Θετικές εξελίξεις για αγρότες, συνεπείς επιχειρήσεις και ηλικιωμένους

Θετικές εξελίξεις για αγρότες, συνεπείς επιχειρήσεις και ηλικιωμένους

Δεκέμβριος 22, 2010 - 11:22

Θετικές εξελίξεις σε τρία μέτωπα:
- Συνεχίζεται το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις συνεπείς επιχειρήσεις μέχρι το 2013 κατά 25%
- Πλήρης εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για τους αγρότες
Διαβάστε αναλυτικά.

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΚΑΙ ΤΟ 2011 
 

Μετά από προεργασία πολλών μηνών και δίμηνη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" διασφαλίζοντας τη συνέχισή του για το 2011, καθώς και τη διατήρηση 4.500 θέσεων εργασίας στις 1.050 δομές του προγράμματος. Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" εξυπηρετεί περισσότερους από 80.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ ετησίως με σημαντικά θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στην Ελληνική περιφέρεια. 
 

ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013 ΚΑΤΑ 25%.
 

Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες ώστε οι επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και όσες δεσμεύονται σε διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων, να έχουν με βάση τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που εφαρμόζονται, σημαντικές ελαφρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που φθάνουν σε επιδότηση μέχρι και το 100% των εισφορών αυτών. Με δεδομένο όμως ότι οι ασφαλιστικές εισφορές είναι από τις υψηλότερες που υπάρχουν μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται η μείωση τους για τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και εντάσσονται σε ένα νέο λειτουργικό πλαίσιο με το οποίο διασφαλίζεται διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων μπορούν να μειωθούν σταδιακά κατά 25% μέχρι το 2013, χωρίς κανένα κίνδυνο για τα οικονομικά των ταμείων.
 

ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ
 

Η φετινή χρονιά κλείνει, με την κυβέρνηση συνεπή ως προς το χρονοδιάγραμμα πληρωμών προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Ήδη έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 1,1 δις ευρώ των άμεσων ενισχύσεων. Ολοκληρώνεται έτσι η καταβολή του 100% των ποσών που ξεκίνησε με το 1,1 δις ευρώ τον Οκτώβριο, γεγονός που σημαίνει ότι το συνολικό ποσό καταβάλλεται στους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και θα ανέλθει στα 2,2 δις ευρώ περίπου. Με την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων τονώνεται αποτελεσματικά η αγροτική παραγωγή και η ύπαιθρος σε μια οικονομικά δύσκολη περίοδο.
Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται η καταβολή των 45 εκατ. ευρώ που υπολείπεται για την εξισωτική αποζημίωση του 2009.