Τατούλης

Θεοχάρης από Τρίπολη: Η Πελοπόννησος έχει αναξιοποίητο τουριστικό δυναμισμό (vid)

Θεοχάρης από Τρίπολη: Η Πελοπόννησος έχει αναξιοποίητο τουριστικό δυναμισμό (vid)

Οκτώβριος 09, 2019 - 13:23
10 σχόλια

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για τον τουρισμό τόσο στην περιφέρειά μας όσο και στη χώρα που προέκυψαν από την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού στην Τρίπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Αρκαδίας Κ. Βλάσης δεν παρέστη στην επίσκεψη του υπουργού λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Ο κ. Νίκας ακόμα μία φορά χαιρέτισε την παρουσία του υπουργού Τουρισμού, και υπογράμμισε: «Η συνεργασία μας ξεκίνησε σήμερα και είναι πάρα πολύ καλή, είναι δεδομένη η καλή συνεργασία με το υπουργείο, με την κυβέρνηση, και προσβλέπουμε στα καλά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας. Όλα ακουμπούν στον τουρισμό, το τουριστικό μέλλον ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Ακολούθως, είπε ότι τόσο σε θέματα προβολής όσο και σε οικονομικό επίπεδο θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία. Μάλιστα, ο κ. περιφερειάρχης αποκάλυψε ότι σύντομα θα αξιοποιηθεί το Ξενία Βυτίνας από την Περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Νίκα και πρόσθεσε: «Είναι χαρά να βρίσκομαι εδώ. Ξέρετε, η χώρα χωρίζεται σε δύο περιοχές σε σχέση με το τουριστικό ενδιαφέρον: Υπάρχουν οι ώριμες, που τις απασχολούν ζητήματα ανανέωσης και διαχείρισης του κόσμου που έρχεται εκεί, και βελτίωσης των υποδομών τους, και σε εκείνες που έχουν δυναμικό και δυναμισμό αναξιοποίητο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Θα γίνουν συγκροτημένες ενέργειες, ο νέος περιφερειάρχης έχει ενέργεια, εργατικότητα και όρεξη, και προέρχεται από έναν νομό που έχει δείξει τι σημαίνει δυναμισμός και συντονισμός».

Ακολούθως, ο υπουργός είπε ότι πρέπει να θωρακιστούν τα προϊόντα, και να εξορθολογιστούν τα ρίσκα, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η περιφέρεια πρέπει να ελέγξει αν η προσέγγιση των tour operators και η τόσο στενή συνεργασία είναι η ενδεδειγμένη προσέγγιση, ύστερα και από τη χρεοκοπία της Thomas Cook.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα πράγματα αλλάζουν στον τουρισμό: πλέον υπάρχουν τουρίστες που θέλουν να διαμένουν μόνο σε πιστοποιημένα «πράσινα» ξενοδοχεία ή σε ξενοδοχεία που επιτρέπουν τη φιλοξενία κατοικιδίων.

Ακόμα, ο κ. Θεοχάρης μίλησε για την αξιοποίηση των Ξενία, των μαρίνων, των αεροδρομίων, αλλά και του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος που εν τούτοις μένει αναξιοποίητο.

Αναφερόμενος στον καλύτερο συντονισμό των περιφερειών μεταξύ τους, είπε ότι συγκροτείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, που θα επιτρέψει τη συχνή παρουσία των περιφερειών στο κέντρο, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τον συντονισμό για αποφυγή σπατάλης και μεμονωμένων ενεργειών χωρίς στρατηγική στόχευση.

Υδατοδρόμια - μαρίνες - αεροδρόμια σε πρώτο πλάνο

Ερωτηθείς ο κ. υπουργός για τα πρώτα πλάνα της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια, απάντησε ότι θα ασχοληθούν συγκεκριμένα με τις υποδομές: «Θα μιλήσουμε άμεσα για τις μαρίνες, υδατοδρόμια, ολοκληρώνουμε τη νομοθετική διαδικασία για να δώσουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Τέλος, μιλώντας συγκεκριμένα για την Αρκαδία, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι στον Νομό μας, που ο τουρισμός είναι κυρίως εσωτερικός, έχει πληρώσει το τίμημα της κρίσης, καθώς οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων ανέκοψαν την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας.

Ο κ. υπουργός, πάντως, είπε ότι επειδή ήδη ενισχύονται τα νοικοκυριά, θα δούμε και στην Αρκαδία τουριστική ανάπτυξη από τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ θα γίνουν προσπάθειες και για να έρθει ο εξωτερικός τουρισμός στην Αρκαδία.

Και ιστορία, και αδρεναλίνη, και ομορφιά και ηρεμία προσφέρει η Αρκαδία.

Ο περιφερειάρχης, τέλος, προσέφερε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου στον υπουργό.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κοινή συνέντευξη τύπου Θεοχάρη-Νίκα


10 Σχόλια

Η Αρκαδία είναι η μόνη περιοχή της Πελοποννήσου που μπορεί να έχει τουρισμό ΟΛΟ το χρόνο, ΚΑΘΕ είδους τουρισμό και να παραχθεί χρήμα για τους ΝΤΟΠΙΟΥΣ έπρεπε να είναι κορωνίδσ του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όχι ουραγός.Ο παραθαλάσσιος τουρισμός που τροφοδοτεί το ΑΕΠ της χώρας πέθανε.Αλλά αυτά χρειάζονται σοβαρούς πολιτικούς, στιβαρούς επιχειρηματίες και μορφωμένη κοινωνία.Επειδή αυτά δεν υπάρχουν ζήτω οι αρπαχτές, ζήτω οι δηλώσεις και ζήτω το κόμμα!!!

Για καντο ποιο λιανά ρε πατριώτη !Δηλαδη να έρχονται 8000 γιατροί για συνέδρια στην Βυτινα και να μην πηγαίνουν στην Ρόδο και το Ηράκλειο ;Ποιος παραθαλάσσιος τουρισμός πέθανε ;Οι ξένοι δηλαδή θα σου έρχονται στην Δημητσάνα και στο Λεβίδι ;Εχει η Αρκαδία Μονεμβασιά και ελαφονησο ,έχει Πυλο και Καρδαμυλη ,έχει Ναύπλιο και Μυκήνες με Επίδαυρο ;Για πια κορωνίδα της Πελοποννήσου γράφεις και πόνεσαν τα μάτια μας ;

Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Η ανάπτυξη θα πάει θάλασσα και εμείς στα βουνά θα παίρνουμε αδρεναλίνη κυνηγώντας αγριοχοίρους.

Γιατί δεν είναι ενδιαφέρον ένα τουριστικό θεματικό με τίτλο "Επιζώντας από τα αδέσποτα της Τριπολιτσάς" που θα φέρνει περίεργους να χαζέψουν την κύρια εδώ και χρόνια attraction της πόλης;

Αδρεναλίνη θέλετε; Σε λίγα χρόνια θα έχει μπόλικη λόγω τζιχαντιστών πάνω σε 4Χ4 με πολυβόλα.

Ρε κοντοκουρεμένη ποντικομαμή πότε θα σταματήσεις να μας τα κάνεις αερόστατα με τα σχόλια σου; Μόνη σου γράφεις μέρα - νύχτα σχόλια και σε έχουμε πάρει χαμπάρι. Σταμάτα επιτέλους ρε ζωάδι.

Συμφωνώ με τον 21:43 για τα σκυλιά ως τουριστικός προορισμός! Μάλιστα να προσλάβουν και κομπάρσους οι οποίοι μόλις βλέπουν τουρίστες, να πετούν κλισέ ατάκες τύπου "δεν σε πειράζουν αν δεν τα προκαλέσεις", "ο παππούς φταίει που τα χτύπησε με την μαγκούρα", "το παιδάκι φταίει που έπαιζε με την μπάλα", "εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη" κλπ.

06:56 Τίποτα απ' αυτά που ανέφερες δεν φταίει. Εκείνο που πραγματικά φταίει είναι ότι έχει γεμίσει η Τρίπολη μ@λ@κες εξυπνάκηδες. Και το ανησυχητικό είναι ότι αυξάνεστε καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο ρε γαμ@το..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.