Θεοδωράκης: Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος

Θεοδωράκης: Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος

Ιούνιος 07, 2019 - 19:15
0 σχόλια

Στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τη διάλυση της Βουλής την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αποχώρησε από το κοινοβούλιο με αισθήματα πικρίας αλλά και αισιοδοξίας για το μέλλον, όπως είπε ο ίδιος στην τελευταία του ομιλία στο σώμα. Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην παρουσία και το έργο του κόμματός του κατά τα πέντε έτη της παρουσίας του. Επισήμανε καταρχάς ότι για τον ίδιο «η μεταπήδηση σε άλλη κομματική βάρκα ή μάλλον μαούνα, στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία» και τόνισε ότι «αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές».

«Το Ποτάμι», συνέχισε λέγοντας, «δημιουργήθηκε για να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «σπανίως στην ελληνική πολιτική σκηνή συστρατεύθηκαν τόσοι σπουδαίοι σκεπτόμενοι πολίτες σε ένα Κίνημα. Με μικρή επιρροή στις πλατιές μάζες, είπαν οι τελευταίες κάλπες αλλά αυτό δεν είναι πάντα το μείζον στην πολιτική, στην εξέλιξη και στην πρόοδο. Οι μειοψηφίες είναι αυτές που δίνουν την σπίθα για να αλλάξει ο κόσμος». ‏«Για πρώτη φορά ένα κίνημα μη επαγγελματιών της πολιτικής επέζησε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς να μιμηθεί τον τρόπο οργάνωσης και δανειοδότησης των κλασικών καθεστωτικών σχημάτων. Δεν τακιμιάσαμε με συντεχνίες και συμφέροντα», είπε ακόμη.

Ο κ. Θεοδωράκης ολοκλήρωσε την ομιλία του στέλνοντας ένα μήνυμα στους 86.000 πολίτες που ψήφισαν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές. «Τους ζητώ να μην χάσουν αυτό που τους έκανε Ποτάμι. Τους ζητώ να είναι υπερήφανοι γι’ αυτά που καταφέραμε. Οι νέοι να είναι η προτεραιότητα, να αναλάβουν, καίριες θέσεις στην πολιτική ζωή και την κοινωνία. Εξω τα κόμματα από το Δημόσιο, τα Πανεπιστήμια, τη Δικαιοσύνη. Αξιοκρατία και όχι κομματικοί διορισμοί και κομματικές προαγωγές. Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες της κυβέρνησης, πάλι γύρω από το κράτος και το δημόσιο χρήμα, γυρίζουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω». Και έκλεισε την ομιλία του σε ένα περισσότερο προσωπικό ύφος: «Σκοπός της ζωής είναι να ηττάσαι από ολοένα και μεγαλύτερα πράγματα. Aποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, αλλά τελικά υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην κοινωνία και την πατρίδα και αισιόδοξος ότι ο σπόρος που ρίξαμε θα φυτρώσει ξανά».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.