Τέσσερα πρακτορεία ΟΠΑΠ κλείνουν σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη

Τέσσερα πρακτορεία ΟΠΑΠ κλείνουν σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη

Μάρτιος 02, 2018 - 10:41
6 σχόλια

Όπως φαίνεται, στη μη ανανέωση των συμβάσεών τους οδηγούνται ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Αρκαδία καθώς δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τους νέους όρους των συμβάσεών τους όπως τους διαμόρφωσε ο ΟΠΑΠ τον Φεβρουάριο του 2017.

Όπως πληροφορηθήκαμε, εκτός από το κλείσιμο τεσσάρων πρακτορείων στη Νότια Κυνουρία, θα κλείσουν τέσσερα ακόμα πρακτορεία, δύο στην Τρίπολη και δύο στη Μεγαλόπολη, λόγω της ασυμφωνίας των ιδιοκτητών τους με τους νεους όρους που έχει θέσει ο ΟΠΑΠ.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με την εταιρία, η ίδια προσπαθεί να δώσει κίνητρα με τους νέους όρους, που σαφώς σημαίνουν χαμηλότερες αμοιβές για τους πράκτορες. Οπωσδήποτε, δεν είναι δυνατόν οι αμοιβές τους να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα προ του 2008 και αυτό το αναγνωρίζουν οι πιο ψύχραιμοι. Ωστόσο, το πρόβλημα με τις νέες συμβάσεις δεν είναι μόνον αυτό, καθώς οι νέες συμβάσεις προβλέπουν:

  • Εγγυημένη μείωση της προμήθειας έως το 2021 και δυνατότητα περαιτέρω μείωσης από τον ΟΠΑΠ σε άγνωστο ποσοστό.
  • Υποχρέωση μετεγκατάστασης του πρακτορείου, εφόσον ο ΟΠΑΠ το απαιτήσει, με τα έξοδα να επιβαρύνουν τον πράκτορα.
  • Υποχρέωση ανακαίνισης του πρακτορείου με έξοδα του επαγγελματία κάθε φορά που το απαιτεί ο ΟΠΑΠ.
  • Υποχρέωση τοποθέτησης VLTs (τα γνωστά φρουτάκια), για τα οποία ήδη οι πράκτορες έχουν υποχρεωθεί σε παρεμβάσεις που γίνονται από συνεργεία του ΟΠΑΠ, πληρώνονται από τους πράκτορες με ποσά από 5.000 έως 7.500 ευρώ κατά περίπτωση, και για όσους δεν είχαν τα χρήματα για να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό έχουν ήδη ξεκινήσει κρατήσεις από τον οργανισμό κατά την εκκαθάριση.
  • Δικαίωμα του ΟΠΑΠ να μοιράζει σε κάθε πρακτορείο όσα και όποια παιχνίδια επιθυμεί.
  • Υποχρέωση των πρακτόρων να καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα νέας τηλεπικοινωνιακής γραμμής για κάθε νέο παιχνίδι.
  • Μέσα στα πρακτορεία μπαίνουν τα λεγόμενα ssbts, όπου ένας παίκτης μπορεί μόνος του να καταθέτει το δελτίο του. Από τα συγκεκριμένα αυτόματα μηχανήματα μάλιστα ο παίκτης κερδίζει υψηλότερες αποδόσεις. Ο πράκτορας είναι υποχρεωμένος να εκπαιδεύει τον παίκτη να χρησιμοποιεί τα μηχανήματα που στο μέλλον μπορεί να εγκατασταθούν ακόμη και εκτός πρακτορείων.
  • Το σημαντικότερο όλων, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, είναι η κατάργηση της σαφούς πρόβλεψης που υπάρχει στη σύμβαση, ότι οι πράκτορες αποτελούν το μοναδικό φυσικό δίκτυο της ΟΠΑΠ. Θα μπορεί δηλαδή η ΟΠΑΠ να δημιουργεί και παράλληλα με το δίκτυο των πρακτόρων, δίκτυα πρακτορείων που θα τους ανταγωνίζονται.

6 Σχόλια

δεν ειμαι του επαγγελματος αλλα να στησουν λοκω θελουν ? γνωμη μου ας συνενοηθουν ΟΛΟΙ και ας κατεβασουν ρολα οσο παει,να δεις τη γλυκα,οκ μια μειωση λογω των ημερων ,αλλα αυτα ειναι τραγικα που ζητανε

Είδες ο κ. πρόεδρος; θέλει να κτίσει την ΑγιαΣοφιά της ΑΕΚ (το γήπεδο) χωρίς να βάλει φράγκο αυτός....ξέρει τι κάνει!

από τότε που ο Σαμαράς χάρισε το "μαγαζί γωνία" στον φίλο του Μελισσανίδη, ο ΟΠΑΠ έχει ξεσκίσει τους πράκτορες. Η πίεση θα συνεχιστεί................... ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΑΡ

Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς, πάρτε τώρα τα αποτελέσματα με το δωράκι ΟΠΑΠ στον τίγρη. Πάρτε το λουκέτο σας τώρα αγαπητοί μου πράκτορες κι όσοι αντέξετε σήμερα είναι δεδομένο ότι θα βάλετε λουκέτο στο άμεσο μέλλον, με τα αυτοματοποιημένα - πρακτορεία που θα στήσει παντού. Ο τίγρης σας ξεφορώνεται με συνοπτικές διαδικασίες και καρπώνεται ολόκληρη την πίτα μόνος του. Άντε να χτυπήσετε τώρα το μονοπώλειο του Μελισσανίδη. Όταν τα λέγαμε εμείς μας αποκαλούσατε κομμουνιστές.

Μην ξεχνάμε ο Σαμαράς μας ήθελε στα τέσσερα-στα τέσσερα και αυτό το εφαρμόζει ο κ.κ. πρόεδρος της ΑΕΚ και φίλος του Σαμαρά, διαφωνείτε; Αυτά είναι δώρα.........

ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε με αντιτιμο ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ............Κλέφτες - πλουτίζουν διαλύοντας τεράστιες και ανεκτίμητες δημοσιες δομες ! Το ξεπούλημα συνεχίζουν και σημερα οι αριστεροί του κολωνακίου (βλ. αεροδρόμια-Ελληνικο κλπ) . Ειναι προδότες......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.