Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων

Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων

Σεπτέμβριος 03, 2017 - 10:01
0 σχόλια

Για εντατικοποίηση των ελέγχων, σε συνεννόηση με το ΣΕΠΕ, στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για τον έλεγχο των συνθηκών υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, δεσμεύτηκε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, στη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε συνάντησή τους, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα σε υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Ο γενικός γραμματέας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η εφαρμογή των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και την Αυτοδιοίκηση. 

Αυτές οι προτεραιότητες περιλαμβάνονται στη Νέα Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία 2017-2020 που θα ανακοινωθεί σύντομα, πρόσθεσε.

Παράλληλα, τονίστηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν επιτρέπεται η απασχόληση εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στα απορριμματοφόρα των Δήμων.

(ΠΗΓΗ: in.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.