Τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (photos+video)

Τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (photos+video)

Μάρτιος 26, 2015 - 14:28
0 σχόλια

Την Πέμπτη 26  Μαρτίου στις 12:00 έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (ΙV Μεραρχία Πεζικού) από τον Αντιστράτηγο Μανίκα Κωνσταντίνο στον Ταξίαρχο Παναγόπουλο Νικόλαο, με το καθιερωμένο στρατιωτικό τυπικό.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη» (11ο ΣΠ) και συγκεκριμένα στο εστιατόριο του στρατοπέδου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Λίγο πριν απότην παράδοση, ο κ. Μανίκας διάβασε την ημερήσια διαταγή και ανέφερε ότι παραδίδει τη Διοίκηση Κέντρων στο εξαίρετο και αγαπητό συνάδελφο κ. Παναγόπουλο, απερχόμενος από τον ενεργό Ελληνικό Στρατό. Παραδίδοντας τη διοίκηση,αισθάνθηκε την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλο το επιτελείο του στρατού, αλλά και όλων των εφιστάμενων διοικήσεων.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη Διοίκηση Κέντρων της ΙV Μεραρχίας Πεζικού Πελοποννήσου, που αποτέλεσε για τον ίδιο ιδιαίτερη τιμή και εμπειρία.

Στη συνέχεια, ο παραλαβών διοικητής στην ημερήσια διαταγή ανέφερε ότι έχε πλήρη επίγνωση της τιμής που του έχει γίνει, αλλά των υποχρεώσεων και των ευθυνών που απορρέουν από αυτήν. Όπως τόνισε, θεωρεί πρώτιστο χρέος και καθήκον να απονείμει τον οφειλόμενο χαιρετισμό στις ένδοξες σημαίες και να αποδώσει φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τα εθνικά ιδεώδη. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια για βελτίωση σε όλους του τομείς, έχοντας ως φάρο ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και πλήθος κόσμου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τελετή, καθώς και τις ημερήσιες διαταγές και την ομιλία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, που παραβρέθηκε στην παράδοση – παραλαβή.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αλλαγή διοίκησης στη ΔΙΚΕ Πελοποννήσου 2015


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.