίες κλπ και στα επιστρέφει ως διαφήμιση για μπράντι!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.