«Θεός φυλάξοι τη γέφυρα της Μαγούλας στην Τεγέα» (pics)

«Θεός φυλάξοι τη γέφυρα της Μαγούλας στην Τεγέα» (pics)

Δεκέμβριος 12, 2017 - 13:34
1 σχόλια
Την ανησυχία τους για πιθανές επικείμενες πλημμύρες εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής της Τεγέας οι οποίοι είχουν πληγεί από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου του 2016.
 
Όπως αναφέρουν οι κκ. Γιώργος Σάρλας και Ν. Πανούσης οι εργασίες που έχουν γίνει στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών έργων στη γέφυρα της Μαγούλας δεν είναι οι κατάλληλες, καθώς έχει γίνει επίχωση σε άνοιγμα της γέφυρας, εμποδίζοντας τα ορμητικά νερά.
 
Σε επιστολή τους στο Arcadia Portal, αναφέρουν:
 
Όταν ο αναγνώστης στη δημοσίευσή σας στις 7-12-2017 διαβάσει «Τελικά το γεφύρι της Μαγούλας  ανοίγει και καθαρίζεται ο Σαρανταπόταμος στην Τεγέα. Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαγούλας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη συναίνεση του Δήμου Τρίπολης κάνουν εργασίες καθαρισμού» θα θεωρήσει ότι επιτέλους μια επικίνδυνη αιτία πλημμυρισμού της 25-6-2016 και μελλοντική απειλή, αποκαταστάθηκε. 
 
Σημερινές φωτογραφίες όμως δείχνουν άλλα πράγματα. Τα δύο από τα πέντε ανοίγματα που έχει η γέφυρα όχι μόνο παραμένουν με σκόπιμο μπάζωμα όπως πριν την πλημμύρα, αλλά μετά και τις νέες εργασίες η επίχωση ενισχύθηκε στο δεξί τώρα άνοιγμα. Το αριστερό είχε μπαζωθεί πέρσι το Νοέμβριο. Με απλά μαθηματικά η παροχετευτικότητα της γέφυρας μετά από 2 παρεμβάσεις εργασιών, είναι κατά 2/5 μειωμένη από την δυνατότητα που από κατασκευής  διαθέτει, στο σημείο όπου Γαρεάτης και Δολιανίτης ενώνουν τα ορμητικά νερά τους. Κάθε ανθρώπινη παρέμβαση χωρίς επιστημονική υποστήριξη σε γέφυρες και ποταμούς είναι άκρως επικίνδυνη για πλημμυρικά φαινόμενα και καλούμε τους αρμοδίους που εκτίθενται, να επανεξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή τις εργασίες που εκτελούνται.
 
Τα πρόσφατα φράγματα που κατασκευάστηκαν στο Δολιανίτη στην περιοχή Ριζών χρήζουν αποπεράτωσης στις όχθες. Οι καταβόθρες επίσης καθαρισμό. Εντός των οικισμών καθαρισμοί. Στις 25-6-2016 βοήθησε ο Θεός και δεν είχαμε θύματα στην περιοχή…
 
Σάρλας Γεώργιος - Ν. Πανούσης
Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΣ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.