Τεχνικό πρόγραμμα 14 εκ ευρώ υπερψήφισε το Δ.Σ Τρίπολης (video)

Τεχνικό πρόγραμμα 14 εκ ευρώ υπερψήφισε το Δ.Σ Τρίπολης (video)

Απρίλιος 18, 2011 - 21:29

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Κατά πλειοψηφία πέρασε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ Τρίπολης το τεχνικό πρόγραμμα, το 1ο τεχνικό πρόγραμμα του Καλλικρατικού Δήμου της Τρίπολης. Το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο εισηγήθηκε ο Δήμαρχος αγγίζει σε προϋπολογισμό τα 14 εκ ευρώ και όπως εύστοχα  σχολίασε συνάδελφος Δημοσιογράφος θα μπορούσε κάλλιστα ν αποτελεί το πρόγραμμα μιας εύπορης οικογένειας και όχι το τεχνικό πρόγραμμα της πρωτεύουσας του Μοριά. Με τα νέα δεδομένα του Καλλικράτη ωστόσο τίποτα διαφορετικό δεν μπορούσε να γίνει , κάτι που φάνηκε να καταλαβαίνουν και οι παρατάξεις της μειοψηφίας πλή της παράταξης Νικολάου η οποία καταψήφισε.

Στο τεχνικό πρόγραμμα δεν αναγράφουμε τίτλους έργων αν δεν συνοδεύονται και από κονδύλια» ανέφερε ο Δήμαρχος κάτι το οποίο ακολουθήθηκε πιστά αλλά και αποδεικνύεται από τις αναφορές σε έργα τα οποία αναμένουν πόρους από ΣΑΤΑ, ΘΗΣΕΑ, ΟΣΚ κτλ και θα ενταχθούν στον σχεδιασμό όταν αυτά τα χρήματα έρθουν και αποτελούν γεγονός!
Ο Δήμαρχος έδωσε στην εισήγησή του τις γενικές κατευθύνσεις του σχεδιασμού καλώντας το  σώμα να το υπερψηφίσει.
Αρνητική ψήφο έδωσε στο πρόγραμμα καταγγέλλοντας την πολιτική  των οδηγιών που δόθηκαν για τη σύνταξή του , η παράταξη του Δ. Νικολάου. «Θεωρούσαμε ότι ο Καλλικράτης είναι εργαλείο για το πέρασμα της στρατηγικής του κεφαλαίου. Όσα ειπώθηκαν για χρηματοδοτήσεις δικαιώνουν τις απόψεις  της λαϊκής συσπείρωσης και του ΚΚΕ. Το τεχνικό πρόγραμμα έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό κ αυτός έχει σχέση με τον κρατικό προυπολογισμό. Θα χαλάσουμε το κλίμα τησ ομοφωνίας που διαφαίνεται και θα καταψηφίσουμε» είπε ο κ. Νικολάου Παρών δήλωσε από την δική του πλευρά ο κ. Γιόκαρης δηλώνοντας έτσι ως είπε την διάθεση της παράταξής του να στηρίξει τα θετικά σημεία του τεχνικού προγράμματος και να βοηθήσει στην υλοποίησή τους. Το «Παρών» αιτιολογήθηκε από την μη ύπαρξη συγκεκριμένων δράσεων στο τεχνικό πρόγραμμα με τον κ. Γιόκαρη να σημειώνει και να προτρέπει : «Να στοχεύσουμε σε παραγωγικές επενδύσεις που θα δίνουν έσοδα και κέρδος στο Δήμο , διότι χωρίς κέρδη κανένα έργο δεν μπορεί να σταθεί ,δράσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια του Δήμου ,αν όχι φέτος του χρόνου .Κάτι που λείπει είναι η αγροτική οικονομία. Με κάποιες δράσεις να δώσουμε το στίγμα ότι θέλουμε να υπάρξει αναζωογόνηση του παραγωγικού δυναμικού και της παραγωγής μας.
Υπερψήφισαν Παυλής – Δελφάκης – Γεωργακόπουλος

Την θετική του ψήφο στο τεχνικό πρόγραμμα έδωσε η μείζονα αντιπολίτευση με το Δημήτρη Παυλή να δηλώνει αρωγός στην προσπάθεια υλοποίησης και αφού θεώρησε δεδομένο ότι το τεχνικό πρόγραμμα θα αναθεωρηθεί και θα εντάξει και άλλα έργα μέσα του όταν θα έρθουν τα αναμενόμενα κονδύλια.  Θετική ψήφο έδωσαν και οι κύριοι Δελφάκης και Γεωργακόπουλος στα πλαίσια της συνεργασίας, της συναίνεσης , της προσπάθειας που γίνεται από το Δήμο στα πρώτα του βήματα. Οι Επικεφαλής βέβαια έθεσαν ζητήματα όπως το ιστορικό κέντρο, την ανάπλαση και πεζοδρόμησή του, το Μουσείο Αγώνα αλλά και τους υπόγειους χώρους στάθμευσης.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/oZ-zvqjNctQ