Θεατρική αναπαράσταση της Μάχης της Δραμπάλας (vid)

Θεατρική αναπαράσταση της Μάχης της Δραμπάλας (vid)

Ιούλιος 09, 2019 - 08:21
0 σχόλια

Όπως κάθε χρόνο τιμήθηκε και φέτος την Κυριακή της Πεντηκοστής ( 16 Ιουνίου 2019) στην Δραμπάλα Ακόβου Μεγαλόπολης, η 194η επέτειος της πρώτης ιστορικής εκ του συστάδην μάχης των δυνάμεων του Κολοκοτρώνη κατά του Ιμπραήμ .

Στην καθοριστικής σημασίας μάχη αυτή οι Έλληνες με επικεφαλής τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη απέκρουσαν με πρωτοφανή ηρωισμό τις ορδές του Ιμπραήμ και έδωσαν χρόνο στους άλλους επαναστατημένους Έλληνες να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση των Τούρκων. Τον προγραμματισμό και εκτέλεση του εορτασμού της Επετείου είχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου,ο Δήμος Μεγαλόπολης, η Τ.Κ. Ακόβου και οι Σύλλογοι του χωριού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε Θεία Λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση του πανηγυρικού από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ακοβιτών Αθήνας-Πειραιά Δ. Χριστόπουλο, χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη.Γιαννακούρα ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το ύψωμα και αναπαράσταση της μάχης. Η πολυετής προσπάθεια που με συνεχείς παραστάσεις των τριών Συλλόγων και του Προέδρου της Τ.Κ.Ακόβου στην Περιφέρεια και στον Δήμο για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το ύψωμα της Δραμπάλας, απέδωσε καρπούς και το ύψωμα είναι πλέον εύκολα προσπελάσιμο. Όπως κάθε χρόνο την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί συμπατριώτες μας από την Αθήνα που μετέβηκαν στην Δραμπάλα με λεωφορείο. Το θεατρικό δρώμενο της αναπαράστασης πραγματοποιήθηκε από την ΚΟΙΝΣΕΠΤ “Πράματα και θάματα” και συμμετείχαν οι “Φίλοι της παράδοσης” και οι” Ελληνομνήμονες” από την Καλαμάτα.

Την παρουσίαση έκανε ο ηθοποιός Αλέκος Κολλιόπουλος ενώ τη σκηνοθεσία είχε ο Γιώργος Τσαπόγας.

Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς και παράθεση αναψυκτικών και γλυκισμάτων. Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν . Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία.

Video: 

Θεατρική αναπαράσταση της Μάχης της Δραμπάλας 2019


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.