Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τις πληγείσες πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας

Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τις πληγείσες πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας

Οκτώβριος 24, 2014 - 15:17
0 σχόλια

Σε συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα στις 20.6.2014, ένα βασικό αίτημα της Αρκαδίας που αφορά την δυνατότητα εκμετάλλευσης χρημάτων που έχουν προκύψει από τις εκπτώσεις έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Πυροπλήκτων μέσω δωρεών και υλοποιούνται στην περιοχή, έφθασε στην λύση του.

Με πρωτοβουλία του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου υπογράφηκε τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών,  με την οποία  δίνεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 (Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος),  να επαναδιαθέσουν ποσά που είχαν μείνει ανενεργά, από τους πόρους του πρώην Ταμείου Αντιμετώπισης εκτάκτων Αναγκών.

Συγκεκριμένα με αυτή την πρωτοβουλία-τροποποίηση, θα δοθεί η δυνατότητα για την Αρκαδία, να υλοποιηθούν επιπλέον έργα ύψους 4.000.000 €.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.