Το «θηρίο», τα κυβερνητικά μαθηματικά και η φτώχεια των άλλων

Το «θηρίο», τα κυβερνητικά μαθηματικά και η φτώχεια των άλλων

Μάιος 18, 2017 - 19:57
0 σχόλια

Το Σχόλιο του Σωκράτη

Είναι πολυσέλιδο και βαρύ. Μεταφέρεται μόνο με καρότσι ή με μικρό κλαρκ, με προσοχή, όμως, για να μην παραπέσει καμιά σελίδα. Τι είναι;

Το μνημόνιο Νο 4! Στη φωτογραφία από τον ΒΗΜΑτοδότη, υπάλληλος της Βουλής μεταφέρει το μνημόνιο Νο 4 στα έδρανα, για να παρακολουθήσει τη θυελλώδη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής έκρινε τα μέτρα περικοπών των συντάξεων αντισυνταγματικά. Η Αχτσιόγλου, όμως, που είναι κι αυτή, όπως και όλη η κυβέρνηση, «κάθε λέξη του Συντάγματος», είπε ότι δεν κινδυνεύει η συνταγματικότητα των μέτρων αφού δεν θίγεται πάνω από το 18% των συνταξιούχων.

Δεν ήξερα ότι το Σύνταγμα «δουλεύει» με ποσοστά. Και δεν ήξερα ότι το 18% των συνταξιούχων που θίγεται, τελικά, δεν έχει σημασία.

Πάντως, Πολάκης και Καμμένος έκαναν ένα πάρτι που θα αφήσει εποχή για τα γενέθλιά τους πριν από δύο μέρες. Διότι η φτώχεια (των υπολοίπων) θέλει καλοπέραση!

Λογικά, εκεί στο πάρτι, θα είχαν βάλει κάτω το πολυσέλιδο και θα το διάβαζαν φωναχτά σε Βίτσα, Κουντουρά και Κουίκ που ήταν εκεί. Α! Και στον Σταμάτη Γονίδη, που πήγε να πει ένα-δυο σανσόν, όπως το «Όλα τα ξεχνάς», αφιερωμένο στον ΣΥΡΙΖΑ για το «θα σκίσουμε τα μνημόνια».

Το μνημόνιο στο καροτσάκι, πάντως, δεν σκίζεται. Είναι κομμάτι μεγάλο.

Η ΕΡΤ και η κυβέρνηση μαζί προσπάθησαν να μας πείσουν ότι με πλεόνασμα 4% είναι ανάγκη να περικοπούν συντάξεις και επιδόματα. Παγκόσμια πρωτοτυπία στα οικονομικά, μάλλον, να έχεις πλεόνασμα και να κόβεις συντάξεις. Επίσης, μας είπαν ότι τα μέτρα είναι 4,5 δισ. ευρώ, αλλά τα αντίμετρα είναι 7,5 δισ. ευρώ.

Ένα κι ένα εξακολουθούν να κάνουν δύο; Ή τα ρέγκιουλαρ μαθηματικά θα αντικατασταθούν στα σχολεία με τα δημιουργικά μαθηματικά της κυβέρνησης;
 

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.