Θα μισθωθεί χώρος για τα τουριστικά λεωφορεία στην Τρίπολη

Θα μισθωθεί χώρος για τα τουριστικά λεωφορεία στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 01, 2015 - 09:01
0 σχόλια

Η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης σε συνεδρίασή της αποφάσισε και ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Τρίπολης, για τη μίσθωση χώρου στην πόλη της Τρίπολης, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, σε περιοχή που να είναι κατάλληλη για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού.

Η εισήγηση της Δ/νσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Τρίπολης, είχε ως εξής:

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τις διατάξεις της υπ’ αριθ.: 5934/23-8-2011 (ΦΕΚ 2025/Β΄/9-9-2011) αποφ. Γεν. Γραμ. Αποκ. Διοικ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου «Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης».
3. Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α/8-6-2006) περί «Κύρωσης του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
4. Τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) Ν. 2696/1999 (ΦΕΚ 57/Α΄/23-3-1999), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
5. Το άρθρο 75 παρ. 1 περ. γ3 του Δ.Κ.Κ., όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 6, εδ. 41 του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010.

Το γεγονός ότι οι επισκέπτες της Τρίπολης και κυρίως οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα για την εξεύρεση χώρου στάθμευσης, και με δεδομένο ότι, με τη διαδικασία για τη «Μίσθωση χώρων στάθμευσης τροχοφόρων από το Δήμο Τρίπολης», η οποία ολοκληρώθηκε με το από 16/4/2015 Πρακτικό της φανερής μειοδοτικής προφορικής δημοπρασίας και τη λήψη της υπ’ αριθ.: 195/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, συντάχθηκαν 15 συμφωνητικά μίσθωσης, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αντίστοιχοι δεκαπέντε (15) χώροι στάθμευσης για τροχοφόρα, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης είχαν προκριθεί 18 οικόπεδα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις της διακήρυξης και που θεωρήθηκε ότι θα κάλυπταν τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης της Τρίπολης, αλλά και των επισκεπτών αυτής, για στάθμευση.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι, από τα παραπάνω 15 συμβασιοποιημένα οικόπεδα, δεν έχει συνταχθεί το Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής σε όλα, διότι εκκρεμούν, από πλευράς ιδιοκτητών τους, κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να καταστούν τα οικόπεδα αυτά κατάλληλα και ασφαλή για τη χρήση τους ως χώροι στάθμευσης. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την πιθανή περαιτέρω μείωση του αριθμού των οικοπέδων.

Λόγω των παραπάνω, δημιουργήθηκε ανατροπή των δεδομένων και ανάγκη ανασχεδιασμού της κατανομής των θέσεων στάθμευσης τροχοφόρων (Ι.Χ. και τουριστικών λεωφορείων), από την οποία προέκυψε η νέα ανάγκη για μίσθωση ενός ακόμα οικοπέδου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων. Έτσι, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης και εντοπισμού χώρου, εντός της πόλης της Τρίπολης, που να πληροί τις προϋποθέσεις, για μίσθωση και δημιουργία χώρου στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.