Τετράμηνη παράταση για την Κοινωφελή Εργασία

Τετράμηνη παράταση για την Κοινωφελή Εργασία

Ιούνιος 07, 2019 - 18:25
0 σχόλια

Τέσσερις μήνες θα είναι τελικά η παράταση για τον α' κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 30.333 εργαζόμενους και λήγει στις 10 Ιουνίου. Αυτό τόνισε μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή επί της σχετικής τροπολογίας, ο υφυπουργός Εργασίας Κ. Μπάρκας. Όπως είπε ο κ. Μπάρκας, η τετράμηνη, αντί για της δίμηνης που είχε αρχικά ειπωθεί, δίνεται γιατί:

-Πρώτον για να μην υπάρχουν χρονικά κενά μεταξύ των δύο προγραμμάτων, καθώς, όπως τόνισε ο υφυπουργός επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία για τον β΄κύκλο της Κοινωφελούς, ο οποίος θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Οκτώβριο

-Να συμπέσει με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών Αρχών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε αυτή την κίνηση ανταποκρινόμενο σε 299 αιτήματα, κυρίως, δήμων αλλά και περιφερειών και, βεβαίως, των ίδιων των εργαζόμενων.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία ψηφίζεται σήμερα στο πλαίσιο του ν/σ Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων για τα Έργα V και VI της από 06-09-2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.