Θάνατος 57χρονης από τον ιό της γρίπης στην Τρίπολη;

Θάνατος 57χρονης από τον ιό της γρίπης στην Τρίπολη;

Ιανουάριος 25, 2016 - 13:00
1 σχόλια

Η απάντηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν

Η ανησυχία για την εξέλιξη των κρουσμάτων του ιού γρίπης A(H3Ν2) που ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων γρίπης στην Ελλάδα έχει αναστατώσει τους πολίτες, της Αρκαδίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, μίλησε με τον Διοικητικό Διευθυντή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Παναγιώτη Ζαρμπαλά, προκειμένου να ενημερωθεί για τον θάνατο 57χρονης στο Παναρκαδικό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η άτυχη γυναίκα είχε προσβληθεί από τον ιό στον οποίον οφείλονται και άλλοι θάνατοι στην χώρα, ενώ 50 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στην Ελλάδα. 

Ο κ. Ζαρμπαλάς τόνισε ότι έχει σταλεί δείγμα στο Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur καθώς κρίνεται αναγκαία η συλλογή κλινικών δειγμάτων και η αποστολή τους στα Κέντρα Αναφοράς Γρίπης για την επιβεβαίωση κάθε υπόπτου κρούσματος, προκειμένου να υπάρξει επιβεβαίωση του θανάτου από τον συγκεκριμένο τύπου ιού.

Η απάντηση από το Ινστιτούτο Pasteur αναμένεται τις επόμενες μέρες διότι υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας, καθώς δείγματα στο ινστιτούτο στέλνονται από τα νοσοκομεία της 1η ΥΠΕ Αττικής, 2η Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου,  5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, 6η ΥΠΕ Ιονίων Νήσων/Δυτικής Ελλάδας/Ηπείρου/Πελοποννήσου και 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Να αναφέρουμε ότι Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Ν. Ελλάδος, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, άρχισε να δέχεται αυξημένο αριθμό δειγμάτων για έλεγχο γρίπης λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Από την περασμένη εβδομάδα η  δραστηριότητα της γρίπης παρουσιάζει σαφή ανοδική τάση. Η κορύφωση της επιδημίας αναμένεται 5-7 εβδομάδες μετά την έναρξή της και επομένως φαίνεται ότι η γρίπη θα κορυφωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στον Ελληνικό πληθυσμό κυκλοφορούν ταυτόχρονα ιοί γρίπης τύπου Α και Β, αλλά με διαφορετική συχνότητα. Από τον ιό γρίπης Α κυκλοφορεί κατά κύριο λόγο ο υπότυπος Α(Η3Ν2) και σε ελάχιστες περιπτώσεις ο υπότυπος Α(Η1Ν1pdm09), το γνωστό πανδημικό στέλεχος. Ο εργαστηριακός έλεγχος των ιών γρίπης που κυκλοφορούν συνεχίζεται συστηματικά.

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ!ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.