Θρασύτατη απάτη στην Τρίπολη με θύμα μια γυναίκα

Θρασύτατη απάτη στην Τρίπολη με θύμα μια γυναίκα

Φεβρουάριος 20, 2017 - 17:24
2 σχόλια

Δυστυχώς οι απάτες με θύματα ανυποψίαστους -ηλικιωμένους κυρίως- πολίτες έχουν λάβει μορφή μάστιγας. Ακόμη μία γυναίκα στην Τρίπολη έπεσε θύμα απάτης την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά όχι μέσω τηλεφώνου. Στην προκειμένη περίπτωση, οι επιτήδειοι κατόρθωσαν να τους παραδώσει η ίδια η γυναίκα οικογενειακά κοσμήματα και λίγα μετρητά, δίχως να την καλέσουν στο τηλέφωνο και να της παρουσιάσουν ένα φανταστικό σενάριο, αλλά διά ζώσης, έχοντας στήσει καρτέρι σε μια ολόκληρη γειτονιά και περιμένοντας, προφανώς, το κατάλληλο θύμα να «τσιμπήσει».

Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα βγήκε από το σπίτι της στο κέντρο της Τρίπολης. Μπροστά της σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας και μία γυναίκα, καλοντυμένοι, όπως είπε η ίδια. Της είπαν ότι ο γιος της έχει ένα χρέος στην Εφορία και ότι η ίδια έπρεπε να τους δώσει χρήματα ή ακόμα και κοσμήματα που ο γιος της υποθετικά θα τα πωλούσε αμέσως, προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος του. Η γυναίκα τούς ζήτησε να περιμένουν στο αυτοκίνητο, ανέβηκε στο διαμέρισμά της, πήρε τα λίγα μετρητά που είχε σπίτι και τα οικογενειακά κοσμήματα και έσπευσε να τους τα παραδώσει. Μάλιστα, δεν της έκανε καν εντύπωση ότι όταν κατέβηκε από το σπίτι της το αυτοκίνητο δεν ήταν παρκαρισμένο στη θέση που το άφησε, αλλά ένα-δυο στενά πιο κάτω, προφανώς για να μην κινηθούν υποψίες...

Η γυναίκα δεν υποπτεύθηκε την απάτη και τους έδωσε τα κοσμήματα και τα λίγα μετρητά. Όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε την απάτη, ενημέρωσε την Αστυνομία. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, οι επιτήδειοι πλησίασαν το θύμα στον δρόμο, αντίθετα από τη συνήθη πρακτική της τηλεφωνικής κλήσης.

Σε κάθε περίπτωση, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής τέτοιων περιστατικών, συνιστά:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό σας πρόσωπο.
  • Να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, εάν είναι δυνατόν με άλλη τηλεφωνική συσκευή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η «γραμμή» να είναι ακόμη ανοιχτή από τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. 
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να μην πείθεστε και να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση.
  • Σε καμία περίπτωση να μην πείθεσθε, ακόμη κι αν μιλήσετε με άτομο το οποίο σας έδωσαν οι δράστες κατά τη μεταξύ σας τηλεφωνική επικοινωνία, προσποιούμενο το συγγενή σας. 
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα. 
  • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με τον παραπάνω τρόπο δράσης και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησης τους. 
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έρθουν σε επαφή μαζί σας καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.
  • Τέλος, παρακαλείσθε να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.