Θεοδωράκης: Παρωχημένη αριστερά και άκρα δεξιά κυβερνούν αγκαλιασμένοι

Θεοδωράκης: Παρωχημένη αριστερά και άκρα δεξιά κυβερνούν αγκαλιασμένοι

Νοέμβριος 03, 2018 - 15:01
0 σχόλια

«Χρειάζονται συναινέσεις και συνεργασίες» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην έναρξη των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του Ποταμιού, και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στα κόμματα που έχουν ασκήσει εξουσία στο παρελθόν. 

Ειδικά για τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σημείωσε ότι πρόκειται για «παρωχημένη αριστερά και ακραία δεξιά μαζί». «Κυβερνούν αγκαλιασμένοι, θα πρέπει να τιμωρηθούν μαζί. Εϊναι μία η ετυμηγορία» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Ποταμιού.  

«Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απέτυχε - Θέλω την Ελλάδα αλλιώς» προσέθεσε. 

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε έμφαση στις βάσεις των συνεργασιών της επόμενης μέρας, οι οποίες θα γίνουν πράξη με τη συμμετοχή του Ποταμιού.

1. Αποκομματικοποίηση του κράτους. «Δεν έχουμε γραμμάτια» σημείωσε.
2. Σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει, δήλωσε και επισήμανε την ανάγκη να εξεταστεί ακόμη και το μοντέλο Καναδά για τη ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης. 
3. Προστασία του περιβέλλοντος. Είναι η σκέψη που πρέπει να συνοδεύει όλες τις αποφάσεις, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού.

4, Αλληλεγγύη γενεών.
5. Αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία. Σύγκρουση με τον εθνικό απομονωτισμό. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.