Θετικά βήματα και ελπιδοφόρο μέλλον για το Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Θετικά βήματα και ελπιδοφόρο μέλλον για το Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Νοέμβριος 06, 2019 - 10:00
0 σχόλια

Γιάννης Τρουπής: Φαίνεται να ανασαίνει ο επιχειρηματίας

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ο κ. Γιάννης Τρουπής βρίσκεται στην κεφαλή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ενός νευραλγικού οργανισμού της επιχειρηματικής αλλά και της κοινωνικής ζωής του τόπου, που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να επιβιώσει υπό το βάρος μιας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής κατάστασης για το ελληνικό επιχειρείν.

Η εξωστρέφεια και η ενεργητικότητα του προέδρου φέρνει νέα δεδομένα για το Επιμελητήριο και τα μέλη του, με πρόσφατο παράδειγμα τη δημιουργία ενός τμήματος Πρωτογενούς Τομέα με στόχο τη στήριξη της οικονομίας του Νομού μέσα από δράσεις που θα συνδέουν την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό, τη μεταποίηση, το εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί, ο κ. Τρουπής μιλά για το χρονικό διάστημα από όταν παρέλαβε την διοίκηση του Επιμελητηρίου, αλλά και για το πώς παρέλαβε τον φορέα.

Δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον, κ. Τρουπής είπε ότι η Ελλάδα είναι σε μια κατάσταση που ξεπερνά την κρίση, στην οποία ο επιχειρηματίας αντιμετωπίστηκε «σαν να έκανε κάποιο κακούργημα».

Μήνα με τον μήνα φαίνεται να ανασαίνει ο επιχειρηματίας και βιώνει θετικότερες καταστάσεις στην καθημερινότητά του

Ο κ. Τρουπής κατέθεσε τις απόψεις του για την ανεργία, αλλά και για το πώς το Επιμελητήριο μπορεί να συνεισφέρει, ώστε οι νέοι να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα και να επιχειρήσουν.

Απαντώντας στα ερωτήματά μας ως νέος επιχειρηματίας, αλλά και φυσικά ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο κ. Τρουπής προανήγγειλε την πραγματοποίηση κάποιων προγραμμάτων επιμόρφωσης νέων που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στο Επιμελητήριο.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα κατάρτισης που θα αφορά στην επιμόρφωση 260 νέων στους οποίους θα δώσουμε ένα στίγμα για το πού μπορεί να επιχειρήσουν

Επίσης θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις του Επιμελητηρίου για τη βελτίωση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είπε ο κ. Τρουπής, τονίζοντας ότι η ανάδειξη του πολιτισμού είναι άμεσα συνυφασμένη με το επιχειρείν.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας μίλησε για τις συνεργασίες και τις επαφές που έχει με τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, τονίζοντας ότι η σχέση του είναι τέλεια και με τον περιφερειάρχη κ. Νίκα αλλά και με τους πέντε δημάρχους του νομού.

Δεν παρέλειψε όμως να αφήσει και αιχμές, θέλοντας να «ταρακουνήσει» τους νέους άρχοντες αλλά και αυτούς που αντιπολιτεύονται, έτσι ώστε όλοι να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να συνεργαστούν για το καλό του τόπου.

Η Ελλάδα πέρασε 10 χρόνια δύσκολα, πρέπει όλοι τώρα να τρέξουμε για να καταφέρουμε να μείνουμε εκεί που βρισκόμαστε, όλοι πρέπει να είμαστε παράλληλοι, να προτείνουμε λύσεις, για να βγούμε από το τέλμα

Από τις γνώσεις και την εμπειρία του, όντας επιχειρηματίας στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Τρουπής πιστεύει ότι η γη και τα προϊόντα της αν «δουλευτούν σωστά με πολύ μικρά απλά βήματα, όπως με την ανάπτυξη της μεταποίησης, η Αρκαδία μπορεί να έχει να λαμβάνει».

Η Αρκαδία είναι κυρίως παραγωγικός νομός και έχοντας έναν πρωτογενή τομέα δυνατό όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να κερδίσουν. Ας δώσουμε υπεραξία στα προϊόντα μας και καλύτερη προοπτική στις πωλήσεις

Μεταξύ άλλων, θέματα που αναλύθηκαν στη συνέντευξη είχαν να κάνουν με τις εκθέσεις, όπως η 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019 όπου φέτος η Τρίπολη είναι η τιμώμενη πόλη.

 Έχουμε οργανώσει μία ομάδα, καλύπτοντας φυσικά τα έξοδά της,  η οποία θα αναδείξει τοπικές γεύσεις της Αρκαδίας, πάντα σε συνεργασία με τον δήμο Τρίπολης

Κλείνοντας ο κ. Τρουπής μίλησε για την Πελοπόννησος Expo, για τη διοργάνωση της οποίας τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας συντάσσουν και πάλι τις δυνάμεις τους προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης της Πελοποννήσου, πάντα για το κοινό καλό. Ακόμα, ο κ. Τρουπής ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξή της, καθώς και τον Όμιλο Λαυρεντιάδη, αλλά και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων ως χορηγούς. Για το κόστος της έκθεσης από την πλευρά του Επιμελητηρίου, είπε ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα της προηγούμενης έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις, ημερίδες, βραβεύσεις καθώς επίσης και εκδηλώσεις μαγειρικής στο παραδοσιακό παντοπωλείο της έκθεσης. Επίσης, αφιερώματα στον Τουρισμό και τον Αγροδιατροφικό Τομέα θα πληροφορούν όλους τους επισκέπτες και εκθέτες για τις εξελίξεις στους τομείς που τους ενδιαφέρουν.

Τέλος, ο κ. Τρουπής απηύθυνε κάλεσμα στους εκθέτες και στους επιχειρηματίες  να παρευρεθούν στο διαδραστικό σεμινάριο για την προώθηση πωλήσεων σε εκθέσεις, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 4.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21).

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.