Θα ισχύσει τροποποιημένη απόφαση για το Μαίναλο

Θα ισχύσει τροποποιημένη απόφαση για το Μαίναλο

Μάρτιος 11, 2011 - 09:49
8 σχόλια

Εκπροσώπους έστειλε η Μπιρμπίλη στο ραντεβού με τους Αρκάδες 

Έχοντας υποστεί ήδη «ήττα» η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη η οποία αναγκάστηκε , μετά την ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο τη Βιοποικιλότητας να επιφέρει δις τροποποιήσεις  για τα άρτια και οικοδομήσιμα, δεν προσήλθε η ίδια στο ραντεβού της Πέμπτης με τους Αρκάδες. Η Υπουργός όντας προφανώς ενημερωμένη και απο τις επιστολές του Δημάρχου και του ΤΕΕ και γνωρίζοντας πως θα πρέπει να προχωρήσει σε μια ακόμα τροποποίηση απόφασής της, δεν παρέστη η ίδια στην συνάντηση αλλά εκπρόσωποι της οι οποίοι και έπραξαν την… τροποποίηση!

  Στην τροποποιημένη απόφαση θα μπορούν να προχωρήσουν οι οικοδομικές εργασίες που έχουν άδεια έως και την ημερομηνία  που η απόφαση της Υπουργού έλαβε ΦΕΚ ενώ όλα τα γεωργικά σχέδια, για τα οποία έθεσε την ανησυχία του ο κ. Μπερέτσος στη σύσκεψη της Τρίτης, θα εξεταστούν από την αρχή.
Οι φορείς της Αρκαδίας μετέφεραν τις απόψεις τους στους εκπροσώπους της Υπουργού, μίλησαν για τις συνέπειες της απόφασης αυτής και σημείωσαν πως όλοι επιθυμούν την προστασία του Μαινάλου αυτό ωστόσο να γίνει με βάση την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί και όχι εις βάρος κάθε αναπτυξιακής προοπτικής της Αρκαδίας.  

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Α Ρε Μπερέτσο με την παραπληροφόρησή σου!!!! Αφού δεν υπήρξε καμία δέσμευση τι μας λές;;;;; Εξάλλου το ραντεβού σας ήταν με την Υπουργό και ΟΧΙ με τους γραφειάδες!!!!

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΩΝ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.Ω ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΛΟΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA.ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΥΛΕΣ.ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΚΑΡΓΑ,ΔΗΘΕΝ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ.ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΜΙΡΗΔΕΣ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ.ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΓΗΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ.ΑΘΛΙΟΙ.ΚΑΙ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ 15 ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕ.ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Το ερώτημα μας θα πρέπει να είναι πως η κ. Τίνα Μπιρμπίλι ασχολήθηκε με το Μαίναλο . Π ιοί είναι με τις εταιρίες που είχαν φτιάξει!!!!!!!!!! Καλείται ο Δήμαρχος να ενημερώσει τους Δημότες χρειάζονται Κότσια για να Δούμε......

μη λετε βλακειεσ ο δημαρχος δεν εχει καμια αρμοδιοτητα , τα παντα εχουν παει στην περιφερεια πλεον....και αυτα τα κολπα του σμυρνιωτη με τον λυκουρεντζο , οτι ταχα ενδιαφερονται .....τα ακουμε βερεσεεεε

Μα, δεν κατάφεραν οι "φορείς" να αρθεί το "παράλογο τερατούργημα" (όπως τόλεγαν); Τότε τι ξεσήκωσαν τόση φασαρία το προηγούμενο διάστημα; κατάλαβαν σε τι ποτικάντικα παιγνίδια πήγαν να τους εμπλέξουν κάποιοι; Μπααα!!!

Ρε Ανώνυμε αερολόγε διάβασε επιτέλους την απόφαση! Πες μας και το όνομά σου να σου στήσουν μνημείο οι επόμενες γενιές

Και για να τελειώνει κάποια στιγμή αυτός ο καρνάβαλος των ακρο-πριβαλλοντολόγων, κανείς δεν διαφώνησε με την ανάγκη προστασίας του Μαινάλου! ΟΛΟΙ όμως ζλητησαν την άρση της οριζόντιας απαγόρευσης η οποία προφανώς δεν προστατεύει το περιβάλλον αλλά συγκεκριμένα οικονομικά περιβάλλοντα!!

ΚΑΤΙ ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ (ΦΟΡΕΙΣ) ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΚΑΟΥΡΑ ΤΟΥΣ.ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ Η ΤΡΙΠΟΛΗ, ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ NATURA ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ.ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΩΡΑ. ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΕΦΤΑ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΦΕΚ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ.ΡΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ.ΞΕΦΤΥΛΕΣ.