Τελευταία μέρα για α δόση ΕΝΦΙΑ και β δόση φόρου εισοδήματος

Τελευταία μέρα για α δόση ΕΝΦΙΑ και β δόση φόρου εισοδήματος

Σεπτέμβριος 30, 2016 - 08:29
0 σχόλια

Η Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία μέρα για να καταβάλουν οι φορολογούμενοι τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ. Ο συνολικός λογαριασμός για τους φορολογούμενους αγγίζει τα 1,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», μεγάλη μερίδα φορολογουμένων επιλέγει τη ρύθμιση των οφειλών της μέσω δόσεων. Η Εφορία, μέσω της πάγιας ρύθμισης οφειλών, δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις, διευκόλυνση την οποία παρέχουν και οι τράπεζες στους πελάτες τους μέσω πιστωτικών καρτών. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση, οι ΔΟΥ έρχονται αντιμέτωπες με χιλιάδες φορολογουμένους οι οποίοι ζητούν συμψηφισμό των επιστροφών φόρου που δικαιούνται με τις οφειλές από ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικό φόρο.

Οι πρώτες ενδείξεις πληρωμών που έχει το υπουργείο Οικονομικών αφορούν καλή ροή εσόδων και τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, αφού για περισσότερους από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων ο φόρος δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ, παρατηρείται και εξόφληση του συνολικού ποσού.

Πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου συνολικά απαιτεί πληρωμές 642 εκατ. ευρώ έως την Παρασκευή ή το ένα έβδομο των προβλεπόμενων μηνιαίων τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού, που φτάνουν τα 4,345 δισ. ευρώ. 

Πάντως, ο πιο δύσκολος μήνας για τους φορολογουμένους, έως το τέλος του έτους, είναι αναμφίβολα ο Δεκέμβριος. Η υποχρέωση εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας για το 2017 αυξάνει τον λογαριασμό στα 6,962 δισ. ευρώ (αυτή είναι η πρόβλεψη μηνιαίων εσόδων του προϋπολογισμού). 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.