«Θεϊκό» γέλιο και μηνύματα συμφιλίωσης και διαλλακτικότητας από τον «Δον Καμίλο» (photos+video)

«Θεϊκό» γέλιο και μηνύματα συμφιλίωσης και διαλλακτικότητας από τον «Δον Καμίλο» (photos+video)

Απρίλιος 25, 2015 - 10:18
0 σχόλια

Ίδρυμα Ζαφείρη

Aπό το astrosnews

Μια απολαυστική θεατρική βραδιά πρόσφερε το βράδυ της Παρασκευής στο κοινό του Άστρους που γέμισε την φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ζαφείρη η θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης. Μέσα από την γνωστή σάτιρα του Σωτήρη Πατατζή «Δον Καμίλο», η οποία αποτελεί διασκευή του έργου του Ιταλού συγγραφέα Τζοβανίνο Γκουαρέσκι σε σκηνοθεσία Νίκου Ταρατόρη, πέρασαν πολλαπλά και απολύτως επίκαιρα μηνύματα κατά του φανατισμού και υπέρ της συμφιλίωσης και της διαλλακτικότητας και της δυνατότητας των ανθρώπων να διεκδικούν και να πετυχαίνουν ατομικές ή συλλογικές νίκες. Στο έργο διακωμωδείται περίτεχνα η ανάμειξη και αλληλεπίδραση της πολιτικής και …εκκλησιαστικής εξουσίας στην μεταπολεμική Ιταλία αλλά και η διαχρονική διαμάχη ανάμεσα στην αγνή-εξιδανικευμένη θεώρηση και την σκληρή -πολλές φόρες-, ρεαλιστική εφαρμογή της, τόσο στον πολιτικό όσο και στον εκκλησιαστικό βίο.

Η εξαιρετική απόδοση του έργου από τα μέλη της Π.Α.Π. καθήλωσε το κοινό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του χαιρετισμού των ηθοποιών, αναδεικνύοντας, εκτός από τις τεράστιες δυνατότητες του ερασιτεχνικού θεάτρου, την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία 20 χρόνια σε αυτή την πηγαία και δημιουργική «γωνιά πολιτισμού» στην πόλη του Άργους.

Η πρόσκληση στην Π.Α.Π. για την συγκεκριμένη παράσταση πραγματοποιήθηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι του Άστρους σε συνεννόηση με το Ίδρυμα Μνήμης Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη, το οποίο αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως αποτελεί τον κατεξοχήν «ναό» του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Άστρους. Ο σκηνοθέτης του εργαστηρίου Κώστας Ν. Φαρμασώνης καλωσόρισε το κοινό και αποχαιρέτησε στο τέλος τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη της Π.Α.Π. προμηνύοντας και συμβολίζοντας ταυτόχρονα πως κάτι έχει αλλάξει πλέον στον τόπο μας, στο επίπεδο της θεατρικής παιδείας και όχι μόνο. Η όμορφη βραδιά του Απρίλη έδειξε απλώς πως τα καλύτερα έρχονται…

Η διανομή του έργου σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Σκηνοθεσία, Φωτισμοί, Μουσική Επιμέλεια: Νικόλας Ταρατόρης
Σκηνικά, Κοστούμια: Πίνκα Νάντη – Ταρατόρη
(Με τη σειρά εμφάνισης): Τζούλια: Αρετή Καρκαγγέλη, Κυρία: Σοφία Σταμέλου, Μάριο: Γιώργος Μυλωνάς, Δόν Καμίλλο: Αριστογείτων Πανανός, Φωνή Χριστού: Αντώνης Σιούτος, Νικολέτος: Σπύρος Χασάπης (Μαρία Κουρλαμπά), Φλουράτος: Πετρούλα Πολυχρονοπούλου, Πεπόνε: Κώστας Κατσίλας, Καρδινάλιος: Θάνος Παιδάκης, Ασπασία: Άννα Καραβάνου

Video: 

astrosnews ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ 24 4 14


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.