Τελετή τιμής και μνήμης για τους Αρκάδες πεσόντες της Αεροπορίας (pics,vid)

Τελετή τιμής και μνήμης για τους Αρκάδες πεσόντες της Αεροπορίας (pics,vid)

Ιούνιος 18, 2017 - 13:57
1 σχόλια

 Όλους αυτούς τους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς, που έπεσαν για το μεγαλείο της Ελλάδας και την πρόοδο της Αεροπορίας τίμησαν σε μία σεμνή τελετή οι Αρκάδες.

Σε έντονο κλίμα συγκινησιακής φόρτισης την Κυριακή 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Επισκοπή Τεγέας η τελετή Μνήμης των πεσόντων αεροπόρων Σμηναγού Ιπτάμενου Βασίλη Σταυρόπουλου και Σμηναγού Ραδιοναυτίλου Σωκράτη Κάββουρα.

Παρά τον άστατο καιρό και την βροχή αρκετός κόσμος βρέθηκε στην εκδήλωση όπου  έγιναν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στην μνήμην όλων των πεσόντων αεροπόρων από την Αρκαδία που έπεσαν ηρωικά για την πατρίδα.

 Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ιερό καθήκον και υποχρέωση που έχουν οι Έλληνες να τιμούν και να αποθανατίζουν του πεσόντες γιατί μόνο έτσι η θυσία τους δεν θα είναι μόνο ζωντανή ανάμνηση αλλά θα γίνει και  παράδειγμα για τις επόμενες για την πραγμάτωση έργων σπουδαίων και την προάσπιση αξιών υψηλών.

Αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Έφη Καστραντά

 

Σχετικά άρθρα:

Οι δυο πεσόντες αεροπόροι με καταγωγή από τα Βέρβενα Αρκαδίας

Σαν σήμερα: Το C-130 που πήρε μαζί του τον Σωκράτη Κάββουρα από την Τεγέα

Οι ηρωικοί Αρκάδες αεροπόροι που έπεσαν στο μέτωπο του 1940

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τελετή τιμής και μνήμης για τους Αρκάδες πεσόντες της Αεροπορίας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αεροπόρος θα γινώ τη γη να μην αγγίζω, νάμαι ψηλά στον ουρανό, τα σύννεφα να σχίζω, ψυχή και σώμα δυνατό, σαν πιάνω το τιμόνι, να γίνομαι πότε αετός και πότε χελιδόνι. Κι αν η μοίρα μ' το καλή Μια μέρα να πεθάνω Θέλω του Χάρου το φιλί μεσ' το αεροπλάνο. ΑΘΑΝΑΤΟΙ..........!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.