«Θρίλερ» και ήττα για τον Αρκαδικό

«Θρίλερ» και ήττα για τον Αρκαδικό

Μάρτιος 18, 2017 - 19:26
2 σχόλια

Ο Αρκαδικός υποδέχτηκε τον Αμύντα στον πρώτο από τους πολύ μεγάλους τελικούς που έχει μπροστά του σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές με τρομερές ανατροπές με την ομάδα της Τρίπολης να επιστρέφει από την κόλαση  να πηγαίνει το παιχνίδι στην παράταση και εκεί να ξεμένει από δυνάμεις και να γνωρίζει την ήττα με 82-84.

Απίστευτο παιχνίδι στο ΔΑΚ Τρίπολης σε ένα από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών καθώς έγιναν τα πάντα κατά την διάρκεια του με τον Αρκαδικό τελικά να γνωρίζει μία πικρή ήττα που τον βάζει σε μπελάδες αναφορικά με την συμμετοχή του στα play out.

Ο ΣΕΦΑ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο επέστρεψε και είχε την ευκαιρία ακόμα και να πάρει το παιχνίδι με την ½ βολές του Τσακαλέρη 2’’ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου να οδηγεί τον αγώνα στην παράταση εκεί όπου ο Αμύντας έφυγε με την νίκη χάρις στην ευστοχία και την κούραση των παιχτών του Αρκαδικού.

Απίστευτη ευστοχία στα τρίποντα από τον Αμύντα σε σουτ μαχαιριές από τα 6, 75 έχοντας 13/30 κάτι που σημαίνει πως ήταν το κλειδί για την  νίκη με τον Αρκαδικό να τελειώνει τον αγώνα με 8/26.

Οι παίκτες του Γιάννη Διαμαντάκου μπήκαν «φουριόζοι» στο παιχνίδι πήραν με το καλημέρα διαφορά 8 πόντων . Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η καταπληκτική άμυνα του Αρκαδικού επέτρεψε στον Αμύντα να  πετύχει μόλις 12 πόντους και το δεκάλεπτο να τελειώνει 21-12.

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε ιδανικά για τους κυανόλευκους καθώς δυσκολεύονταν επιθετικά και σε συνδυασμό με κάποια διαιτητικά λάθη που έφεραν εκνευρισμό οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν ψαλιδίζοντας την διαφορά φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια 34-34 ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου να ολοκληρώνεται με τον Αρκαδικό να έχει το προβάδισμα για το 36-34.

Το παιχνίδι έδειχνε πως θα κριθεί στην άμυνα και το 3ο δεκάλεπτο το επαλήθευσε καθώς οι σκληρές μονομαχίες και οι χαμένες επιθέσεις πρωταγωνίστησαν στη διακύμανση του σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 3:00 42-43 . Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Αρκαδικού μαζί με τους φιλάθλους που μπήκαν στην εξίσωση του αγώνα πραγματοποίησαν το δικό τους ξέσπασμα και τελείωσαν το δεκάλεπτο με προβάδισμα 5 πόντων 49-44 με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν μόλις 10 πόντους.

Το τέταρτο δεκάλεπτο προμηνύονταν συγκλονιστικό και αυτό έγινε. Οι «πορτοκαλί» ήταν σε μεγάλη μέρα έξω από τα 6,75 βλέποντας κυριολεκτικά το καλάθι του ΣΕΦΑ βαρέλι. Αυτό τους έδωσε το προβάδισμα να πάρουν το προβάδισμα 57-58 τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Το παιχνίδι βρίσκονταν συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού με τα τελευταία λεπτά να οδηγείτε στις ειδικές καταστάσεις. 00:40 πριν το τέλος και το σκορ 67-68 ο Αμύντας με άλλο ένα τρίποντο έκανε το 67-71 έχοντας το ψυχολογικό προβάδισμα. 0:38 με δύο βολές ο Ρεντίκας μείωσε σε 69-71. Στα 00:07 ο Αμύντας ευστοχεί σε μία βολή  69-72 και στα 00:03 ο Ρεντίκας κερδίζει φάουλ και εκτελεί 3 βολές. Ο Λιθουανός βάζει τις δύο και αστοχεί στην μία για 71-72 με τον Τσακαλέρη όμως  να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ σαν από μηχανής Θεός  και στα 0:02 να κερδίζει εκ νέου φάουλ και να έχει την ευκαιρία να εκτελέσει δύο βολές. Ο Τσακαλέρης αστοχεί στην πρώτη χάνοντας την ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα ο Αρκαδικός αλλά αστοχεί στην δεύτερη στέλνοντας το ματς στην παράταση για το 72-72.

Στην παράταση το μομέντουμ φάνηκε να αλλάζει και τον Αρκαδικό να έχει πρόθεση να βγάλει ενέργεια στο παρκέ μιας και η ψυχολογία ήταν με το μέρος του. Ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά με τον αγώνα να είναι σε οριακό επίπεδο η κούραση έκανε την εμφάνιση της προδίδοντας κυρίως πνευματικά τους παίχτες του ΣΕΦΑ με τον Γιάννη Καραμαλέγκο με δύο συνεχόμενα λάθη σε κομβικά χρονικό σημείο να δίνει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό στον Αμύντα. Η Αθηναϊκή ομάδα βρήκε λύσει και μεγάλα σουτ και στην παράταση από τα 6, 75 και έτσι πανηγύρισε την νίκη με σκορ 82-84.

Αρκαδικός (Διαμαντάκος): Καραμαλέγκός 12, Πϊνης 5.Τσακαλέρης 7, Κουρέπης 1, Τσέλλος,Προδρόμου 18,Τζατζάς, Σπυριδάκης, Ρεντίκας 19,Γαρμπής,Ναούμης3,Τζουγκαράκης 17

Αμύντας (Ζάβος): Ζούπας 11,Αγγελόπουλος 19,Σκορδάς,Διαμαντόπουλος 14,Κουκούνιας 6, Βαρδιανός 14, Μανσαράι,Δορκοφίκης 3,Παπαδούλης,Μπάρμπας 14,Βογιατζής 1,Καμπούρης 2

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

να εχεις πεσει απο την Α1 και καπακι να ξαναπεσεις ειναι πολυυυυυυυυυυυυυυυυυ βαρυ,για συντονιστειτε λιγακι εκει γιατι δε σας βλεπω καλα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.