Θερμοκήπια σε Χωρέμι και Θωκνία της Μεγαλόπολης;

Θερμοκήπια σε Χωρέμι και Θωκνία της Μεγαλόπολης;

Ιούνιος 13, 2012 - 11:59
1 σχόλια

Στην Περιφέρεια ανήκει πλέον η περιουσία γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή αρμοδιότητάς της

Τη δυνατότητα δημιουργίας και λειτουργίας Θερμοκηπίων, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση του αγωγού Τηλεθέρμανσης της ΔΕΗ, διερευνά αυτές τις ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, προκειμένου να προχωρήσει στην άμεση αξιοποίηση των εκτάσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στις περιοχές του Χωρεμίου και της Θωκνίας του δήμου Μεγαλόπολης, που με απόφαση του πρώην υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη ανήκουν πλέον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως γνωστοποίησε στο Arcadia Portal ο κος Γιαννακούρας, ο ίδιος ζήτησε από τη ΔΕΗ την παραχώρηση συγκεκριμένων εκτάσεων της, που δε διαθέτουν πλέον λιγνίτη, με σκοπό την πραγματοποίηση αναπτυξιακών έργων στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Για το σκοπό αυτό, την Παρασκευή, ο αντιπεριφερειάρχης θα συναντηθεί με το Γενικό Διευθυντή Ορυχείων Νίκο Κάγκο, στην Αθήνα. 

Η ΔΕΗ, πέρα από τις εκτάσεις που η ίδια έχει τη διάθεση να παραχωρήσει, γνωστοποίησε ότι σημαντική έκταση (1326 στρέμματα, 718 στο Χωρέμι και 608 στη Θωκνία), έχει παραχωρηθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από τις 22 Μαρτίου του 1989. Με έγγραφο  προς το υπουργείο, που φέρει την υπογραφή του κου Γιαννακούρα αλλά και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, η Περιφέρεια ζήτησε την ταχεία παραχώρηση των αυτών των εκτάσεων, για την άμεση αξιοποίησή τους. Το υπουργείο, από την πλευρά του, απάντησε ότι, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του πρώην υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη, στις 22 Μαρτίου του 2012 (φύλλο 66 της Εφημερίδας Κυβερνήσεως), ολόκληρη η ιδιοκτησία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παραχωρείται αυτόματα στην αρμοδιότητα και κυριότητα των Περιφερειών.

Στα πλαίσια αυτά, ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, ως πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής διαχείρισης του "Λιγνιτόσημου", θα εισηγηθεί, στην επόμενη συνεδρίασή της, τη δημιουργία θερμοκηπίων στις προαναφερθείσες περιοχές. Ειδικά για τη Θωκνία, η λειτουργία των θερμοκηπίων θα ενισχυθεί με την αξιοποίηση του αγωγού Τηλεθέρμανσης, που διέρχεται από την περιοχή.  

Β.Θ.

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ναι θυμόμαστε και κάτι άλλα θερμοκήπια, που έγιναν βίλες στην Τρίπολh και τζιπάρες μεγάλου κυβισμού. Να δούμε τώρα ποιοί θα κάνουν περιουσίες πάλι.