Τέλος τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια με απόφαση υπουργείου

Τέλος τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια με απόφαση υπουργείου

Οκτώβριος 18, 2019 - 09:35
0 σχόλια

Όπου δεν εφαρμόζεται ο ΚΟΚ... πίπτει υπουργική απόφαση. Αφού οι πολίτες στα αστικά κέντρα δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και επιμένουν να παρκάρουν τα δίκυκλα οχήματά τους επάνω σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προχωρήσει στην έκδοση απόφασης όπου θα περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των πάρκινγκ δικύκλων και συγκεκριμένα: τεχνικές προδιαγραφές (π.χ. διαγραμμίσεις, όρια θέσης οχήματος και ελιγμών). Σήμερα δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων και πλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει μια τέτοια επιχείρηση. Η σχετική ρύθμιση εκτιμάται πως θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2020.

Στον Δήμο Τρίπολης αυτό είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την άναρχη στάθμευση των οχημάτων γενικώς.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.