Τέλος το 11ο Σύνταγμα Πεζικού- Άγνωστη η τύχη της IV Μεραρχίας μετά τη διάλυσή της

Τέλος το 11ο Σύνταγμα Πεζικού- Άγνωστη η τύχη της IV Μεραρχίας μετά τη διάλυσή της

Ιούλιος 21, 2013 - 19:14
8 σχόλια

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του ArcadiaPortal.gr για το 11ο Σύνταγμα Πεζικού και για την IV Μεραρχία Πεζικού Πελοποννήσου που διαλύεται μέχρι το Φθινόπωρο με την υπάρχουσα μορφή της- Θα αλλάξει μορφή ή θα καταργηθεί;  - Προς τα πού πρέπει ίσως να κατευθυνθούν οι αντιδράσεις, αν και εφόσον υπάρξουν.

Ένα έγγραφο που εστάλη έχει προκαλέσει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του www.arcadiaportal.gr , για μία ακόμα φορά αναστάτωση στο χώρο του στρατού αλλά και στην πόλη της Τρίπολης, και αποδεικνύει ότι τελικά το 11ο  Σύνταγμα Πεζικού ολοκλήρωσε τον κύκλο του ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων

και πλέον «απενεργοποιείται» ως τέτοιο. Το Στρατόπεδο ως χώρος και  με τις μονάδες επιστράτευσης που υπάρχουν σε αυτό παραμένει, αλλά δεν θα εκπαιδεύει νεοσυλλέκτους.

Δηλαδή σε περίοδο ειρήνης το στρατόπεδο δεν θα έχει ρόλο παρά μόνο σε περίπτωση πολέμου. Το πολιτικό προσωπικό θα πρέπει να δηλώσει, σύμφωνα με το έγγραφο, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, πού θέλει να μετακινηθεί.
 

Η πορεία του 11ου Συντάγματος Πεζικού ήταν παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα προδιαγεγραμμένη και κλείνει. Φυσικά τίποτα δεν ανακοινώνεται επίσημα, τουλάχιστον προς το παρόν, ενώ το ρεπορτάζ  λέει ότι υπάρχει μία σχετική κινητικότητα για το όλο ζήτημα.

Αν και πλέον η Τρίπολη όσον αφορά τον αριθμό των νεοσυλλέκτων δεν είναι αδικημένη με την έννοια ότι εδώ και καιρό λειτουργεί στην 124 ΠΒΕ το διακλαδικό κέντρο και ένας αριθμός προσωπικού από το 11ο Σύνταγμα έχει μετατεθεί εκεί και οι νεοσύλλεκτοι κάθε φορά ξεπερνούν τους 1000.
 

Ένα θέμα όμως που ανακύπτει αλλά δυστυχώς  και αυτό είναι απορίας άξιο, γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη αντίδραση και καμία αναφορά, είναι ότι πλέον βάσει της αναδιάρθρωσης των μονάδων στρατού σε όλη τη χώρα, διαλύεται η IV Μεραρχία Πεζικού Πελοποννήσου με την υφιστάμενή της μορφή και κανείς δεν γνωρίζει πώς τελικά θα λειτουργήσει και αν γίνει διεύθυνση αρμόδια για όλα τα κέντρα εκπαίδευσης της χώρας.

Και για το πολιτικό προσωπικό της Μεραρχίας έχει σταλεί αντίστοιχο έγγραφο για να δηλώσει πού επιθυμεί να μετατεθεί , ενώ αν φυσικά κλείσει τελείως η Μεραρχία θα υπάρξει μετακίνηση και του στρατιωτικού προσωπικού.

Η ιστορία της IV Μεραρχίας αν και μπορεί για μερικούς να είναι άγνωστη, είναι μεγάλη – έχει συμπληρώσει 101 χρόνια ζωής- ενώ σε όλες τις μεγάλες μάχες που έδωσε η χώρα μας ήταν παρούσα με στρατιώτες που κατάγονταν εξολοκλήρου από την Πελοπόννησο και για το λόγο αυτό ίσως ακόμα και το όνομα θα πρέπει να διατηρηθεί πέραν της παρουσίας της ως στρατιωτικής διοίκησης με την σημερινή της μορφή ή με μία μορφή καινούρια που όμως δεν θα την υποβαθμίζει αλλά θα την αναβαθμίζει. Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να στραφεί η διεκδίκηση των τοπικών αρχών και φορέων, αν τελικά υπάρξει βέβαια γενικότερα αντίδραση για το όλο ζήτημα.

Εμείς ενημερώνουμε για την κατάσταση  και για τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι λόγω της παρουσίας του Αρκά Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Υπουργείο θα αποτρέψει τις εξελίξεις, καλό είναι όμως να κρατάμε  μικρό καλάθι..

Άλλωστε όπως είναι γνωστό οι αλλαγές έχουν προετοιμαστεί και προαναγγελθεί εδώ και καιρό και στη βάση αυτή επαναλειτούργησε το 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα και δημιουργήθηκε και το διακλαδικό κέντρο στην 124 ΠΒΕ…

Ε.Τ.


8 Σχόλια

Τέλος, το 11ο Σύνταγμα Πεζικού ! Τέλος, η IV Μεραρχία (η ...Ελληνική) !!! Καλή αρχή, στο Κέντρο Εκπαίδευσης των Σουνιτών ! (Σημείωση: Οι Σιϊτες, ήδη, εκπαιδεύονται στην ...Κόρινθο !) Και τα "εθνόσημά μας", τους προσφέρουν και delivery, μη τυχόν, και χάσουν καμμιά ώρα ...μάθημα εφαρμογής της Σαρία !!! Για όσους, δεν "το" πιστεύουν, άς ανοίξουν τα αυτιά τους: "Ο Τ. Αβραντίνης στον ΣΚΑΪ, Κυριακή με Δράση, 10-6-2012", στο 26ο λεπτό: ομολογεί ...ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ της ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ, υπέρ των Μουσουλμάνων Λαθρομεταναστών !!! ..................... ΕΔΩ και ΤΩΡΑ: ...ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ...ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ...ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;; ...ΝΑΙ, ή, ΟΧΙ ;;;

Ψηφίστε Πασόκ, Νδ ή Σύριζα για μια Ελλάδα δίχως έλληνες!

Λες να γλυτώσουμε και από τη μοναδική μιλιταριστική έπαρση και υποστολή σημαίας στην κεντρική πλατεία από στρατιωτικό άγημα, κατάλοιπο της χούντας; Να, άλλο ένα καλό!

ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΚΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΥΤΟ,ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΣ ΤΟΥ Ι5.

ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΕΡΩΤΩΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ !!!!!!!!!!!!

Μήπως πρέπει και εμείς οι προοδευτικοί πολίτες να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Μπορούμε να οργανώσουμε μία αντισυγκέντρωση κατά την ώρα πραγματοποίησης της (χουντο) έπαρσης της σημαίας τους.

Να ψηφίσουμε τότε ΧΑ για μια Ελλάδα με Γερμανούς ΝΑΖΙ σωστά;