Θεοδωράκης: Η ιθαγένεια πρέπει να είναι «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας»

Θεοδωράκης: Η ιθαγένεια πρέπει να είναι «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας»

Ιούνιος 16, 2018 - 18:47
0 σχόλια

«Όταν ο Καμμένος λέει ότι δεν θα κάνει πίσω από τις αρχές του, γελάνε και τα έδρανα»

«Εδώ δεν είναι Γιουροβίζιον για να μας αρκεί η Κύπρος, όλος ο κόσμος λέει τα Σκόπια Μακεδονία» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής το Σάββατο το απόγευμα κατά τη συζήτηση της προ΄τασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, κάνοντας παράλληλα λόγο για μεγάλες ευθύνες του πολιτικού κόμου ο οποίος δεν αντιμετώπισε το θέμα για δεκαετίες. Ο πρόεδρος του Ποταμιού συνέδεσε την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς τα σύννεφα μαζεύονται πάνω από τα Βαλκάνια. 

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: θα παραχωρήσουμε και άλλο έδαφος στην Τουρκία ή θα ανακόψουμε την πορεία της;

«Η μόνη λύση είναι να φέρουμε τους γείτονές μας πιο κοντά μας, πιο κοντά στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» συνέχισε. Στήριξε τη συμφωνία, αλλά προσέθεσε ότι η γλώσσα θα έπρεπε να είναι «μακεντόνσκι» και η ιθαγένεια θα έπρεπε να είναι «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας». 

Θα έπρεπε να δώσετε πρόσβαση σε όλους τους αρχηγούς στα απόρρητα έγγραφα, σημείωσε απευθυνόμενος στον Νίκο Κοτζιά, δεδομένου ότι ο υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις του παρελθόντος ως επιχείρημα στην αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. « Η βοήθεια στην πατρίδα δε σημαίνει βοήθεια στου ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» τόνισε «η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν τελειώνει με την υπάρχουσα κυβέρνηση». 

Πρέπει να απολογηθούν όσοι ταυτίζονται με τους φασίστες, συνέχισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, επισημαίνοντας ότι βουλευτές που ήταν στα συλλαλητήρια δεν αντέδρασαν σε ακροδεξιά συνθήματα. Η στάση του κ. Καμμένου είναι τυχοδιωκτική και επικίνδυνη, συγκέντρωσε τα πυρά του στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και αναρωτήθηκε ποιες είναι οι αρχές του.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει βάλει τόσε κόκκινες γραμμές όσες και τα ψέματά του, τόνισε. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.