Θ. Παπαθεοδώρου: Θεωρώ το δημοσίευμα ως παρανόηση κ όχι ως ηθελημένη διαστρέβλωση!

Θ. Παπαθεοδώρου: Θεωρώ το δημοσίευμα ως παρανόηση κ όχι ως ηθελημένη διαστρέβλωση!

Μάρτιος 22, 2011 - 16:46

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Ως παρανόηση και όχι ως ηθελημένη διαστρέβλωση επιλέγει να εκλάβει το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ το οποίο αφορά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο πρύτανης του ιδρύματος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Το δημοσίευμα μιλούσε για την αγορά 2 αυτοκινήτων από το ίδρυμα ουσιαστικά κάνοντας λόγο για σπατάλη χρημάτων.

 

Το δημοσίευμα έκανε λόγο για αδικαιολόγητες σπατάλες και συγκεκριμένα έλεγε:
Δύο ακριβά ΙΧ (Skoda Octavia 5, 1,4 Elegance 125 HP και ένα VW Passat, 1,4 High Line, 122 HP) προμηθεύτηκε μέσω leasing τριετούς διάρκειας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για να μεταβαίνουν ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις στις πέντε πόλεις (Κόρινθος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη, Καλαμάτα) όπου έχουν την έδρα τους τα τμήματα των σχολών του Πανεπιστημίου. Συνολικά το Πανεπιστήμιο, για να πληρώσει τα δύο αυτοκίνητα, θα διαθέσει περίπου 18.000 ευρώ για το καθένα την επόμενη τριετία. Τα ερωτήματα από εδώ και πέρα είναι αμείλικτα και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να απαντήσει κάποιος.
Συγκεκριμένα:
• Γιατί προμηθεύθηκε δύο αυτοκίνητα το Πανεπιστήμιο; Το ένα δεν ήταν αρκετό;
• Γιατί αγοράζονται οι πολυτελείς εκδόσεις των συγκεκριμένων αυτοκινήτων και όχι υβριδικά, όπως είχε διακηρύξει ο πρωθυπουργός;
• Πόσο συχνά πηγαίνει ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις στις πέντε πόλεις ώστε να χρειάζονται δύο αυτοκίνητα; Υπάρχουν στοιχεία;
• Πόσους «οδηγούς» διαθέτει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου;

Η απάντηση του Πρύτανη Παπαθεοδώρου

Ο πρύτανης ερωτηθείς για το ζήτημα που έχει προκύψει ενημέρωσε πως όχι μόνο δεν υπάρχει σπατάλη χρημάτων αλλά και οικονομία τέτοιων! « Τα αυτοκίνητα αγοράστηκαν με lazing. Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θέλω να σας σημειώσω ευθύς εξαρχής είναι το μόνο που εφαρμόσει την ΚΥΑ κατά γράμμα. Η εταιρία από την οποία προμηθευτήκαμε τα αυτοκίνητα αυτά για τις μετακινήσεις μας έχουν πληρωμένα τα τέλη τους, τις ασφάλειες τους, τα λάστιχα, τα σέρβις τους, έξοδα τα οποία δεν επιβαρύνουν εμάς. Μετά δε την παρέλευση των 3 ετών δεν μένουν στο πανεπιστήμιο μιας και δεν στοχεύουμε στην δημιουργία ενός στόλου οχημάτων. Κατανοείτε λοιπόν με βάση αυτά που σας είπα πως δεν μιλάμε για σπατάλη αλλά για οικονομία, καθόσον όλοι γνωρίζουμε πως τα έξοδα ενός οχήματος  που σας προανέφερα είναι πάρα πολλά. Όος για τα υβριδικά δεν έχουμε δικαίωμα να λάβουμε τέτοια αυτοκίνητα από την ΚΥΑ, κάποιοι μας μπερδεύουν με τους βουλευτές» κατέληξε χαμογελώντας ο Πρύτανης.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/wHXw8CNxoc8