Θερμή υποδοχή στην εικόνα Παναγίας της Μαλεβής στην Ξάνθη (pics)

Θερμή υποδοχή στην εικόνα Παναγίας της Μαλεβής στην Ξάνθη (pics)

Φεβρουάριος 14, 2016 - 10:26
0 σχόλια

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν ο κλήρος και ο λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης στην Ιερά εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής, την οποία μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Θεόκλητο Ντούλια καθώς και από την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παρθενία Μοναχή .

Η υποδοχή έλαβε χώρα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου.

Την Ιερά Εικόνα την υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Εν συνεχεία τελέστηκε Δοξολογία και στην συνέχεια ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Στην προσλαλιά του ο Πνευματικός Πατέρας των Ξανθιωτών Μητροπολίτης Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη της Πελοποννήσου "Ευχαριστούμε για την μεγάλη ευλογία που έλαβε η Μητρόπολή μας ,ανταποκριθήκατε κατευθείαν στο δικό μας κάλεσμα , δεν υπολογίσατε χιλιομετρικές αποστάσεις και διανύσατε πάνω από 1000 χιλιόμετρα για να Σας έχουμε σήμερα κοντά μας" , καθώς ευχαρίστησε και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων για την εκεί παρουσία του.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας πριν την απόλυση της Δοξολογίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ξάνθης και έκανε αναφορά στο όνομα της Ιεράς Εικόνας καθώς και στο μοναστήρι στο οποίο βρίσκεται σήμερα καθώς η εικόνα βρισκόταν στο πρώτο Μοναστήρι ψηλά στους Κανάλους.

Μετά το τραγικό τέλος των Μοναχών που πέθαναν από το πολύ κρύο και την βοή του αέρα η εικόνα έφυγε μόνη της και ήρθε στην θέση που είναι σήμερα.

Η εικόνα πήγε και κάθισε πάνω στα βάτα και δίπλα της έκαιγε ένα θεϊκό καντήλι που φώτιζε τη νύχτα την θέση που ήταν η εικόνα. Τρεις φορές πήραν την εικόνα και την πήγαν στην θέση της στους Κανάλους και πάλι έφευγε και ερχόταν πάλι εδώ μέσα στα βάτα με το θεϊκό φως που την φώτιζε.

Oι πατέρες τότε αποφάσισαν να κτίσουν το Μοναστήρι εδώ στη σημερινή του θέση και τοποθέτησαν την εικόνα στη θέση που η ίδια είχε διαλέξει.

Από το romfea.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.