Τέλος η πίστωση στους μικροβιολόγους από Δευτέρα

Τέλος η πίστωση στους μικροβιολόγους από Δευτέρα

Δεκέμβριος 30, 2011 - 17:46
1 σχόλια

Μόνο  με μετρητά θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι

Οι μικροβιολόγοι αντιδρούν στον ΕΟΠΥΥ αφού δεν έχουν υπογράψει καμία σύμβαση

Δείτε και σε video τα όσα είπαν και οι τρεις γιατροί της Περιφέρειας Πελοποννήσου που μίλησαν 

Υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τις μικροβιολογικές εξετάσεις θα είναι από τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας (περίπου 9 εκατομμύρια πολίτες) αφού οι μικροβιόλογοι λόγω της απουσίας σύμβασης με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - ΕΟΠΥΥ δεν θα δέχονται το χαρτάκι που πιθανόν θα δοθεί στους ασφαλισμένους για να κάνουν εξετάσεις αλλά ούτε και θα δεχτούν χαρτί από τα πρώην ασφαλιστικά ταμεία, αφού ούτως ή άλλως πλέον όλες οι συμβάσεις με τα ταμεία αυτά έληξαν σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι στην Τρίπολη γιατροί μικροβιολόγοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που αποτελούν και μέλη της υπό σύστασης περιφερειακής ένωσης μικροβιολόγων και συγκεκριμένα η κα. Ειρήνη Δημητρακοπούλου από τη Νεάπολη Λακωνίας, ο κ. Κώστας Μπεντεβής από την Τρίπολη και η κα. Δήμητρα Στεφανοπούλου από το Άργος, ενώ δεν κατέστη δυνατό να έρθουν οι εκπρόσωποι των άλλων νομών της Περιφέρειας αλλά προσυπογράφουν όσα ειπώθηκαν από τους συναδέλφους τους.

Οι μικροβιολόγοι τόνισαν πως αναγκάστηκαν τελευταία εργάσιμη μέρα του χρόνου να προβούν σε αυτήν την κίνηση γιατί διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από πλευράς υπουργείου Υγείας για το όλο θέμα, ενώ κανείς δεν έχει δεσμευτεί για το πώς ακριβώς θα πληρωθούν οι μικροβιολόγοι, ενώ παρά τα όσα λέγονται δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση με τους ίδιους αλλά όλα αποτελούν μία ενημέρωση από δελτία τύπου. Δελτία τύπου που δεν κατοχυρώνουν την πληρωμή τους από τον επίτροπο ενώ ήδη ταμεία όπως ο ΟΠΑΔ, η ΔΕΗ αλλά και το ΤΕΒΕ τους χρωστούν πάρα πολλά χρήματα πάνω από χρόνο και δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν. Μάλιστα έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνέντευξης που δόθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας πως οι μικροβιολόγοι δουλεύουν με τιμές του 1991, χωρίς να έχει δοθεί καμία αύξηση.

Οι προτάσεις των μικροβιολόγων είναι μεταξύ άλλων να καθιερωθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση,  να μειωθούν οι ακριβές εξετάσεις και να αυξηθούν οι εξετάσεις ρουτίνας καθώς και να πληρώνουν περισσότερο όσοι έχουν την δυνατότητα ενώ να γίνουν εκπτώσεις σε όσους δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα, αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν "σκοπός μας είναι η διάσωση των ταμείων".

Τέλος τονίστηκε πως σκοπός της Κυβέρνησης και των αρμοδίων είναι "να εξαφανίσουν τα μικρά εργαστήρια και να δώσουν πελατεία στις μεγάλες εταιρείες που αμέσως μόλις εμφανίστηκαν και έχουν ήδη μπει στο χρηματιστήριο".

Οι μικροβιολόγοι αναμένουν τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τους υπεύθυνους του Υπουργείου στις 9 Ιανουαρίου για να δουν τι μέλλει γενέσθαι και αντιστοίχως θα πράξουν.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/8ISmAun7HTk

youtube://v/I_4thtTo2cM

youtube://v/CZoHUE-MouE


Υπάρχει 1 Σχόλιο

καλη χρονια χρονια πολλα αλλα αν νομιζετε οτι θα κανετε σπασιμο στους ασφαλισμενους γελιεσται υπαρχει και το νοσοκομειο σε λιγο καιρο σαν τα κοτοπουλα θα εντασεστε στον εοπυυ γιατι αλλιως θα βαρατε μυγα