Θεοδωράκης: Προηγείται η νεανική απασχόληση και επιχειρηματικότητα (photos+video)

Θεοδωράκης: Προηγείται η νεανική απασχόληση και επιχειρηματικότητα (photos+video)

Δεκέμβριος 06, 2014 - 21:12
10 σχόλια

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι», βρέθηκε στην Τρίπολη το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, όπου και έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και με τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή.

Ακολούθως, μίλησε σε πολίτες της Τρίπολης και απάντησε στις ερωτήσεις τους, οι οποίες είχαν να κάνουν με τη δύσκολη καθημερινότητα την οποία βιώνουν καθώς και με το τι μπορεί να κάνει το Ποτάμι για τα φλέγοντα θέματα τα οποία τους απασχολούν.

Ο κ. Θεοδωράκης, ξεκινώντας την ομιλία του, ανέφερε: «Συνηθίζουμε να μιλάμε για το Ποτάμι σαν κάτι παλαιό, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτά τα έχουμε καταφέρει μέσα σε εννέα μήνες».

Έπειτα αναφέρθηκε στη δημιουργία του Ποταμιού, λέγοντας ότι του γεννήθηκε ένα ερώτημα για το αν μπορούμε να έχουμε μια άλλη χώρα, μια άλλη ζωή για τους Έλληνες. Και τότε η απάντηση ήρθε μέσα από το Ποτάμι και όλα αυτά που πρεσβεύει.

«Το Ποτάμι», είπε χαρακτηριστικά, «έπρεπε να γίνει καθώς από τη μία υπάρχει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος με μια κυβέρνηση που παίρνει αποφάσεις, μια κυβέρνηση που τζογάρει συνεχώς πάνω σε ένα επικοινωνιακό κλίμα. Από την άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια αντιπολίτευση που θεωρεί ότι η πολιτική είναι απλώς να παιχνίδι μαγείας».

Στη συνέχεια, δέχτηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους, οι οποίες είχαν ως αντικείμενο τη φτώχεια, την ανεργία, την παιδεία, τις επιχειρήσεις, τα επιδόματα, τους νέους οι οποίοι μεταναστεύουν, αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης ανήκει στην ηγεσία της χώρας.
 

«Ως προς την ανεργία, τα ζήτημα είναι δύο», είπε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα δίχτυ προστασία για όλους αυτούς που υποφέρουν, από εκεί και πέρα το μεγάλο ζήτημα είναι να μπορέσεις να αναπτύξεις μια οικονομία όπου δεν θα υπάρχουν άνεργοι και άνθρωποι στα απορρίμματα. Ο λαός έχει ανάγκη από δουλειές.»

«Το Ποτάμι είχε καταθέσει συγκεκραμένες προτάσεις για την παραγωγή, για την ανάπτυξη, για τη βιομηχανία, επειδή δεν θα υπάρχει μέλλον αν δεν υπάρξουν νέες δουλειές», υπενθύμισε στο ακροατήριο.

«Η λύση», είπε απαντώντας σε μια άλλη ερώτηση, «δεν είναι οι προσλήψεις στο Δημόσιο, είναι να κάνουμε νέες δουλειές, να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή».

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην πρόταση του κινήματος του οποίου ηγείται να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, μια πρόταση την οποία χαρακτήρισε «τολμηρή».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη είσοδο του Πνευματικού Κέντρου όπου έλαβε χώρα η ομιλία είχε στηθεί μια κάλπη. Όποιος από τους παρευρισκομένους επιθυμούσε, είχε τη δυνατότητα να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο το οποίο περιελάμβανε κάποιες ερωτήσεις. Μια από αυτές: «Προτείνω για εκπρόσωπο της Αρκαδίας με το Ποτάμι στην επόμενη Βουλή», παρακινώντας με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο να καταθέσει τη δική του πρόταση ως προς τον εκπρόσωπο του κινήματος στην Αρκαδία.

Δείτε ΕΔΩ Στ. Θεοδωράκης: Βόλτα στην Τρίπολη με ποδήλατο

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPotal.gr Ερωτήσεις πολιτών στον Σταύρο Θεοδωράκη


10 Σχόλια

Ρε υπαλληλάκο του "εθνικού εργολάβου",τους είπες αυτά που είπες και στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, ότι δηλαδή δεν πρέπει να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα γιατί "αν πάρουν παραπάνω θα τα δώσουν για βενζίνη κι άλλα εισαγώμενα προιόντα"? Όλο διαπιστώσεις κι όλο θεωρία. Πες στην παρέα του Πεντελικού να σου γράψει άλλα κείμενα γιατί μ'αυτά ξεφτιλίζεσαι.

Ολη η παράταξη Παυλή στο Θεοδωράκη από το πρωί στον πεζόδρομο μέχρι και το Πνευματικό Κέντρο Γιατί? Μήπως μυρίστηκαν εξουσία οι επιτήδειοι και την έπεσαν στο Θεοδωράκη?

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Ο ΜΗΤΣΟΣΣΣΣΣ !!!!!!!

Να ρωτήσω, επειδή δεν ήμουν: ΄Ακουσα ότι ο Σταύρος απευθύνθηκε στον κ. Παυλή με τη φράση "Φίλε Δήμαρχε" και ο κ. Παυλής ανταπάντησε "Φίλε Σταύρο"!!! Αληθεύει;

Ο δήμαρχος ειναι δήμαρχος όλων και δεν κάνει εξαιρέσεις !!!! Η παράταξη Σμυρνιωτη ήταν ΤΟΤΕ στον γάμο του Παναγιωταρου καλεσμένη και όλοι οι κλαρίνο γαμπροί χόρευαν αγκαλιά!!!!!!!!!!!

Την μπόχα μεGα-μπομπολα δεν την βλέπετε;;;;;;Κουβαλάει στο σακίδιο ότι και το σκ@τοπόταμο(Βολιμή)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αποδοκιμάστηκε έντονα από πολίτες στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στον Βύρωνα, όπου θέλησε να γευματίσει σε ταβέρνα της περιοχής. Οι αποδοκιμασίες ήταν τόσο έντονες που η ασφάλεια του υπουργού τον φυγάδευσε άμεσα για να γλιτώσει τα χειρότερα. «Να μην ξαναπατήσει κανείς σας εδώ», φώναζαν κάποιοι πολίτες. ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Αλλος πήγε στο γάμο και άλλος στο τέλος όμως έγινε Χρυσαυγίτης, ο Μητσάρας και τώρα από Χρυσαυγίτης έγινε ποταμίσιος... Να δούμε τι άλλο θα γίνει. Αυτός και την ψυχή του στο Διάβολο πουλάει για να πετύχει αυτό που θέλει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.