Θα δώσουμε τον Παρθενώνα στην Gucci;

Θα δώσουμε τον Παρθενώνα στην Gucci;

Φεβρουάριος 13, 2017 - 09:31
1 σχόλια

Πριν από μερικούς μήνες, η Τουρκάλα σχεδιάστρια της Gucci Derya Cakirsoy θεώρησε ότι θα ήταν «τσοκ γκιουζέλ» να προσθέσει ολίγη ματαιοδοξία και κάποια ήθη της εποχής μας στα γλυπτά του Παρθενώνα. Με το σύνθημα «γίνε διαφορετικός/ή» φόρεσε, λοιπόν, στον Διόνυσο γυναικείο σορτσάκι, του κότσαρε και ένα κινητό στο χέρι για να βγάζει σέλφι και ξεκίνησε τη διαφημιστική καμπάνια «Διόνυσος» για την Gucci στο Instagram.

Οι διαφημίσεις με τις «πειραγμένες» μορφές των γλυπτών του Παρθενώνα έκαναν ντόρο, αν και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όσο να πεις, μόνο για τον ντόρο είναι.

Η Gucci τώρα ξαναχτυπά, και ζητεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει την Τρίτη, να λάβει την άδεια για να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα.

Το αίτημα, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», κατατέθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και αφορά τη διοργάνωση fashion show την 1η Ιουνίου μπροστά από τον Παρθενώνα.

Η εταιρεία ζητεί, επίσης, άδεια να κινηματογραφήσει την επίδειξη.

Κατά πληροφορίες η εισήγηση της Εφορίας προς το ΚΑΣ είναι αρνητική, διότι ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις.

Τον τελευταίο λόγο, πάντως, θα έχει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην οποία θα καταλήξει η γνωμοδότηση του ΚΑΣ επί του αιτήματος της γνωστής εταιρείας ρούχων.

Στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας εξηγούσαν ότι το αίτημα αφορά ένα κανονικό ντεφιλέ με πασαρέλα και μουσική.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Φράγκα το μόνο που καταλαβαίνουν οι Έλληνες είναι φράγκα ...να τον δώσουμε τον Παρθενώνα ...εδώ δώσαμε την χώρα .....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.