Θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Μητσοτάκης;

Θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Μητσοτάκης;

Ιανουάριος 23, 2019 - 09:27
3 σχόλια

Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να ανακόψει τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας ερμηνεύτηκε ως δικαίωση των εκτιμήσεων ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι με βάση το άρθρο 84, παρ. 4 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό βουλευτών (το 1/6 δηλαδή 50), σημαίνει διακοπή των εργασιών της Βουλής και πέρασμα στη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης που ξεκινά είτε μετά από 2 ημέρα, είτε αμέσως εάν το ζητήσει η κυβέρνηση. Η συζήτηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας από την έναρξη της συζήτησης.

Για να εγκριθεί μια πρόταση δυσπιστίας χρειάζεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους, οπότε και η κυβέρνηση θεωρείται ότι έχασε την εμπιστοσύνη της Βουλής. Διαφορετικά συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά της.

Με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς αναμένεται η κυβέρνηση Τσίπρα να επιβιώσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτή την περίπτωση στη συνέχεια θα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εύλογο είναι να περιμένουμε ότι θα τεθεί θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας. Η ίδια η συμφωνία χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων, όμως όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πάρει ακόμη και πάνω από 151 θετικές ψήφους, δεδομένης της απόφασης Θεοχαρόπουλου και τριών εναπομεινάντων βουλευτών του Ποταμιού.

Με πληροφορίες από το in.gr

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΝΔ Ή Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ Η ΜΟΜΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

@ 12:30 Μυαλό καλεί χαιβάνι: Για να τελειώσει η παπάτζα περί παραίτησης των βουλευτών της ΝΔ: Athens Voice άρθρο Βασίλη Καταμητσόπουλου "Μπορεί η αντιπολίτευση να ρίξει την κυβέρνηση;" το κάνει πενταράκια να καταλάβουν και οι φασίστες.

Συνέχεια προηγουμένου. Οσόν αφορά την παραίτηση του ΠτΔ. Πιστεύει κανρίς πως ο άνθρωπος που γέμισε το δημόσιο μονιμοποιώντας συμβασιούχους και άφησε το 2008 την Αθήνα να καεί απότ α τσογλάνια θα μπορούσε να αφήσει το αξίωμα που κέρδισε για τους παραπάνω λόγους για χάρη της πολιτικής ηθικής;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.