Το «θέατρο» του παραλόγου (pics)

Το «θέατρο» του παραλόγου (pics)

Ιούνιος 13, 2019 - 13:32
8 σχόλια

Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να παρακολουθήσω μια θεατρική παράσταση στο ΜΑΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Ακούγοντας από τα ΜΜΕ πριν λίγους μήνες τις ανακοινώσεις και τα «έργα» της δημοτικής αρχής Τρίπολης, όπου μέσα σε αυτά  ήταν και η αποκατάσταση και πλήρη λειτουργία της ΡΑΜΠΑΣ ΑΜΕΑ και της αυτόνομης πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα στον εσωτερικό χώρο του θεάτρου, αποφάσισα να πάω μόνος μου καθότι δεν θα χρειαζόμουν βοήθεια από κάποιον.

Πηγαίνοντας στην αριστερή πλευρά του θεάτρου ανέβηκα την πάρα πολύ καλή και λειτουργική ανακαινισμένη ράμπα και έφτασα εύκολα και χωρίς βοήθεια με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μέχρι την πλαϊνή πόρτα.

«ΩΠΑ» είπα μέσα μου ενθουσιασμένος.

Θα μπορούμε να πηγαίνουμε στο θέατρο όποτε θέλουμε χωρίς βοήθεια από κάποιον «σκέφτηκα». Προσπαθώ να ανοίξω την πόρτα αλλά τίποτα. Κλειδωμένη. Θα ξέχασε κάποιος  να ξεκλειδώσει, είπα μέσα μου. Κατέβηκα την ράμπα και πήγα στην κύρια είσοδο του θεάτρου όπου υπάρχουν σκάλες και παρακάλεσα κάποιον που έμπαινε στο θέατρο να βρει κάποιον υπεύθυνο να ξεκλειδώσει την πλαϊνή πόρτα για να μπορέσω να μπω.

 Ύστερα από αρκετά λεπτά αναμονής έρχεται κάποιος κύριος και μου λέει ότι για να μπω από το πλάι πρέπει να ανοίξουμε τις κουρτίνες εσωτερικά της πόρτας, να σηκώσουμε μερικά άτομα που κάθονταν σε μια παραπανίσια σειρά με καρέκλες για να τις απομακρύνουμε ώστε δύο άτομα να τοποθετήσουν την φορητή ξύλινη ράμπα και ένας ακόμα να με βοηθήσει να την κατέβω γιατί έχει απότομη κλίση και μπορεί να ανατραπώ και αφού κατέβω να την απομακρύνουμε γιατί εμποδίζει τον διάδρομο και να την ξαναβάλουμε όταν  χρειαστεί να φύγω. Και όλο αυτό θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση γιατί η παράσταση έχει ήδη ξεκινήσει, είπε.

Κουράστηκα και που τα άκουσα όλα αυτά. Και «τσουπ», εμφανίζεται και μια ακόμα κυρία με το αμαξίδιό της που ήθελε να μπει και αυτή στο θέατρο να παρακολουθήσει την παράσταση. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και μη θέλοντας να χαλάσω τη διάθεση μου, ζήτησα από δύο περαστικούς να με ανεβάσουν από τις σκάλες, όπως και την άλλη κυρία. Και χρειάστηκαν μόνο δύο.

Στην περίπτωση που θα έμπαινα από εκεί που «ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ» και «ΜΕΛΕΤΗΣΕ» ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θα χρειαζόντουσαν πολύ περισσότερα άτομα, περισσότερος  χρόνος και «ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ».

Ευχαριστούμε όλους όσους μας σκέφτονται, κάνουν πράγματα για μας, σέβονται και εφαρμόζουν τους νόμους και φροντίζουν για την ισότιμη αντιμετώπιση και ένταξη στην κοινωνία των Ατόμων με Αναπηρία.

 

ΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


8 Σχόλια

Καθε κοινωνια, καθε κοινοτητα, μικρη η μεγαλη, δειχνει τον πολιτισμο της, τον ανθρωπισμο της, την παιδεια της κυριως απο το πως αντιμετωπιζει τους ΑΜΕΑ. Προφανως σ αυτη την πολη αυτα τα χαρακτηριστικα δεν υπαρχουν καν η ειναι υπο του μηδενος. Ντροπη και μονο ντροπη.

Κ παρασκευόπουλε,να πατε στο δημαρχείο στον 3ο όροφο στην τεχνική υπηρεσία, στο γραφείο που είναι ο προιστάμενος, αν δεν κάνω λάθος στο πρώτο γραφείο αριστερά, η κυρία που είναι υπεύθυνη για το μαλλιάροπουέιο, και να την ρωτήσεις τι είπε μόλις της ζητήθικε να φτιαχτεί άλλη ράμπα, από αυτή την ογκώδη που υπάρχει, όπως είχατε συννενοηθει με τον κ. Βρέντα, τι απάντησε σχετικά........

σωστα τα λετε και τα γραφετε κ. Παρασκευοπουλε,να σας ρωτησω ομως κατι,με την ολη κατασταση που επικρατει στα καφε που εχουν καταπατησει τις ειδικες πλακες για ΑΜΕΑ ,τι εχετε κανει σαν συλλογος? εχει κανει αναφορα στο ΔΣ του δημου τριπολης,εχετε ενημερωσει τα κεντρικα γραφεια του συλλογου ΑΜΕΑ ελλαδας,η απλα πατε πινετε το καφεδακι σας και εσεις και απο δω περνανε οι αλλοι,η οπου επιλεκτικα σας ενδιαφερει κανετε αναρτησεις?

15:33 Σε μερικούς δεν αρκεί η ανοχή στην καθημερινή καταπάτηση και κουβαλάνε κάρο για επιπλέον θέσεις προς δόξαν της "αστυνομίας" που κάνει πως δεν το βλέπει.

16,48 κατεβηκα στις εκλογες και το ειδα αυτο που λες,δεν πιστευα στα ματια μου,μα ποσο ΞΕΦΤΥΛΕΣ πια η αστυνομια και ο δημος,ποσο θα κλεινουν τα ματια σε τετοιες παρανομιες πια,μια αναφορα στο υπουργειο θελουν να δεις πως θα σφυξουν οι κ...ι

ακομα να απαντησετε κ. Παρασκευοπουλε εεεεεε,ποναει το θεμα εκει φαινεται,καταλαβαμε,για το καφεδακι σας δεν θελετε να ενοχλησετε κανεναν ,τοτε εχετε οτι σας αξιζει ,να μη παραπονιεστε

@19:06 Τί να σου απαντήσει ρε βλήμα; Αυτό του έλειπε τώρα, να απαντάει στον κάθε πυροβολημένο σαν τα μούτρα σου. Από τον τρόπο που γράφεις φαίνεται ότι σου έχει λασκάρει η βίδα. Να πας να το κοιτάξεις γρήγορα αυτό, γιατί βλέπω να σε μαζεύει καμια κλούβα και να σε στέλνει συστημένο στη Μπολέτα, ψυχάκια..

22,44 ελα μου ντε,τι να απαντησει,αφου δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ να απαντησει,μονο για καφεδακι ειμαστε ,τουμπεκα τωρα ,δεν ειναι σοβαρο θεμα οτι οι ΑΜΕΑ δεν μπορουν να κυκλοφορισουν στο δρομο αφου εχουν καταληφθει οι πλακες εεε,σοβαρο θεμα ειναι να παει για το καφε του και να μην ασχοληθει γιατι θα στεναχωρηθουν οι καφετζηδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.